Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Το συγκινητικό μήνυμα του Πικέ στον Πουγιόλ! (pic)

Άλλοι το περίμεναν, άλλοι όχι. Όπως και να ‘χει η αποχώρηση του Πουγιόλ απ’ την Μπαρτσελόνα συγκλόνισε αρκετούς. Ανάμεσά τους και ο Πικέ, που χαρακτήρισε τον αρχηγό, «φύλακα άγγελό» του!

Το συγκινητικό μήνυμα του Πικέ στον Πουγιόλ (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι (αποδεδειγμένα) οικογένεια. Κι ως τέτοια, όταν ένα μέλος της φεύγει, υπάρχει στεναχώρια.

Πόσω μάλλον, όταν η αποχώρηση αφορά τον αρχηγό, την απόλυτη φυσιογνωμία του συλλόγου εδώ και πολλά χρόνια.

Γι’ αυτό και ο Πικέ –μέσω ενός μηνύματός του- δείχνει πως ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί τη «ζωή» στους «μπλαουγκράνα» δίχως τον Κάρλες Πουγιόλ.

Αφού λοιπόν τον ευχαριστεί για όλα όσα έζησαν μαζί τα τελευταία έξι χρόνια, τον χαρακτηρίζει «φύλακα άγγελό» του και... προειδοποιεί την ομάδα του πως δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ ο «νέος Πουγιόλ»!

«Η μέρα ήρθε. Φεύγεις. Παρόλο που έτσι είναι η ζωή, μου είναι αδύνατο να φανταστώ την ομάδα χωρίς εσένα. Αν γυρίσω το χρόνο πίσω και θυμηθώ το Παρίσι ή τη Ρώμη, η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό, είσαι εσύ να σηκώνεις το Ευρωπαϊκό. Στο Γουέμπλεϊ έδωσες αυτή τη τιμή στον Αμπιντάλ, κάτι που σε κάνει ακόμα πιο σπουδαίο. Η γενιά μου κι αυτοί που έρχονται δεν ξέρουν τι σημαίνει η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Πουγιόλ στην ομάδα, να φοράει το περιβραχιόνιο και να έχει το ‘5» στην πλάτη. Υποθέτω πως τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο.

Γνωριστήκαμε πριν 6 χρόνια. Ήσουν η αρχηγική φυσιογνωμία της ομάδας. Απ’ την πρώτη μέρα είχαμε μια εξαιρετική σχέση, τόσο εντός, όσο κι εκτός γηπέδου. Δίπλα σου ένιωθα πάντα ασφαλής, ήξερα πως αν... πέσω κάποια στιγμή, θα ήσουν εκεί να με σώσεις. Ήσουν ο φύλακας άγγελός μου.

Θα μου λείψουν οι συζητήσεις που είχαμε στα αποδυτήρια, οι συμβουλές σου και ο... τσαμπουκάς σου στο γήπεδο. Είσαι μοναδικός, απροσπέλαστος. Μου φαίνεται αστείο όταν λένε πως θα βρεθεί ο ‘νέος Πουγιόλ’. Δεν θα τον βρουν ποτέ...

Ευχαριστώ για όλα, Πούγι».


inner
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: