Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

«Έπρεπε να φύγει ο Στέφενς»

19696
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής του Ακρίτα Κάτω Νευροκοπείου Γιώργος Γεωργιάδης. Μίλησε για το πρώην συμπαίκτη του και συνονόματο του Γιώργο Γεωργιάδη που έχει αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή στον ΠΑΟΚ μετά την απομάκρυνση του Χούμπ Στέφενς.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης:
Για την εμπειρία του να είσαι προπονητής:
“Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό το να είσαι προπονητής. Οι ευθύνες είναι πολύ περισσότερες και όλα πέφτουν πάνω σου. Έχω αναθεωρήσει για πάρα πολλά πράγματα. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει μετά από κάποια ηλικία να πάνε σε σχολές προπονητικής για να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα. Εγώ σκεφτόμουν πολύ να γίνω προπονητής. Δεν είναι μόνο να το έχεις στο μυαλό σου. Πρέπει να σου αρέσει για να το κάνεις”.
Για το αν θα μπορέσει ο Γεωργιάδης να ανταποκριθεί στον ΠΑΟΚ:
“Είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων, σοβαρός και δεν λέει πολλά λόγια. Πέρυσι περίπου ίδια εποχή ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και ήταν επιτυχημένος. Φέτος αναλαμβάνει πιο νωρίς την ομάδα, είναι χρόνια μέσα, γνωρίζει τι εστί ΠΑΟΚ, ξέρει τον κόσμο, ξέρει την νοοτροπία στην βόρεια Ελλάδα που είναι εντελώς διαφορετική και νομίζω πως στο τέλος θα τα καταφέρει”.
Για το αν είναι δύσκολο για έναν σε μικρή ηλικία προπονητή να επιβληθεί στους παίκτες:
“Σίγουρα δεν έχουμε την νοοτροπία σαν λαός όπως σε άλλες χώρες όμως τα μεγάλα συμβόλαια είναι ξένοι παίκτες με άλλη νοοτροπία. Το θέμα δεν είναι να επιβληθείς αλλά να κερδίσεις τον παίκτη σαν φίλος. Αν δούμε τον Γκουαρντιόλα το πώς είναι με τους ποδοσφαιριστές του είναι φίλος με τους παίκτες και μπορεί να παίξουν ακόμα και “σφαλιάρες”. Ο προπονητής πρέπει να γνωρίζει να προσεγγίζει τους παίκτες”.
Για το ποδόσφαιρο που αρέσει στον Γεωργιάδη:
“Ο περσινός ΠΑΟΚ είναι εντελώς διαφορετικός σε θέμα ποιότητας. Του Γιώργου του αρέσει ένα συντηρητικό ποδόσφαιρο, αλλά το θέμα είναι και το τι παίκτες θα έχεις. Πιστεύω θα βασιστεί στο κομμάτι το επιθετικό. Με την ποιότητα του ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να παίξει επιθετικά πολύ καλύτερα”.
Για το αν έπρεπε να φύγει ο Χούμπ Στέφενς:
“Αν ήταν στην θέση του Στέφενς ένας άλλος προπονητής θα είχε φύγει πιο νωρίς. Η αλλαγή προπονητή επιβαλλόταν καθώς δεν υπήρχε διάθεση στην ομάδα να παίξει. Οι παίκτες δεν αλλάζουν οπότε έπρεπε να αλλάξει ο προπονητής”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: