Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Κάνει ο Σάντος για τον ΠΑΟΚ;

«Ντού από Παντού» με το πιο πολυφορεμένο σενάριο των τελευταίων ημερών. Αλήθεια, όμως. Ο Σάντος κάνει για τον ΠΑΟΚ; Πριν από λίγο καιρό όταν ξεκίνησε να πέφτει το όνομα του Σάντος στα δημοσιεύματα που ήταν σχετικά με τον ΠΑΟΚ, η απάντηση ήταν μια: «Ο δικέφαλος έχει προπονητή, είναι ο Στέφενς».
Επίσης, μέχρι πρότινος ο Σάντος δεν είχε ξεκαθαρίσει αν θα μείνει ή όχι στην εθνική.
Σάντος και Στέφενς
Τελικά μέσα σε μια εβδομάδα, δέκα μέρες υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις. Ο Σάντος αποφάσισε να μην συνεχίσει στην εθνική και μετά το μουντιάλ. Άρα, από το καλοκαίρι είναι ελεύθερος να πάει όπου θέλει.
Όσο για τον Στέφενς; Η σχέση του με τον ΠΑΟΚ διακόπηκε μετά το 2-2 στην Κρήτη την Κυριακή.
Με κρίσιμα ματς
Εδώ, λοιπόν, τα πράγματα ξεκαθάρισαν αρκετά. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει. Όχι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Από τη μια ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα δύσκολο πρόγραμμα με κρίσιμα παιχνίδια, από την άλλη το μουντιάλ πλησιάζει και ο Πορτογάλος έχει πολλή δουλειά με την εθνική.
Η διαίσθηση
Αν, πάντως, κάτσω λίγο να ερμηνεύσω αυτά που είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Σάντος, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι απ’ αυτά που δήλωσε το συμπέρασμα είναι πως η χώρα μας παραμένει η Νο1 επιλογή του. Αυτή είναι η διαίσθησή του.
Ο ιδανικός;
Εδώ, όμως, μπορεί να τεθεί κι ένα ερώτημα που αυτή την ώρα είναι καθαρά θεωρητικό. Ο Σάντος κάνει για τον ΠΑΟΚ; Είναι, δηλαδή, ο ιδανικός προπονητής για την επόμενη σεζόν;
Αυτή την απάντηση μπορεί να την δώσει μόνο ο ΠΑΟΚ. Ο οποίος είναι λογικό από τώρα ήδη να αναζητάει διάφορες λύσεις για τον προπονητή της επόμενης σεζόν.
Δεν ταίριαξε ο Ολλανδός
Ας επιμείνουμε, όμως, λίγο παραπάνω στο ερώτημα: Κάνει ο Σάντος για τον ΠΑΟΚ;
Κατ’ αρχήν, ο Στέφενς δεν ταίριαξε στην Θεσσαλονίκη. Καλός προπονητής, αλλά δεν τον σήκωσε το κλίμα τελικά.
Ξέρει, είναι δουλευταράς, αλλά μπορεί την υπέρβαση;
Ο Σάντος ξέρει τι είναι ΠΑΟΚ. Έχει περάσει από την ομάδα κι έχει παραστάσεις.
Δεύτερον, είναι δουλευταράς σαν προπονητής και γνωρίζει να χτίζει ομάδες για να πρωταγωνιστήσουν.
Το ζήτημα είναι κατά πόσο ο Σάντος θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση. Να οδηγήσει, δηλαδή, τον ΠΑΟΚ σε ένα πρωτάθλημα, για το οποίο καίγεται ήδη ο Σαββίδης. Αυτός, άλλωστε, θα είναι ο στόχος για την επόμενη σεζόν. Μπορεί, λοιπόν, ο Σάντος να δώσει ώθηση πρωταθλήματος στον ΠΑΟΚ; Και να καταφέρει ό,τι δεν πέτυχε στην πρώτη του θητεία στον δικέφαλο, άλλες δυο φορές με την ΑΕΚ, όπως και με τον Παναθηναϊκό, αφού είχε ξεκινήσει κι εκεί μια σεζόν.
Για όσους δεν το ξέρουν, ο Σάντος πρωτάθλημα Πορτογαλίας έχει πάρει. Επί 13 χρόνια, όμως, στην Ελλάδα, όχι. Και είναι λογικό, φαντάζομαι, ότι κι αυτός θα το ήθελε πολύ κάποια στιγμή.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: