Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

3-1 και με τον καλύτερο επιθετικό του πρωταθλήματος!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του για το ματς της Κυριακής και συγκρίνει τι έγινε φέτος στα δυο ματς των «αιωνίων»!
Βλέπω δύο ημέρες μετά το -κατ'ευφημισμό- ντέρμπι κάποιοι να προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες και κάποιοι να θεωρούν ότι είναι τυχαίο το 3-0 του Παναθηναϊκού. Επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση πρέπει να πω, ότι στα δύο ματς που βρέθηκαν αντιμέτωποι φέτος ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό οι εντυπώσεις και το σκορ είναι μακράν υπέρ των «πρασίνων».
Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος και στα δύο ματς , στο πρώτο έχασε τις κλασικές ευκαιρίες με τον Φιγκερόα, τον Μέντες, τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Πράνιτς απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, που είχε δύο καλές κεφαλιές του Μήτρογλου και το γκολ στο τέλος και αντί το ματς να τελειώσει 4-2, η 3-1 ήρθε 0-1. Στο δεύτερο παιχνίδι μέσα στο Καραϊσκάκη και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος.
Και σε τακτική και σε τρεξίματα και σε ευκαιρίες. Εβαλε τρία γκολ και είχε χαμένες άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Μπέργκ, ενώ στο τέλος του αγώνα την στιγμή, που ερχόταν και το τέταρτο γκολ βάση εικόνας των ομάδων, ο Σιδηρόπουλος το έληξε , για να μην το διακόψουν κάποιοι οπαδοί, που είχαν μπει απειλητικά στον περιβάλλοντα χώρο.
Αυτή την φορά αποκαταστάθηκε η τάξη. 0-3 άνετο και εύκολο, με τον Ολυμπιακό να χάνει ένα πέναλτι και να έχει άλλη μία ευκαιρία με τον Ολαιτάν στο πρώτο ημίχρονο και μία τελική σε όλο το ματς προς την εστία. Αρα στα δύο παιχνίδια αυτά ο Παναθηναϊκός ήταν καταφανώς καλύτερος από τον αντίπαλό του, αν και η διαφορά στο μπάτζετ είναι τεράστια υπέρ του Ολυμπιακού.
Παρόλη την τεράστια διαφορά στο μπάτζετ, παρότι ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται οικονομικά , παρότι ο Ολυμπιακός εισέπραξε 15 εκ. ευρώ από τον Μήτρογλου και άλλα 5 εκ. ευρώ από τον Βάις, τον καλύτερο επιθετικό του πρωταθλήματος τον διαθέτει ο Παναθηναϊκός.
Εννοώ τον Μάρκους Μπέργκ. Επιθετικός παγκόσμιας κλάσης, που δεν διαθέτει το ρόστερ του Ολυμπιακού. Για μένα το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν διαθέτει ούτε επιθετικό σαν τον Πέτριτς που σε λίγο καιρό, όταν αρχίζει να σκοράρει και αυτός θα καταλάβετε τι εννοώ.
Ο Βαλντές φαίνεται, ότι δεν μπορεί να καλύψει ούτε κατά το ήμισι το κενό του Μήτρογλου, ο Ολαιτάν(καλά να είναι το παιδί και να γυρίσει σύντομα) δεν έχει σχέση με τον Μπέργκ, αλλά και με τον Πέτριτς.
Και αν θέλετε να το προχωρήσω ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτη με τα τρεξίματα και το πάθος του Ζέκα. Οταν ,λοιπόν, στα δύο συνολικά ντέρμπι χάνεις με 3-1 συνολικό σκορ(0-1, 3-0), όταν ο αντίπαλός σου με μπάτζετ έξι φορές μικρότερο έχει επιθετικούς που δεν έχεις εσύ, και στα δύο μεταξύ σας παιχνίδια είναι καλύτερος από σένα ε τότε μάλλον κάτι δεν έχεις προγραμματίσει εσύ σωστά και το έχει κάνει ο αντίπαλος .
ΥΓ: Αναστασίου και Αντζαγκούν επισκέφθηκαν τον Ολαιτάν από την μία σε μία ένδειξη ανθρωπιάς και ήθους, σιγή ιχθύος από την ΠΑΕ Ολυμπιακός από την άλλη για τον... ανεγκέφαλο που σημάδεψε τον Αναστασίου και ούτε καν μία συγγνώμη. Διαφορά ήθους...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: