Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Οι 10 υποψήφιοι για τη "Χρυσή Μπάλα"


Ο Αριεν Ρόμπεν με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας Το βράδυ της Κυριακής (21:30) η Ισπανία και η Ολλανδία θα αναμετρηθούν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη λήξη του οποίου θα γίνει γνωστός και ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης. Την Παρασκευή η FIFA ανακοίνωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ τους υποψήφιους για τη «Χρυσή Μπάλα» του Μουντιάλ, τους οποίους επέλεξε η τεχνική επιτροπή της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τρεις Ισπανοί (Αντρές Ινιέστα, Νταβίντ Βίγια, Τσάβι) και δύο Ολλανδοί διεθνείς (Αριεν Ρόμπεν και Γουέσλι Σνάιντερ). Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη), Μεσούτ Οζίλ (Γερμανία), Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Γερμανία), Ασαμόα Γκιάν (Γκάνα) και Λιονέλ Μέσι.

Το 2006 τον τίτλο του MVP στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας κατέκτησε ο Γάλλος Ζινεντίν Ζιντάν, παρά την... κεφαλιά που έριξε στον Ιταλό Μάρκο Ματεράτσι.

Οι υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη
Εκτός από τις υποψηφιότητες για τη «Χρυσή Μπάλα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η FIFA ανακοίνωσε την Παρασκευή και τους τρεις υποψηφίους για το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη του Μουντιάλ. Αυτοί είναι ο Γερμανός Τόμας Μίλερ, ο Γκανέζος Αντρέ Αγιου και ο Μεξικανός Τζιοβάνι Ντος Σάντος.

Οι υποψήφιοι για το συγκεκριμένο βραβείο έπρεπε να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 και μετά, ενώ ο νικητής θα διαδεχθεί τον Γερμανό Λούκας Ποντόλσκι, στον οποίο απονεμήθηκε το 2006 για πρώτη φορά το συγκεκριμένο βραβείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: