Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ριαβόγλου: "Κουράστηκα, σκέφτομαι να αποχωρήσω"


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, Κώστας Ριαβόγλου... Στο σάιτ της ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, ξεδίπλωσε τις σκέψεις του ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ριαβόγλου και υπογράμμισε ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από τη διοίκηση της μακεδονικής ΠΑΕ, καθώς είναι κουρασμένος και απογοητευμένος. Πρόσθεσε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στα τέλη Μαΐου.

Η συνέντευξη Ριαβόγλου:
- Ποια η άποψη του προέδρου για την μέχρι τώρα πορεία του Αγροτικού Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα;
- Πίστεψα πολύ στις δυνατότητες της ομάδος από το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι φέτος έχουμε ένα από τα καλύτερα υλικά που είχε ποτέ ο Αγροτικός Αστέρας, καθώς και τα καλύτερα παιδιά που έχω συνεργαστεί στα 11 χρόνια παρουσίας μου, από άποψη χαρακτήρα και ήθους. Παρόλα τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ, είναι ένα σώμα, μια ψυχή, και δεν έχουν αφήσει να βγει προς τα έξω οποιοδήποτε πρόβλημα. Δυστυχώς όμως, κάποιοι δεν μας πίστεψαν.

- Διακρίνω ένα παράπονο στα τελευταία σας λόγια, σε ποιους ακριβώς αναφέρεστε;
- Σε όλους εκείνους, είτε θεσμικούς παράγοντες, είτε φορείς, που δεν στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Ούτε το καλοκαίρι, αλλά ακόμα περισσότερο τώρα που η ομάδα δείχνει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Eχουμε μείνει δύο τρία άτομα, μόνοι μας, να παλεύουμε απέναντι σε μεγαθήρια για να βάλουμε στον Αστέρα στα πλέι οφ.

- Πώς φαντάζεστε το μέλλον του Αγροτικού Αστέρα;
- Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα οργανωτικά και διοικητικά του Αγροτικού, νιώθω κουρασμένος και απογοητευμένος. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά το καλοκαίρι να αποχωρήσω από την προεδρία και τη διοίκηση του Αστέρα. Θα αφήσουμε την ομάδα στη Β' Εθνική χωρίς ιδιαίτερα χρέη και κατά πάσα πιθανότητα θα αποχωρήσουμε με τους δυο τρεις συνεργάτες που έχουμε απομείνει.

- Δηλαδή πιστεύετε ότι ο Αγροτικός Αστέρας έχει αγγίξει το ταβάνι του;
- Με αυτά τα δεδομένα, ναι. Χωρίς γήπεδο, χωρίς κόσμο, χωρίς προπονητήρια και με ελάχιστα έσοδα, είναι πραγματικά θαύμα που ο Αστέρας, όχι μόνο είναι στη Β' Εθνική, αλλά κατέχει και πρωταγωνιστικό ρόλο ως μία από τις δυνάμεις της κατηγορίας. Περιμέναμε τουλάχιστον να τελειώσει το νέο γήπεδο για να δώσει μια νέα ώθηση στην ομάδα, αλλά δυστυχώς η αποπεράτωση του έργου καθυστερεί σημαντικά.

Θα πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας σοβαρά, για ποιο λόγο να συνεχίζουμε και για ποιο λόγο να υπάρχει ο Αστέρας στη Β’ Εθνική. Μετά από 11 χρόνια, έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά και φέρανε την ομάδα σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Σίγουρα έχουν γίνει και λάθη, αλλά μόνο πάνω σε μία προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για την ομάδα.

- Αν τελικά αποχωρήσετε, ποια πιστεύετε θα είναι η επόμενη μέρα για τον Αγροτικό Αστέρα;
- Ο Αστέρας υπάρχει από το 1932 και θα συνεχίσει να υπάρχει ανεξάρτητα από πρόσωπα και ονόματα. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να βρεθούν άτομα ικανά, να πάνε τον Αγροτικό υψηλότερα και να αποφύγουν ίσως τα όποια λάθη δικά μας. Στα τέλη Μαΐου θα πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα καλύτερα δυνατά χέρια να παραδώσουμε την ομάδα μας.

- Ποια θα είναι η μέχρι τώρα κληρονομιά που έχει αφήσει η διοίκηση;
- Κάνοντας έναν άτυπο απολογισμό για το τι έχουμε πετύχει έως σήμερα, στο αγωνιστικό κομμάτι θα πω, ότι η ομάδα από τα χωριά και τα χωράφια της Δ' Εθνικής, παίζει τα τελευταία 4 χρόνια με επιτυχία, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στη Β' Εθνική.

Εχουμε φέρει κατά καιρούς πολύ μεγάλα ονόματα ποδοσφαιριστών και προωθήσαμε αρκετά ταλέντα στην επαγγελματική ομάδα. Κορυφαία βέβαια στιγμή, της ιστορίας του Αγροτικού, αυτή στο Κύπελλο Ελλάδος την περίοδο 2005-2006, όπου φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά και αποκλειστήκαμε από την ΑΕΚ.

- Στο οργανωτικό σκέλος, ποια η συμβολή σας;
- Δημιουργήσαμε νέα γραφεία, αντάξια μιας ΠΑΕ, φτιάξαμε την μπουτίκ στο κέντρο του Ευόσμου. Σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη, κάναμε παρεμβάσεις στο γήπεδο για να είναι όσο το δυνατόν υποφερτές οι συνθήκες σε αποδυτήρια, χώρος vip, καθίσματα σε όλο το γήπεδο, αίθουσα Τύπου, κλπ. Επίσης αναδιοργανώσαμε και επαναφέραμε μαζί με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη τις ακαδημίες που αριθμούν σήμερα 300 παιδιά και τη Β' ομάδα που αποτελεί προθάλαμος της επαγγελματικής. Λειτουργήσαμε το τμήμα σκάουτινκγ, που τα τελευταία χρόνια ανέδειξε αρκετά ταλέντα της ευρύτερης περιοχής.
Ολα τα παραπάνω είναι η προίκα που θα αφήσει ο Ριαβόγλου και η παρέα του σε αυτούς που ίσως αναλάβουν την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: