Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

«Πράξεις, όχι μόνο λόγια»

No 807866
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης. Αναφέρθηκε στο All Star Game  του 2014, που θα γίνει στα Χανιά και τόνισε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί και φέος σε μια μεγάλη μπασκετική γιορτή. Ακόμη, σχολίασε την παρουσία του στον αγώνα ΠΑΟΚ-Τρίκαλα, στον οποίο αγόρασε συμβολικά εισιτήριο και δέχθηκε τις ευχαριστίες των ανθρώπων της ΚΑΕ.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Χαλβατζάκης:
Για το All Star Game στα Χανιά: “Ακόμα και να γινόταν σε γήπεδο με διπλάσια χωρητικότητα, το γήπεδο θα γέμιζε! Το περσινό στην Πάτρα ήταν ένα από τα πιο πετυχημένα, αν όχι το πιο επιτυχημένο από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός, το 1993. Υπάρχει η δίψα του κόσμου να παρακολουθήσει ένα τέτοιο γεγονός. Είναι μια γιορτή με διάφορες εκδηλώσεις, κοινωνικές και αθλητικές και η κατάληξη είναι ο αγώνας της Κυριακής. Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο τριήμερο σε μια όμορφη και μικρή πόλη, όπως αυτή την Χανίων. Θέλω να θυμίσω ότι οι παίκτες έχουν επιλεγεί μετά από ψηφοφορία. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση…”.
Για την παρουσία του με… εισιτήριο στον αγώνα ΠΑΟΚ-Τρίκαλα: “Ως συμβολική κίνηση, αγόρασα κι εγώ εισιτήριο για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τα Τρίκαλα. Στο τελευταίο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ συζητήθηκε το θέμα με τα εισιτήρια. Πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος και οι διοικήσεις ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Μια κύρια πηγή εσόδων πρέπει να είναι τα εισιτήρια, κάτι που δεν ισχύει στην Ελλάδα. Είναι το 5% του συνολικού προϋπολογισμού για κάθε ομάδα, ενώ σε άλλες χώρες φτάνει μέχρι το 30% – 40%. Παίρνω εισιτήριο από κάθε ομάδα στα παιχνίδια που πηγαίνω, κάνοντας συμβολικές κινήσεις. Αν ο ΠΑΟΚ σε κάθε παιχνίδι είχε 4.000 εισιτήρια, θα εισέπραττε πολλά παραπάνω έσοδα και θα ξεπερνούσε πολλά προβλήματα. Επιπλέον, κάθε χορηγός θέλει ένα γεμάτο γήπεδο, όχι ένα άδειο. Ο καθένας πρέπει να βοηθάει την ομάδα με πράξεις, όχι μόνο στα λόγια. Στην Γερμανία όλα τα εισιτήρια είναι προπωλημένα”.
Για τις συζητήσεις του με τον Μπάνε Πρέλεβιτς: “Με τον Μπάνε όπως και με όλους τους άλλους προέδρους των ομάδων έχουμε μια καθημερινή και φιλική σχέση. Συζητήσαμε και μου είπε το παράπονο του. Όταν έχεις χρέη και κάνεις προσπάθειες για την εξυγίανση της ομάδας, ενώ η ομάδα πάει καλά αγωνιστικά, πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος. Επιπλέον, αντί να βάλει λεφτά για έναν ακριβό παίκτη, βάζει τα χρήματα εκεί που πρέπει. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι πως δεν μπορεί να εμφανίζεται στο γήπεδο μόνο όταν η ομάδα πάει για πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, αλλά όταν κάποιος αγαπάει την ομάδα του, βοηθάει αυτούς που διοικούν σωστά. Η εξυπνάδα είναι να γεμίζεις το γήπεδο, όχι να ασκείς κριτική από τα καφενεία. Τα γήπεδα στην επαρχία είναι γεμάτα, αντίθετα στον ΠΑΟΚ υπάρχει πρόβλημα. Αν μπορέσουν  ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Άρης ανεβούν προς τα επάνω. Επίσης, επιστρέφει στην Α1 η ΑΕΚ και πιστεύω πως η κατηγορία θα ανέβει πολύ. Το μπάσκετ πάει πολύ καλά”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: