Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Κονέ: «Να κλείσουμε θετικά τη χρονιά»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η παρουσία του Γιόζεφ Μπουμπένκο στον πάγκο του Ηρακλή έχει θετική επίδραση όχι μόνο στο σύνολο αλλά και στην ατομική απόδοση των ποδοσφαιριστών. Ο Παναγιώτης Κονέ που διάγει την καλύτερή του περίοδο με την κυανόλευκη φανέλα μίλησε στον «Libero» για την πορεία της ομάδας, τη μεταμόρφωση της ομάδας και την προσωπική του απόδοση και παρουσία.

«Μαθηματικά δεν έχουμε εξασφαλιστεί ακόμη και έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με τα Γιάννενα, που παλεύουν για την σωτηρία τους και σίγουρα θέλουν πάρα πολύ τους βαθμούς. Και εμείς όμως θέλουμε την νίκη για να εξασφαλιστούμε και να κάνουμε καλό Πάσχα. Θέλουμε στην συνέχεια νίκες για να κλείσουμε με θετικό τρόπο το πρωτάθλημα και να βάλουμε τις βάσεις για να κάνουμε κάτι πολύ καλύτερο στην επόμενη σεζόν. Θέλουμε λοιπόν να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να κάνουμε καλές εμφανίσεις και φυσικά να κάνουμε κι άλλες νίκες στην συνέχεια. Με τα Γιάννενα θα κυνηγήσουμε την νίκη, θα πάμε για ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα του Παναθηναϊκού και μετά με την Ξάνθη θέλουμε επίσης να κερδίσουμε για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

Η συμβολή του Γιόζεφ Μπουμπένκο στο να βγει η ομάδα από την δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει μεσούσης της περιόδου τόνισε: «Η ομάδα έχει δέσει, ξέρει ακριβώς τι θέλει και τι κάνει μέσα στο γήπεδο, ο κ. Μπουμπένκο διόρθωσε πολλά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η ομάδα λειτουργεί καλύτερα σε όλες τις γραμμές, είμαστε πιο ομαδικοί τώρα, έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο που είναι σε θέση να αντεπεξέλθει με θετικό τρόπο είτε εντός έδρας είτε εκτός έδρας» ενώ σε προσωπικό επίπεδο σχολίασε:

«Προσπαθώ να βρω τον δρόμο μου και από ένα ταλέντο που όλοι έλεγαν ότι είμαι, να εξελιχθώ σε ένα καλό ποδοσφαιριστή. Προσπαθώ πάρα πολύ στις προπονήσεις ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι με στηρίζει πάρα πολύ ο κόσμος της ομάδας αλλά και οι συμπαίκτες μου. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνω μέσα στο γήπεδο και προσπαθώ να δείξω την αξία μου, έχω 1 χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τον Ηρακλή και δεν με απασχολεί ακόμη το θέμα της ανανέωσης. Τελευταία αγωνίζομαι ως δεξιό χαφ, ο κ. Μπουμπένκο με έχει βοηθήσει πολύ να μάθω αυτή την θέση και νομίζω ότι μου ταιριάζει ενώ πιο πριν αγωνιζόμουν πίσω από τον επιθετικό της ομάδας».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στην πορεία της ομάδα τα τελευταία 4 χρόνια: «Ο Ηρακλής εδώ και 4 χρόνια παλεύει συνεχώς για την σωτηρία του και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί, όλοι όσοι είμαστε στον Ηρακλή θέλουμε να έχει η ομάδα ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να κλείσουμε με θετικό τρόπο την χρονιά. Στον 1ο γύρο δεν τα πήγαμε καλά, ίσως γιατί μας επηρέασαν πολύ τα διοικητικά προβλήματα που υπήρχαν στην ομάδα, στον 2ο γύρο εμείς οι παίκτες αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μόνο με το αγωνιστικό, να μείνουμε ανεπηρέαστοι από όλα μέσα στο γήπεδο και να κάνουμε το καλύτερο για τον Ηρακλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: