Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ηττήθηκε και προβλημάτισε ο Ολυμπιακός


Ο Ντιόγο ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού Ο Ολυμπιακός λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει την Μπέσα για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ηττήθηκε στο τελευταίο του φιλικό επί γερμανικού εδάφους από τη Στεάουα Βουκουρεστίου με 1-0. Την αναμέτρηση παρακολούθησε από κοντά και ο νέος ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Εβαλντ Λίνεν θα πρέπει να προβληματίστηκε από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μέρος. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αρκετά κενά στην άμυνα, ενώ επιθετικά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Στάντσα. Ο Γερμανός αρκετές φορές φώναζε στους παίκτες του να κρατάνε τις θέσεις τους, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές, ενώ Μαρέσκα και Ντουντού δεν μπορούσαν να μοιράσουν σωστά το παιχνίδι της ομάδος τους. Ο Μιραλάς δεν είναι αριστερό χαφ και δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου σε αυτή τη θέση. Ο μοναδικός που διασώθηκε στο πρώτο 45λεπτο ήταν ο Ντιόγο, ο οποίος έδειχνε να παλεύει μόνος του. Καλή παρουσία είχε και ο Μοντεστό με κάποιες θετικές επεμβάσεις.

Αν κάποιος δει την εξέλιξη του αγώνα θα καταλάβει πως ο Ολυμπιακός "σπατάλησε" ένα ημίχρονο χωρίς να καταφέρει να κάνει κάποια ευκαιρία και αυτό ήταν απόλυτα φυσιολογικό, αφού ο Μαρέσκα ήταν εξαφανισμένος, ο Φετφατζίδης έκανε πολλές ατομικές ενέργειες χωρίς νόημα, ενώ ο Ζαϊρί δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να βγάλει μία σωστή σέντρα. Επίσης η επιθυμία του Λίνεν, να βοηθούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού οι Γκαλίστιος, Βαλεριάνος δεν έγινε πραγματικότητα.

Οσο για την αμυντική λειτουργία της ομάδας, το πρόβλημα το φανέρωσε από την αρχή το πολύ εύκολο γκολ που πέτυχε η Στεάουα στο 11', όταν ο Στάνκου βγήκε μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη και με έξοχο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον έμπειρο τερματοφύλακα. Μετά οι Ρουμάνοι έδωσαν χώρο στους "ερυθρόλευκους" και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να διπλασιάσουν τα τέρματα τους.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε αισθητά και ήταν καλύτερος στον οργανωτικό τομέα, χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση του. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν κάποιες ευκαιρίες καθώς δημιουργούσαν ρήγματα από τα άκρα, ωστόσο και πάλι δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα. Ο Λίνεν άλλαξε όλους τους παίκτες πλην του Νικοπολίδη, ο οποίος ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος (78' Βασιλόγιαννης), Μοντέστο (65' Ποτουρίδης), Ραούλ Μπράβο (65' Μέλμπεργκ), Βαλεριάνος (65' Επστάιν), Ντουντού (Γ. Παπαδόπουλος), Μαρέσκα (65' Κατσικογιάννης), Ζαϊρί (65' Ντάρμπισιρ), Φετφατζίδης (78' Βάντερσον), Μιραλάς (Νιγκλητσιώτης), Ντιόγκο (78' Οσκαρ).
Στεάουα: Στάντσα, Εμεγκάρα, Αμπρουτάν, Στόικα, Γκάρντος, Τανάσε, Πακουράρ, Νικολίτα, Ράντουτ, Λατοβλένιτσι, Στάνκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: