Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Στη… γωνία η Ελλάδα για το Ευρωμπάσκετ του 2015!

Το ενδεχόμενο να μη διεξαχθεί το Ευρωμπάσκετ του 2015 στην Ουκρανία λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη χώρα είναι μεγάλο και η Ελλάδα φέρεται να μην είναι… αδιάφορη.

Στη… γωνία η Ελλάδα για το Ευρωμπάσκετ του 2015
Η FIBA Europe δεν κρύβει τον προβληματισμό της για την έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία δεδομένου ότι η χώρα έχει αναλάβει να φιλοξενήσει το Ευρωμπάσκετ του 2015. Αν το πολεμικό κλίμα εκεί συνεχιστεί, είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο η διοργάνωση του 2015 να αφαιρεθεί από την Ουκρανία και να ανατεθεί σε άλλη χώρα, παρά τις διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων της χώρας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και οι προετοιμασίας συνεχίζονται απερίσπαστα.

Ήδη φήμες φέρουν την Ελλάδα (και όχι μόνο αφού υπάρχει φιλολογικό ενδιαφέρον και από Γαλλία) να μην είναι αδιάφορη σε αυτό το ενδεχόμενο, αφού και την εμπειρία μεγάλων διοργανώσεων διαθέτει και τα γήπεδα, σε Αθήνα και περιφέρεια, για να διοργανώσει άψογα το Ευρωμπάσκετ του 2015. Παράλληλα θα ήταν μια χρυσή ευκαιρία για διάκριση της Εθνικής μπροστά στο κοινό της, αλλά και για να κλείσει ο κύκλος με το εθνόσημο στο στήθος για αρκετούς διεθνείς.

Πάντως επί της παρούσης πρόκειται για θεωρητική και μόνο συζήτηση. Εφόσον τεθεί τέτοιο θέμα από τη FIBA Europe και προτού κατατεθεί οποιαδήποτε υποψηφιότητα θα χρειαστεί να αναλυθούν τα οικονομικά δεδομένα ενός τέτοιου εγχειρήματος κι αν η ομοσπονδία θα έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: