Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Εικονικά τιμολόγια από τον Ηρακλή έλαβε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ!

Η τηλεοπτική «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε έγγραφο-σοκ, σύμφωνα με το οποίο ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Γιάννης Παπακωνσταντίνου έλαβε εικονικά τιμολόγια αξίας 380.000 ευρώ από τον ΓΣ Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών (ΔΟΥ Χαλκίδας) που υπογράφει στις 5/12/13 η εφοριακός ΠΕ/Α Κωνσταντίνα Σαβελώνα, αναφέρει ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που έχει την ιδιότητα του διαχειριστή της επιχείρησης «Παπακωνσταντίνου Ι. και υιός ΟΕ», η οποία κάνει εμπόριο φωτιστικού εξοπλισμού, αποδέχτηκε και καταχώρησε στα βιβλία του από το 2004 έως το 2006 οκτώ μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 380.000 ευρώ.

Τα στοιχεία Παροχής Υπηρεσιών εξέδωσε ο ΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης, η εικονική αξία είναι αδύνατον να προσδιοριστεί προς το παρόν και ο ΦΠΑ που δεν πληρώθηκε υπολογίζεται στα 71.700 ευρώ.

Μάλιστα η ΔΟΥ Χαλκίδας καλέι με την εντολή ελέγχου 229/2013 (αρ.πρωτ. 56316) τον κ.Παπακωνσταντίνου να παράσχει εξηγήσεις για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, προσκομίζοντας σχετικά στοιχεία. Με παρεμβαση του ο κ.Παπακωνσταντινου υποστήριξε οτι τα εικονικά τιμολόγια δόθηκαν στον πρώην συνεταίρο του και παραδέχθηκε οτι η νομική ευθύνη για το ζήτημα ανήκει στον ίδιο.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: