Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Καταγγελία Αναγέννησης για τη... φιλοξενία


Από την πρώτη προπόνηση της Αναγέννησης Καρδίτσας Πολλά παράπονα από τη φιλοξενεία του Ιωνικού εκφράζει η διοίκηση της Αναγέννησης Καρδίτσας και εξέδωσε ανακοίνωση. Σε αυτήν τονίζεται πως μέλη της αποστολής δέχθηκαν επίθεση στα αποδυτήρια ενώ παράλληλα βάλλουν και κατά της αστυνομίας που δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:
"Τα όσα έζησε η αποστολή της ομάδας μας κατα τη 'φιλοξενία' της στο γήπεδο της Νίκαιας την Κυριακή 21 Μαρτίου του σωτήριου έτους 2010 αποτελούν όνειδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, την έννοια του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε προς κάθε αρμόδια αρχή του ποδοσφαίρου και της ευνομούμενης πολιτείας μας την άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη της αποστολής κατά την είσοδο στ' αποδυτήρια του γηπέδου της Νίκαιας απο 'διαπιστευμένους' (;) θρασύδειλους παλικαράδες που χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους ασπαζόμενοι την... "ηρωϊκή" τακτική του τριάντα εναντίον ενός!

Καταγγέλουμε την ανεπαρκή στάση της αστυνομικής διεύθυνσης που δεν κατάφερε να προστατεύσει τα μέλη της αποστολής μας και μάλιστα παρά τις ρητές εντολές που πήρε απο τον υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ραχωβίτσα, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον του.

Δυστυχώς, διαπιστώθηκε μεγαλοπρεπώς στο γήπεδο της Νίκαιας πως το ψάρι δεν μυρίζει πάντα απο το κεφάλι. Ο κ. Ραχωβίτσας έφερε με τις εντολές του επαρκή αστυνομική δύναμη στο γήπεδο αλλά ο κ. υπεύθυνος της αστυνομικής δύναμης που ανέλαβε να συντονίσει τους αστυνομικούς, υπηρξε το λιγότερο ανεπαρκής, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην αποτρέψει τον προπηλακισμό των μελών της αποστολής, αλλα ούτε να συλλάβει κάποιον απ' ολους τους υπαίτιους της αθλιότητας.

Λυπούμαστε πάρα πολύ για τον πρόεδρο του Ιωνικού κ. Κανελλάκη που επέτρεψε στο γήπεδο και σε αγώνα της ομάδας του να γίνουν αυτά που έγιναν. Ενας έμπειρος παράγοντας που έχει μεγάλη θητεία στο ελληνικό ποδοσφαιρο θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτές οι μεθοδοι οχι μόνο δεν πτοούν τους σοβαρούς και αξιοπρεπείς ανθρώπους, αλλά εκθέτουν ανεπανόρθωτα στα μάτια όλης της Ελλάδας εκείνους που τις ασπάζονται. Κρίμα κ. πρόεδρε...

Θέλουμε ταυτόχρονα να συγχαρούμε τους ποδοσφαιριστές και προπονητές της ομάδας μας που ως άριστοι χαρακτήρες και επαγγελματίες δεν απάντησαν στις προκλήσεις των 'παλικαράδων' και διατήρησαν την ψυχραιμία τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και πάλι τον κ. Ραχωβίτσα για το ενδιαφέρον του αλλά θα πρέπει να ασχοληθεί εκτενώς με την ανεπάρκεια των υφισταμένων του και κυρίως του αστυνομικού διευθυντή. Το βίντεο του αγώνα είναι στη διάθεσή του, όπως και στις αρχές του ποδοσφαιρου και της πολιτείας.

Κλείνοντας και απευθυνόμενοι σ' ολη τη φίλαθλη και αθλητική Ελλάδα τονίζουμε τα εξής: Το ποδόσφαιρο παραμένει καθηλωμένο μέσα στην απαξίωση και στην καχυποψία εξαιτίας τέτοιων συμπεριφορών που βιώσαμε το απογευμα της Κυριακής στη Νίκαια.

Εμείς όμως - όπως πιστεύουμε και η πλειοψηφία των ομάδων και των φιλάθλων - δεν θ' ακολουθήσουμε. Η φιλοξενία μας σ' ολες τις αποστολές που έρχονται στην Καρδίτσα ήταν είναι και θα είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το φίλαθλο πνεύμα και την έννοια του πολιτισμού.

Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας και για τους φιλάθλους της. Τα παιχνίδια χάνονται και κερδιζονται εντός των γραμμών του γηπέδου. Οι 'φυσούνες' και ο νόμος της ζούγκλας δεν δίνουν νίκες όπως αποδείχθηκε και στο μάτς της Κυριακής..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: