Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Φαν Μάρβαϊκ: Δεν φοβόμαστε την Ισπανία

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-09/1278700455_van_marwaijk_250x.jpgΜπορεί η Ισπανία να παίζει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, ωστόσο η Ολλανδία δεν την φοβάται, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των οράνιε. Σύμφωνα με τον Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ και οι δύο ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να κατακτήσουν το Κύπελλο στον μεγάλο τελικό του φετινού Μουντιάλ και το συγκρότημά του θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

"Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι η Ισπανία παίζει λίγο πιο ελκυστικά από ότι εμείς. Αν και θα θέλαμε να κάνουμε το ίδιο, έχουν κάποια πλεονεκτήματα. Παίζουν πολύ καλά με την μπάλα και όταν δεν την έχουν αντιδρούν πολύ γρήγορα. Επομένως, θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο", δήλωσε.

Η Ολλανδία έχει βρεθεί δύο φορές στο παρελθόν σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και ηττήθηκε και τις δύο, ενώ η Ισπανία δεν έχει φτάσει ποτέ ξανά τόσο κοντά στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Για τον Φαν Μάρβαϊκ, όμως, το παρελθόν δεν έχει σημασία.

"Δεν το βλέπω έτσι. Σκέφτομαι μόνο αυτό το παιχνίδι, αυτόν τον τελικό. Ο,τι και να έγινε στο παρελθόν δεν έχει σημασία και πρέπει να προετοιμαστούμε. Δεν υπάρχουν μυστικά για εμάς απέναντι στην Ισπανία. Δεν φοβόμαστε".

Ο ολλανδός τεχνικός δεν αποκάλυψε το σχήμα που θα επιλέξει για την αναμέτρηση με την Ισπανία, ενώ επεσήμανε ότι δεν τον απασχολεί που κάποιοι θεωρούσαν την ομάδα του ως αουτσάιντερ: "Θα εξηγήσω στους παίκτες πώς θα παίξουμε, όχι εδώ. Δεν με ενδιαφέρει Δεν με ενδιαφέρει ακόμα και αν ολόκληρος ο κόσμος τους θεωρεί φαβορί.

Είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο χώρες. Και οι δύο θέλουν να κερδίσουν και μπορούν να κερδίσουν. Εχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Σεβόμαστε την Ισπανία, αλλά δεν φοβόμαστε. Είναι μεγάλη πρόκληση να παίζεις απέναντι στην Ισπανία και να την κερδίσεις", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: