Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

«Καλή επιτυχία» και «obrigado» Φερνάντο!

Σε ένα παιχνίδι που έχει τον χαρακτήρα πρόβας (για την Εθνική) και αποχαιρετισμού (για τον Φερνάντο Σάντος) η Ελλάδα υποδέχεται την Νότιο Κορέα, στο προτελευταίο εντός έδρας ματς πριν το Μουντιάλ.

«Καλή επιτυχία» και «obrigado» Φερνάντο
Την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα στο φιλικό με τη Νότια Κορέα έχει ο Φερνάντο Σάντος, στο προτελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία (19:00, Mega, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο αγώνας με τους Κορεάτες αποτελεί πρόβα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εν όψει της αναμέτρησης με την Ιαπωνία στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ (στις 19/06), ενώ στα τέλη Μαΐου θα δώσει αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, στο τελευταίο ματς του Φερνάντο Σάντος μπροστά στο κοινό της «γαλανόλευκης».

Οι διεθνείς περιμένουν τον κόσμο για να τους ευχηθεί «καλή επιτυχία» εν όψει της ποδοσφαιρικής γιορτής του καλοκαιριού, ενώ θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία όσοι βρεθούν στο Καραϊσκάκη να ευχαριστήσουν τον Πορτογάλο για όσα προσέφερε στην Εθνική (μέχρι σήμερα έχει 24 νίκες, 13 ισοπαλίες και μόλις 4 ήττες σε 41 ματς), με την ομάδα να έχει προκριθεί στο Euro 2012 και το προσεχές Μουντιάλ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Πορτογάλος σκοπεύει να παρατάξει με σύστημα 4-3-3 την ομάδα του. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γλύκος, ενώ ο Τζόρβας ίσως αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπαδόπουλος (αν και υπάρχουν λίγες πιθανότητες να ξεινήσει ο Βύντρα) και ο Χολέμπας. Στη μεσαία γραμμή τέσσερις παίκτες διεκδικούν τρεις θέσης.

Πρόκειται για τους Τζιόλη, Μανιάτη, Κατσουράνη και Καραγκούνη. Την επιθετική γραμμή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Μήτρογλου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξε στο βίντεο στιγμιότυπα από το πρόσφατο φιλικό της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, όταν ηττήθηκε με 2-0. Ο Σάντος τους είπε: «Οι παίκτες της Κορέας τρέχουν πολύ στο γήπεδο και μαρκάρουν πιεστικά σε όλους τους χώρους».

Εκείνο που έχει διαπιστώσει το τεχνικό επιτελείο είναι ότι οι Κορεάτες είναι υποδεέστερη ομάδα από την Ιαπωνία.

Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν με τον Γιουνγκ στο τέρμα, δεξί μπακ τον Τσα, στόπερ τους Κιμ Γιουνγκ-Γκουόν και Χονγκ, αριστερό μπακ τον Παρκ Τζου-Χο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κου και Κι, δεξί εξτρέμ θα είναι ο Κιμ Μπο-Κιουνγκ, αριστερό ο Λι, «δεκάρι» ο Σον και σέντερ φορ ο Παρκ Τσου-Γιουνγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φαληρικό γήπεδο θα βρεθούν αρκετοί σκάουτερ μεγάλων ομάδων, μεταξύ των οποίων η Λίβερπουλ και η Ίντερ.

Στο μεταξύ, τα μέλη της ελληνικής αποστολής έκοψαν το βράδυ της Τρίτης στο ξενοδοχείο, την πρωτοχρονιάτικη πίτα παρουσία του Γιώργου Σαρρή. Το πρώτο φλουρί έπεσε στον Αλέξανδρο Τζόρβα, το δεύτερο στον εργοφυσιολόγο, Γιάννη Κωτσή και το τρίτο στη μαγείρισσα της Εθνικής, Αλέκα Ξένου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ευχήθηκε η «γαλανόλευκη» να προχωρήσει στο Μουντιάλ και πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ όλους σας για τις επιτυχίες. Σημασία έχει να είστε όλοι υγιείς. Θα είμαστε στη Βραζιλία τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουνίου», φανερώνοντας την αισιοδοξία του για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: