Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

«Θα αφήσει έργο ο Χιμένεθ»

Ο Ηλίας Ατματσίδης στηρίζει τον Μανόλο Χιμένεθ τονίζοντας πως ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για την ΑΕΚ. Ο παλαίμαχος άσος της Ενωσης ανέφερε πως ο Ισπανός τεχνικός θα αφήσει έργο αν τον δεν του βάλουν τρικλοποδιές.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:
Για το πόσο βοήθησε η αλλαγή προπονητή:
«Μια αλλαγή προπονητή πάντα βοηθά τους προπονητές να αλλάξουν την ψυχολογία τους προς το καλύτερο. Ούτε ο πιο αισιόδοξος δεν θα περίμενε την επιβλητική αυτή νίκη απέναντι σε έναν Άρη που ήταν ανεβασμένος και προερχόταν από νίκη στην Τούμπα».
Για την επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ:
«Η ΑΕΚ έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Πήρε έναν προπονητή με μεγάλη προσωπικότητα και σε βάθος χρόνου θα δείξει τι μπορεί να καταφέρει. Δεν αφήνω καμία μομφή απέναντι στον Μπάγεβιτς, για να μην παρεξηγηθώ. Αν τον στηρίξουν και δεν του βάλουν τρικλοποδιές θα αφήσει έργο. Τα πράγματα είναι αισιόδοξα, αλλά υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια μπροστά και η ΑΕΚ έχει μείνει λίγο πίσω στο πρωτάθλημα. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή».
Για το διχασμό που υπήρχε επί Μπάγεβιτς στις τάξεις του κόσμου:
«Δεν ισχύει αυτό που νόμιζαν όλοι τόσα χρόνια στην ΑΕΚ, πως μόνο με τον Μπάγεβιτς μπορεί να πάει μπροστά η ομάδα. Υπάρχουν κι άλλοι προπονητές που μπορούν να τα καταφέρουν. Υπήρχε νοσηρό κλίμα από την ημέρα που επέστρεψε ο Μπάγεβιτς, λόγω των σχέσεων με τους οπαδούς. Θυμηθείτε τον Μπάγεβιτς πώς ήταν πριν μια δεκαετία; Μπορούσε κανείς να του πει κάτι; Όταν ένας προπονητής έχει τη συμπαράσταση του κόσμου και της διοίκησης, παίρνει δύναμη και απέναντι στους παίκτες. Δεν θέλω να βλέπω το παρελθόν, αλλά την επόμενη μέρα. Πρέπει να αφήσουν όλοι πίσω ό,τι έγινε και να κοιτάξουν το μέλλον ενωμένοι».
Για το αν η ΑΕΚ έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο:
«Η ΑΕΚ δεν πρέπει πια να είναι κομπάρσος του πρωταθλήματος. Τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση δύο σεζόν, δεν διεκδικεί καν τον τίτλο. Υπολειπόμαστε από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, για πολλούς και διάφορους λόγους. Πιστεύω πως η ΑΕΚ ακόμη και με ίσους όρους δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα μία ομάδα που δεν έχει δικό της γήπεδο και προπονητικό κέντρο. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στην ομάδα, αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνει φέτος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό ένας προπονητής να έχει κάνει την προετοιμασία. Η αλλαγή προπονητή βοηθά, αλλά δεν ξέρεις για πόσο καιρό. Υπάρχει αισιοδοξία, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή. Να δούμε τον νέο προπονητή, τον οποίο εγώ πιστεύω πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: