Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Γκαγκάτσης: «Καμία συμφωνία με την ΕΠΟ»

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης "μονομάχησε" στα ερτζιανά της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στον Sentra FM με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ Μάνο Γαβριηλίδη με αφορμή την απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει τον αγώνα του ημιτελικού στις 2 Απριλίου ενώ η πιθανή ημερομηνία ήταν 12 Μαρτίου! Αφορμή για την παρέμβαση του Γκαγκάτση ήταν η δημόσια τοποθέτηση του Γαβριηλίδη ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν εξέφρασε καμιά αντίρρηση

«Διαψεύδω κατηγορηματικά τα όσα λέει ο πρόεδρος της επιτροπής του Κυπέλλου. Επικοινωνήσαμε το πρωί όπως κι άλλες μέρες. Του είπα ότι η μόνη κενή ημερομηνία είναι η 12η Μαρτίου και θέλουμε τότε να παίξουμε. Μου είπε ότι θα μας ενημερώσει περαιτέρω. Ήρθε τελικά ένα φαξ στην ΠΑΕ και ήρθαν τελικά οι ημερομηνίες. Ουδέποτε συμφώνησα και έφερα αντίρρηση για τις άλλες ημερομηνίες. Η ημερομηνία που θέλουμε να παίξουμε είναι η 12η Μαρτίου» είπε ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης. Αμέσως μετά ο Sentra 103,3, επικοινώνησε εκ νέου με τον κ. Γαβριηλίδη, ο οποίος είχε διάλογο στον αέρα με τον κ. Γιαγκάτση... Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής:

Παρέμβαση Γαβριηλίδη: «Είπα ότι κατάλαβαν εκ των πραγμάτων ότι υπάρχουν οι ημερομηνίες, όχι ότι συμφώνησαν».

Χ.Γ. διαφώνησα σχετικά με τις άλλες ημερομηνίες.

Μ.Γ. Σε άλλη γλώσσα μιλάμε μάλλον, άλλα κατάλαβα εγώ. Δεν είπα ότι συμφωνήσατε. Είπα ότι καταλάβατε ότι αυτή είναι η μόνη ημερομηνία. Τα είπαμε τόσες φορές, τα είπαμε και πριν από την Μπενφίκα.

Χ.Γ. Μου είπατε ότι θα με ενημερώσετε, αντ' αυτού ήρθε ένα φαξ με ημερομηνίες υπό αίρεση.

Μ.Γ. Θα βάλουμε οπωσδήποτε την ομάδα που έχει ευρωπαϊκό αγώνα να παίξει; Δεν έχουμε να σκεφτούμε τίποτα. Αν εσείς θέλετε να θυμάστε επιλεκτικά τι να πω; Επειδή προέκυψε ξαφνικά από το παιχνίδι της Κυριακής πιθανή τιμωρία του Ολυμπιακού; Αν παίρνατε εσείς την πρόκριση δεν θα θέλατε να έχει η ομάδα σας ξεκούραση; Δεν ξέραμε πότε θα έπαιζε ο Ολυμπιακός Ευρώπη».

Νωρίτερα, η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των διπλών ημιτελικών του κυπέλλου Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, δημιούργησε έντονο εκνευρισμό στις τάξεις του «δικεφάλου» του βορρά, σύμφωνα με τα όσα διαρρέονταν από κύκλους της ομάδας. Εκνευρισμό που προκάλεσε έκληξη στον πρόεδρο της Επιτροπής του κυπέλλου, Μάνο Γαβριηλίδη, ο οποίος μέσω του Sentra 103,3 τόνισε πως οι ορισμοί που ανακοινώθηκαν (δείτε τη σχετική ανακοίνωση παρακάτω) έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον ΠΑΟΚ και το Μάκη Γκαγκάτση.

Η Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας (για ν ατα βάλουμε σε μια σειρά), όρισε δύο διαφορετικά ζευγάρια ημερομηνιών εντός του Απριλίου , με γνώμονα – όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση – το εάν οι Πειραιώτες πάρουν ή όχι την πρόκριση για τους «8» του Champions League κόντρα στον Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ.

Στον ΠΑΟΚ, λοιπόν, θεωρούν ότι ο ορισμός έγινε με τέτοιον τρόπο ώστε να ευνοηθούν οι «ερυθρόλευκοι», καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού για τα όσα έκαναν οι οπαδοί του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και όπως διέρρεαν κύκλοι της ομάδας, «κανονικά ο πρώτος ημιτελικός με γηπεδούχους τους Πειραιώτες θα έπρεπε βάσει κανονισμών να οριστεί στην πρώτη κενή ημερομηνία, όπερ μεθερμηνεύομενον την Τετάρτη 12 Μαρτίου».

Η απάντηση του Γαβριηλίδη και η συνεννόηση με τον Γκαγκάτση

Επί του θέματος τοποθετήθηκε, στην πρώτη του επικοινωνία με τον Sentra 103,3, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης, ο οποίος, ωστόσο, τόνισε ότι ο μη ορισμός του πρώτου ημιτελικού στις 12 Μαρτίου – τη μοναδική κενή Τετάρτη του μήνα – έγινε με τη συγκατάθεση του ΠΑΟΚ ύστερα από επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον διαυθυντή γραφείων Μάκη Γκαγκάτση και Παντελή Κωνσταντινίδη.

Το επιχείρημα, το οποίο αναγνώρισαν στον ΠΑΟΚ, όπως είπε ο κ. Γαβριηλίδης, είχε να κάνει με το να προσφερθεί στον Ολυμπιακό η δυνατότητα να μην πάει καταπονημένος στον κρίσιμο αγώνα της 19ης Μαρτίου με την Μάντσεστερ.

Ακόμη ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου αναγνώρισε πως εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί τότε υα υπάρξει μεγάλη πίεση χρόνου για τη διεξαγωγή του τελικού (26 Απριλίου), δεδομένου ότι ο δεύτερος ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για τις 22 Απριλίου.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου:

«Δεν έχουμε ημερομηνίες,. Εκ των πραγμάτων οι ημερομηνίες ήταν πολύ πιεσμένες. Λόγω του μουντιάλ η σεζόν, πρωτάθλημα και κύπελλο, έπρεπε να ολοκληρωθεί νωρίτερα. Η μοναδική ημερομηνία που υπήρχε κενή για τον πρώτο ημιτελικό ήταν αυτή που λέει ο ΠΑΟΚ, δηλαδή η 12η Μαρτίου. Όμως δεν μπορώ δεχτώ ότι είναι αλήθεια ότι φωνάζουν, καθώς εγώ συνομίλησα μαζί τους. Το κατάλαβαν οι άνθρωποι, όταν τους είπαμε για την ευρωπαϊκή υποχρέωση του Ολυμπιακού στις 19 Μαρτίου»

Επικοινωνήσατε, δηλαδή, με τον ΠΑΟΚ για να μη γίνει ο πρώτος ημιτελικός στις 12 Μαρτίου, ώστε ο Ολυμπιακός να είναι φρέσκος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 19 του μήνα;

«Βεβαίως. Και δεν υπήρξε αντίδραση».

Με ποιους μιλήσατε;

«Με τον κ. Γκαγκάτση (σ.σ. τον Μάκη), ενώ ήταν δίπλα και ο κ. Παντελής Κωνσταντινίδης. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, βρήκε λογική την όλη συζήτηση, με δεδομένο ότι μία ομάδα παίζει με τέτοιο αντίπαλο στην Ευρώπη».

Βγάζει ο ΠΑΟΚ από τη δύσκολη θέση και τον αθλητικό δικαστη που δικαζει τα επεισόδια στο ντέρμπι την προσεχή Πέμπτη:

«Επειδή εμένα δεν μου αρέσουν τέτοιες συζητήσεις και να εμπλέκομαι σε τέτοιες καταστάσεις, εδώ και ένα μήνα και στο πρόσφατο ματς του ΠΑΟΚ την Μπενφίκα είχαμε κάνει τη σχετική συζήτηση για ορισμό των ημερομηνιών 2 και 16 Απριλίου, ή 16 και 22 του μήνα».

Υπάρχει βεβαίως το θέμα του ότι ο δεύτερος ημιτελικός είναι στις 22 του Απριλίου και ο τελικός στις 26 του μήνα. Είναι εφικτό να γίνουν όλες οι ετοιμασίες σε τρεις ημέρες; Εισιτήρια, μέτρα ασφαλείας κ.τ.λ.;

«Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα, ενώ όταν επιδιώξαμε να συζητήσουμε με τη Superleague την πιθανότητα μετακίνησης της πρεμιέρας των πλέι οφ δεν λάβαμε θετική απάντηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: