Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Μπάγεβιτς: "Μοιάζει με την... παλιά ΑΕΚ"


Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πριν το παιχνίδι με τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φιλοξενήθηκε στον "Sentra 103,3" και τόνισε ότι αυτή την εποχή, με τη διοικητική ανασυγκρότηση και την καλή αγωνιστική κατάσταση, η «Ενωση» μοιάζει με την... παλιά ΑΕΚ. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται ακόμα βελτίωση και σταθερότητα και επεσήμανε ότι πιστεύει στους παίκτες του ενόψει των πλέι οφ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ΑΕΚ του 2ου γύρου και τι άλλαξε προς το καλύτερο:
«Τι έχει αλλάξει τώρα δεν νομίζω ότι μπορώ να σας πω ακριβώς. Όχι ότι δεν ξέρω, αλλά δεν χρειάζεται να σας πω. Σίγουρα όταν έχεις πρόεδρο είσαι ομάδα, όταν δεν έχεις πρόεδρο δεν είσαι τίποτα. Μετά από τόσο καιρό, πάλι γυρίσαμε εκεί που κάποτε ήμασταν ΑΕΚ. Προσπαθούμε σιγά-σιγά να είμαστε στα παλιά. Παίζει ρόλο το διοικητικό κομμάτι, είναι σημαντικό. Και οι παίκτες έχουν βαρεθεί από όσα έχουν περάσει. Τώρα πλέον είναι πιο σοβαροί, πιο αποφασισμένοι για να κάνουν μια προσπάθεια μέχρι το τέλος. Πριν δεν είχαμε τίποτα, τώρα μπορείς να αρχίζεις και να δουλεύεις όπως χρειάζεται, πρέπει τα πράγματα να είναι σωστά και είναι σωστά».

Για την βελτίωση της ομάδα από τον Ιανουάριο και μετά: «Ανεβαίνουμε, στο δεύτερο γύρο ήμασταν πιο καλοί, πιο σωστοί και αποφασισμένοι. Σιγά-σιγά ανεβαίνουμε, αλλά χρειάζεται να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Πιστεύω στους παίκτες και μπορούμε να παίζουμε ακόμα πιο μεγάλο ρόλο και να είμαστε στο τέλος ψηλά».

Για το αν ήταν πιο σημαντική η νίκη στην Τούμπα ή στο «Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό: «Δεν μας χρειάζεται αυτή τη σύγκριση. Ξέρουμε για τον κόσμο ποιοι ματς είναι πιο σημαντικό. Για μας είναι σημαντικό να έχουμε τους βαθμούς και να φτάσουμε εκεί που μπορούμε. Εχουμε κάνει βελτίωση, αλλά χρειάζεται καλύτερα. Με τον ΠΑΟΚ οι παίκτες τα έδωσαν όλα, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, στο πρώτο ήμασταν χάλια. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο βελτιωμένοι. Μας περιμένουν τα πλέι οφ που θα είναι ακόμα πιο δυνατά από τα προηγούμενα παιχνίδια».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να έχει τη σταθερότητα και την προσωπικότητα που απαιτείται για τα πλέι οφ εκεί όπου κάθε 3 μέρες θα παίζει ντέρμπι: «Αυτό θέλουμε και αυτό προγραμματίζουμε. Θέλουμε να έχουμε την ετοιμότητα, όλους του παίκτες υγιείς, έτοιμους. Πιστεύω σε αυτούς και μπορούμε να πετύχουμε».

Για την παράδοση του Μπλάνκο στην Τούμπα και για το αν κάποια γήπεδα εμπνέουν κάποιους παίκτες: «Ο Μπλάνκο έχει δείξει και πιο παλιά, και πριν έρθω εγώ στην ΑΕΚ, ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει στο σκοράρισμα. Φέτος δεν είναι όπως στο προηγούμενα πρωταθλήματα στον τομέα του σκοραρίσματος, αλλά προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι και τα δίνει όλα. Εχει βελτιώσει πολλά πράγματα στην τακτική και αυτό είναι που μου αρέσει. Εχει δείξει στοιχεία που θέλω και αυτό είναι πολύ καλό γιατί μπορεί να βοηθήσει».

Για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τον Μπλάνκο και σε διαφορετικές θέσεις, εκτός περιοχής: «Κάθε παίκτης στον αγωνιστικό χώρο δεν πρέπει να είναι μόνο σκόρερ. Αν υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει σωστά, γιατί να μην τα κάνει; Εχουμε παίκτες που μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε κάθε γήπεδο και με κάθε ευκαιρία, σε κάθε χώρο, μπορούν να κάνουν το καλύτερο».

Για το αν ενδιαφέρεται να φτιάξει έναν ελληνικό κορμό με τη χρησιμοποίηση των Αραμπατζή, Γκέντσογφλου και Μανωλά: «Οσο έχουμε την ευκαιρία θα το κάνουμε σίγουρα. Εχουμε παίκτες με ποιότητα, που αγαπάνε την ομάδα, θέλουν να προσφέρουν και βλέπουμε ότι είναι έτσι. Θα δούμε στα επόμενα παιχνίδια».

Για τη βαθμολογία που θα υπάρχει στα πλέι οφ: «Οσο μπορούμε στα ματς που απομένουν, θα βελτιώσουμε την κατάσταση εν όψει των πλέι οφ. Μπορεί να μετρήσει κάθε βαθμός στο τέλος. Μετά θα δούμε τι θα γίνει και πόσους βαθμούς θα έχουμε στα πλέι οφ. Θέλω να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά από τον πρώτο».

Για το αν η ΑΕΚ έχει πείσει ότι μπορεί να τα καταφέρει στα πλέι οφ, έχοντας σταθερότητα στην απόδοση: «Η ομάδα ξέρει και μπορεί πολλά. Είχαμε πολλά προβλήματα στη διάρκεια της σεζόν, είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα λέμε. Θέλω να είμαστε σοβαροί όπως τελευταία, δυνατοί και πιο αποφασισμένοι και πιστεύω ότι αν ο καθένας δίνει ό,τι μπορεί δεν πρέπει να έχουμε κανένα πρόβλημα».

Για το ότι στα πλέι οφ θα παίξει με ομάδες απέναντι στις οποίες τα έχει πάει πολύ καλά στην κανονική περίοδο: «Θέλω να κρατήσουμε τη φόρμα που έχουμε όσο μπορούμε και να βελτιωθούμε, γιατί χρειάζεται να είμαστε πιο σωστοί και αποτελεσματικοί. Πιστεύω θα συνεχίσουμε ως το τέλος και θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι στα δύσκολα παιχνίδια».

Για το αν η ΑΕΚ, παίρνοντας τη 2η θέση (σ.σ. πρώτη στα πλέι οφ) θα έχει ελπίδες στα προκριματικά του Champions League: «Δεν θέλω να συζητώ αν θα βγούμε δεύτεροι. Εχει πολλά αν το θέμα. Ας τελειώσουμε πρώτα και τα συζητάμε στο τέλος. Δεν θέλω να τρέχω μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: