Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

«Αστεία απάντηση από ΕΠΟ»

No 751246
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης. Απάντησε στις δηλώσεις του Μάνου Γαβριηλίδη, σχετικά με τους ορισμούς των ημερομηνιών των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας και τόνισε ότι, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του προέδρου της επιτροπής κυπέλλου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω του Ζήση Βρύζα, μετέφερε ανεπίσημα αίτημα στην ΕΠΟ από την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να γίνει ο πρώτος ημιτελικός στις 12 Μαρτίου.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μάκης Γκαγκάτσης:
Για τις δηλώσεις του Μάνου Γαβριηλίδη: “Όσον αφορά το επίσημο, ή ανεπίσημο αίτημα του Ολυμπιακού, δεν γνωρίζω κάτι,  αυτό είναι κάτι καινούριο. Αίτημα ανεπίσημο, μεν, αλλά μέσω του προέδρου της ΠΑΕ, κ. Βρύζα, μέσω εμού και μέσω του κ. Κωνσταντινίδη, έγινε από την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να διεξαχθεί το ματς στις  12 Μαρτίου, ανεξάρτητα από πιθανή τιμωρίας ή όχι του Ολυμπιακού. Είναι η μόνη κενή ημερομηνία.  Στην απλή ερώτηση γιατί το παιχνίδι δεν μπορεί να γίνει 12 Μαρτίου, δεν υπάρχει απάντηση.
Το να ξεκουραστεί ο Ολυμπιακός λειτουργεί εις βάρος των υπολοίπων ομάδων, με θύμα τον ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή. Εφόσον περάσουμε, Θεού θέλοντος, θα είμαστε 26 Απριλίου στον τελικό, ενώ παίζουμε στις 22 Απριλίου τον ημιτελικό και μετά από τρεις – τέσσερις μέρες καλούμαστε να δώσουμε το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς. Θα πάμε στον τελικό, έχοντας τέσσερις μέρες μόνο μπροστά μας, ενώ η αντίπαλη ομάδα στον τελικό, ο Παναθηναϊκός ή ο ΟΦΗ θα έχουν 10 μέρες ξεκούραση. Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Υπήρχε αίτημα από την προηγούμενη βδομάδα από εμάς για 12 Μαρτίου. Είναι λογικό να ζητήσουμε στις 12 Μαρτίου επειδή ήταν η μοναδική κενή ημερομηνία, δεν υπήρχε άλλη.
Οι 2 και 22 Απριλίου είναι καινούριες ημερομηνίες, που μπήκαν στη ζωή μας χθες (04/03). Στο παιχνίδι με την Μπενφίκα φυσικά και φέραμε αντίρρηση στην ΕΠΟ και ποτέ δεν συμφωνήσαμε να γίνουν τα δύο παιχνίδια στις 2 και στις 16 Απριλίου. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο κ. Κωνσταντινίδης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ο κ. Βρύζας.
Δεν το σκέφτηκε τώρα ο ΠΑΟΚ, αλλά από την προηγούμενη βδομάδα ζήτησε ανεπίσημα να γίνει το παιχνίδι στις 12 Μαρτίου. Επιπλέον, το να σκεφτεί η ΕΠΟ την περίπτωση αναβολής του παιχνιδιού πρωταθλήματος σε παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι εκτός αρμοδιότητάς της και της δικαιοδοσίας της. Αυτό είναι υπόθεση της Σούπερ Λιγκ. Απ’ ότι γνωρίζω από άλλες δηλώσεις του κ. Γαβριηλίδη ζήτησε να μεταφερθεί η πρώτη αγωνιστική των πλει οφ ώστε να πάει και ο τελικός αργότερα και δεν έχει ακόμα απάντηση από την Σούπερ Λιγκ. Πως μπορεί να λέει ελαφρά τη καρδία ότι μπορεί να αναβληθεί ένα παιχνίδι πρωταθλήματος του Ολυμπιακού;
Για την κοινή συνέντευξη τύπου ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ, ενώ έπαιζε ο ΠΑΟΚ στο Ντα Λουζ: “Αυτό είναι ένα άλλο θέμα σχετικό. Όσον αφορά το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως δεν εμπεριέχεται στο σκεπτικό της ΕΠΟ, εφόσον και εκείνη την ημέρα του αγώνα μας στην Πορτογαλία, προγραμματίστηκε η συνέντευξη τύπου όπως και η εκδίκαση της υπόθεσης Δώνη, ανεξαρτήτως αν δόθηκε στην συνέχεια αναβολή. Είναι καθαρά αθέμιτος ανταγωνισμός. Αν δεν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, ίσως αλλάξει κάτι πάλι στον ορισμό των ημερομηνιών από την ΕΠΟ. Η απάντηση  που δίνεται ότι όλο αυτό γίνεται για να ξεκουραστεί ο Ολυμπιακός είναι προφανώς αστεία. Με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να πούμε να μην παίξουμε και εμείς με τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα και να ήμαστε ποιο ξεκούραστοι. Μας κάνανε το χατίρι”;
Για την επιμονή της ΕΠΟ να ορίσει την εκδίκαση της υπόθεσης Δώνη: “Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο αναμένουμε τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων, είτε κάποια ενέργεια της ΕΠΟ. Είναι ένα θέμα  γιατο οποίο καλύτερα είναι να ερωτηθεί η νομική υπηρεσία. Περιμένουμε την απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου και δεν θέλω να πω κάτι, ούτε να προδικάσω τίποτα”.
Για το αν είναι ενήμερος ο Ιβάν Σαββίδης για όλα αυτά: “Είναι ενήμερος. Συνομιλεί με τον κ. Βρύζα και τον κ. Τσιστιακόφ για να καθορίσουμε την επόμενη κίνηση μας. Νομικά υπάρχουν άλλα ζητήματα, στα οποία θα μπορούσαμε να παρέμβουμε και τα εξετάζουμε ήδη. Ο κ. Σαββίδης με τον κ. Βρύζα και τον κ. Τσιστιακόφ για τις επόμενες κινήσεις”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: