Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

«Δεν πρόσφερε ο Στέφενς»

toursounidis2-610x400
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο  βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης.
Μίλησε για τον Χούμπ Στέφενς και τόνισε πως κανείς δεν αμφισβητεί την σταδιοδρομία του Ολλανδού στα Ευρωπαϊκά γήπεδα αλλά τόνισε πως δεν πρόσφερε τίποτα στον “Δικέφαλο”.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Τουρσουνίδης:
Για την απόλυση του Χούμπ Στέφενς:
“Φαινόταν αυτό το πράγμα ότι δεν πήγαινε καλά. Ο Στέφενς δεν έδωσε αγωνιστική φιλοσοφία και πλάνο στην ομάδα κάτι που φαινόταν στο γήπεδο. Σαν προπονητής είναι αναμφισβήτητα καλός αλλά δεν ταίριαξε στην χημεία της ομάδας. Σαν προπονητής δεν έδωσε το παραμικρό στον ΠΑΟΚ. Η λειτουργία της ομάδας δεν είναι καλή. Δεν υπάρχει σταθερότητα και κοινός προσανατολισμός. Έχουν έρθει παίκτες που δεν χρειάζονταν στην ομάδα ενώ υπάρχουν θέσεις που πονάει και δεν ήρθε κανείς. Ο προγραμματισμός δεν ήταν αυτός που έπρεπε για έναν ΠΑΟΚ που είναι σε πολύ καλή κατάσταση με έναν ισχυρό οικονομικό άνδρα. Όταν θες να πάνε όλα καλά πρέπει να είσαι δυνατός και αγωνιστικά. Αν δεν είναι καλά αγωνιστικά η ομάδα δεν μπορείς να χτίσεις γύρω γύρω”.
Για τις ευθύνες του Στέφενς:
“Το καλοκαίρι έγιναν λάθη στην ομάδα. Ήρθαν παίκτες που δεν ήξερε ο Στέφενς. Σε αυτό είχε και ευθύνη ο προπονητής. Ένα όνομα της εμβέλειας του δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχο. Επιπλέον, όχι μόνο ήταν αμέτοχος αλλά βλέπαμε και το τι γινόταν στον αγωνιστικό χώρο. Τον Δεκέμβριο ήρθαν καλοί ποδοσφαιριστές όμως η εικόνα της ομάδας συνεχίστηκε να είναι κακή και ήρθε η απόλυση του. Μια ομάδα δεν είναι σωστό να ταλαντεύεται στο θέμα του προπονητή όμως με βάση την εικόνα η απόλυση του ήταν επόμενο. Δεν υπήρχε καμία ομοιογένεια. Η ομάδα δεν έχει έναν κορμό ώστε να υπάρχουν κάποιοι βασικοί και πάνω σε αυτούς να γίνονται προσθήκες. Εμείς βλέπαμε να γίνονται συνέχεια αλλαγές, χωρίς πλάνο,  όραμα και προσανατολισμό. Η ομάδα βασίζονταν στις ατομικές ενέργειες. Ο Στέφενς εκεί έχασε στο να κάνει τους παίκτες να δώσουν το 100% τους”.
Για τους λόγους που παρά την φήμη του δεν ανταποκρίθηκε στον ΠΑΟΚ:
“Δεν νομίζω πως ξέχασε το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την πορεία του στην Ευρώπη. Ίσως δεν ταίριαξε στην Ελλάδα και στην φιλοσοφία του ΠΑΟΚ. Μπορούν να γίνουν πολλές υποθέσεις. Μπορεί να είδε τι έγινε εδώ πέρα και να τα “έγραψε”.
Για το αν υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι που είχαν τον έλεγχο στην ομάδα:
“Γιατί δεν τα σταμάτησε αυτά τα πράγματα αφού είναι μεγάλο όνομα; Προπονητής δεν είσαι μόνο αν χτίζεις. Έχεις να κάνεις πολλά πράγματα ακόμα”.
Για τον Γιώργο Γεωργιάδη:
“Ο Γιώργος είναι φιλόδοξο παιδί, έχει προσφέρει στην ομάδα, είναι νέος στην προπονητική και μπορεί να μην έχει την εμπειρία αλλά γνωρίζει το ποδόσφαιρο πολύ καλά. Πιστεύω πώς όσο κάτσει η εικόνα της ομάδας θα αλλάξει προς το καλύτερο. Θα αλλάξει η ψυχολογία των παικτών και θα τρέξουν και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί. Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα με καλούς παίκτες και μπορεί να παίξει και καλό ποδόσφαιρο. Το κλίμα ήταν πολύ αρνητικό και πάντα με την αλλαγή προπονητή φεύγει το άγχος και η πίεση. Πιστεύω ο Γεωργιάδης θα καταφέρει να πάρει ότι παραπάνω μπορεί από τους παίκτες”.
Για την ευθύνη των παικτών:
“Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αναλογιστούνε σε ποια ομάδα παίζουν, και τις συνθήκες που επικρατούν. Βλέπουμε τους ποδοσφαιριστές χωρίς πάθος και ψυχή. Βλέπουμε ωμά πρόσωπα με απάθεια”.
Για την περίπτωση Σάντος:
“Είμαι θετικός. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο αλλά από το πώς λειτουργούσε η ομάδα στα χρόνια του. Νομίζω πως είναι ένας από τους προπονητές που μπορεί να ταιριάξει πολύ με την φιλοσοφία της ομάδας”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: