Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

"Ηρθε η ώρα για την αλλαγή σελίδας"

Την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά του Παναθηναϊκού και το πέρασμα στη...νέα εποχή, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Ο πρώην, πια, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ τονίζει στην επιστολή του ότι "... στην προσπάθεια της νέας διοίκησης στεκόμαστε δίπλα αρωγοί και συμπαραστάτες", ενώ κατέστησε σαφές ότι "... ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα ο Παναθηναϊκός".

Αναλυτικά το κείμενο:

«Η οικογένειά μας, εδώ και τριάντα χρόνια, βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Θωρακίσαμε οικονομικά τον Παναθηναϊκό, προστατεύοντάς τον από τη διολίσθηση σε περιπέτειες που έχουν κατά καιρούς ταλανίσει όλους τους ελληνικούς συλλόγους. Μόνο έτσι η ομάδα μπόρεσε απερίσπαστη να ανταποκριθεί με επιτυχία στους στόχους της και να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές και επιτυχίες σε Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καθιστώντας τον σύλλογο αδιαφιλονίκητο πρεσβευτή της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός συνέβαλε καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό και εξευρωπαϊσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και έγινε ο βασικός τροφοδότης των εθνικών ομάδων.

Ένα ακόμη παράδειγμα της σύγχρονης αντίληψης για τα ποδοσφαιρικά θέματα ήταν η εφαρμογή της πολυμετοχικότητας, μιας καινοτόμας προσπάθειας σε μια ποδοσφαιρικά αμαθή σε τέτοια εγχειρήματα χώρα. Μέσω της πολυμετοχικότητας, διασφαλίσαμε ένα δυνατό, σταθερό και ανταγωνιστικό μέλλον υιοθετώντας μία νέα πρακτική για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Παναθηναϊκού. Ανοίξαμε την πόρτα για την συμμετοχή Παναθηναϊκών με δεδομένη την αγάπη τους στο σύλλογο αλλά και την οικονομική δυνατότητα να τον στηρίξουν.

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.,

Η οικογένεια μας έχει αποδείξει έμπρακτα, όχι στα λόγια, ότι δεν επιθυμεί να αποκομίσει κέρδος από τον Παναθηναϊκό. Μετά από 30 χρόνια προσφοράς στο σύλλογο πήραμε την απόφαση σαν οικογένεια να μην κατέχουμε πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ.

Με γνώμονα τα παραπάνω, πρόθεσή μας ήταν η συμμετοχή μας στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το 30%. Ωστόσο, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα, καταβάλλουμε το ποσό που αντιστοιχεί στο σημερινό μας ποσοστό, ήτοι 9,028 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της κατάθεσης 5,028 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και της παροχής χορηγίας ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ έναντι συμβολικού ανταλλάγματος.

Ήρθε όμως η ώρα ο Παναθηναϊκός να γυρίσει σελίδα.

Παραμένει ακλόνητη η βούλησή μας να μην λειτουργούμε ως κατέχοντες το πλειοψηφικό ποσοστό. Αυτό άλλωστε εφαρμόζουμε στην πράξη με τις ενέργειές μας από την στιγμή που διατυπώσαμε την θέση μας αυτή. Στην προσπάθεια της νέας διοίκησης στεκόμαστε δίπλα, αρωγοί και συμπαραστάτες. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα στην καρδιά μας και θα είναι πάντα σύλλογος μεγάλος».

Μετά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας, γνωστοποίησε ότι συγκεντρώθηκαν τα 13 εκ. ευρώ που απαιτούνταν για την αύξηση του ΜΚ της εταιρείας.

«Ολοκληρώσαμε το ΔΣ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, στη διάρκεια του οποίου συγκεντρώθηκαν τα 13 εκ. ευρώ. Ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Επίσης εγκρίναμε το διορισμό του κ. Αντωνίου στη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου και τέλος ζητήσαμε από τον κ. Σαμαρά τις επόμενες 15-20 μέρες να μας κάνει μια πλήρη ενημέρωση για το θέμα του γηπέδου».

Για το θέμα της αύξησης, η οποία είχε οριστεί αρχικά στα 15 εκ. ευρώ, επισήμανε: «Υπάρχουν κάποιοι μικρομέτοχοι οι οποίοι δεν θα συμμετάσχουν αυτή τη στιγμή (σ.σ. οι κ.κ. Νίκας, Πολέμης και Ξυλάς), οι οποίοι θα το κοιτάξουν πάλι για την καινούρια αύξηση που θα κάνουμε το Μάιο του 2011. Οσον αφορά το θέμα του προϋπολογισμού εγκρίθηκε ομόφωνα και τέλος, όσον αφορά το θέμα της ΓΗΠΕΛ, πρέπει να υπάρξει ένα έκτακτο συμβούλιο στο οποίο πρέπει να ενημερωθούμε τι συμβαίνει όσον αφορά την καταγγελία που έχουμε κάνει προς το Δήμο και επίσης αν υπάρχουν εξελίξεις και τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού».

Για την έκφραση «από μηδενικής βάσης» που αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση για το θέμα του γηπέδου, σχολίασε: «Ναι, από την ώρα που καταγγέλλουμε τη σύμβαση ξεκινάμε από μηδενικής βάσεως. Όταν θα έχω κάποια νεότερη ενημέρωση γι΄αυτό το θέμα θα σας πω και περισσότερα», ενώ για το αν θα υπάρξει συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ και την κ. Μπιρμπίλη είπε: «Πρόεδρος όπως γνωρίζετε της ΓΗΠΕΛ είναι ο κ. Βαρδινογιάννης και τον έχουμε εξουσιοδοτήσει εδώ και χρόνια να χειρίζεται το θέμα του γηπέδου. Αν ο κ. Βαρδινογιάννης κρίνει ότι χρειάζεται να γίνει συνάντηση με την κ. Μπιρμπίλη και τον δήμαρχο, θα φροντίσω να είστε ενήμεροι για να γνωρίζετε και εσείς ποιες είναι οι εξελίξεις».

Απόντες από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν οι Παύλος Γιαννακόπουλος, Παναγιώτης Δάβαρης και Χαράλαμπος Σιούφας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: