Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Μπορμπόκης στο Metropolis: «Ο Σάντος θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ Στέφανος Μπορμπόκης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για το «διαζύγιο» της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τον Χούμπ Στέφενς, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να δει στον πάγκο του «Δικεφάλου» τον Φερνάντο Σάντος.

Αναλυτικά:

Για το «διαζύγιο» με τον Στέφενς και το αν έπρεπε να γίνει νωρίτερα: «Το νωρίτερα ή το αργότερα δεν έχει σημασία. Νομίζω πως η απόφαση της διοίκησης για την λύση της συνεργασίας με τον Στέφενς ήταν αναμενόμενη. Εγώ το περίμενα. Το έχω ξαναπεί πως το ανοιχτό ποδόσφαιρο που έπαιζε ο ΠΑΟΚ δεν δικαιολογούσε το γεγονός να είναι με την πλάτη στον τοίχο. Δεν τον είδα ποτέ τακτικά, να πάει να «κλέψει» τα παιχνίδια. Έπαιζε πάντα ανοιχτά και αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο.

Όλες οι ομάδες έπαιζαν τον ΠΑΟΚ στην κόντρα και περίμεναν με αντεπιθέσεις να τον χτυπήσουν. Νομίζω ότι η διοίκηση έκανε το αυτονόητο, βλέπουμε εδώ και ενάμιση μήνα δεν μπορεί να πάρει εκτός έδρας αποτελέσματα. Δεν έγινε τυχαία αυτό που έγινε. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Κάποιος έπρεπε να φύγει. Οι παίκτες δεν γίνεται να φύγουν, άρα έφυγε ο προπονητής».

Για τον Γιώργο Γεωργιάδη που αναλαμβάνει καθήκοντα προπονητή: «Ο Γιώργος τα κατάφερε πέρσι. Φέτος γιατί να μην τα καταφέρει. Ήταν πολύ πιο δύσκολο το περσινό από το φετινό. Γιατί έχει πολλά παιχνίδια μπροστά ο Γιώργος και είναι καλό γιατί θα έχει χρόνο να ξέρει πώς να διαχειρισθεί τα παιχνίδια. Πέρσι σε έξι παιχνίδια κλήθηκε να βγάλει την ομάδα στο Τσάμπιονς Λίγκ. Ο Γιώργος είναι στην ομάδα όλη την χρονιά. Ξέρει τους παίκτες, ξέρει τα πάντα.

Αν ερχόταν νέος προπονητής δεν θα ήξερε τίποτα. Γι αυτό νομίζω πως η ΠΑΕ τον έβαλε προπονητή. Ο Αναστασίου για παράδειγμα που δεν ήταν έμπειρος πως πέτυχε; Εγώ αν ήμουν στην επιτροπή των MVP θα τον έβγαζα χωρίς δεύτερη σκέψη καλύτερο προπονητή της χρονιάς. Ο ΠΑΟΚ είχε έναν προπονητή μεγάλο σε ηλικία που απέτυχε. Δεν με ενδιαφέρει γιατί απέτυχε. Γιατί να μην δώσουν την ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο να δουλέψει;».

Τέλος αναφέρθηκε και στον Φερνάντο Σάντος: «Ο Σάντος πιστεύω πως θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ. Αυτό φαίνεται και αυτή είναι και η αίσθηση μου. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αποτελέσματα και ο Σάντος μπορεί να το κάνει αυτό. Για παράδειγμα αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε στην Κρήτη προχθές δεν θα έλεγε κανείς τίποτα. Γιατί το αποτέλεσμα θα ήταν νικηφόρο.

Ο Σάντος έχει εντελώς διαφορετική τακτική από τον Στέφενς. Παίζει για το αποτέλεσμα. Η αμυντικογενής φιλοσοφία που έχει αποδείχθηκε πως έχει αποτέλεσμα. Για παράδειγμα οι Ισπανοί από τότε που έκαναν άμυνα πήραν δύο Ευρωπαϊκά και ένα Παγκόσμιο. Ακόμα και οι Άγγλοι προς τα εκεί προσανατολίζονται».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: