Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΕΟΚ και ομάδες αποφάσισαν τζάμπολ το Σάββατο

O πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα να βγάλει το επαγγελματικό μπάσκετ από το αδιέξοδο. Μόνο που η ομόφωνη απόφαση των ιδιοκτητών των 14 ΚΑΕ της Α1 να εξουσιοδοτήσουν τον έμπειρο παράγοντα δημιουργεί τεράστια ευθύνη στον πρόεδρο της ΕΟΚ, ο οποίος έχει στα χέρια του μια... «καυτή πατάτα»: την απεργία που έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, προκαλώντας τη μετάθεση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

«Το μπάσκετ δεν είναι μπασκετάκι. Είναι και θα είναι μπασκετάρα. Είμαστε παγκόσμια δύναμη και έτσι πρέπει να μας βλέπουν όλοι. Παρ΄ όλες τις ύποπτες, ύπουλες επιθέσεις που δεχόμαστε, εμείς απαντάμε ότι είμαστε ενωμένοι» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ στην ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρεται ότι αποφάσισαν: « 1. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει οπωσδήποτε το προσεχές Σάββατο.
2. Καλούν τον ΠΣΑΚ να λύσει άμεσα την απεργία.
3. Να προσέλθει ο ΠΣΑΚ σε έναν ειλικρινή διάλογο με την πολιτεία, στον οποίο θα έχουν συμπαραστάτες τις ΚΑΕ, την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να ρυθμιστούν νομοθετικάόσα εκ των αιτημάτων τους έχουν γίνει αποδεκτά.
4. Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΟΚ κ. Γ. Βασιλακόπουλος σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους υπόλοιπους φορείς εξουσιοδοτείται να συντονίσει όλες τις συνεπαγόμενες ενέργειες».
Οπως δήλωσε ο (συν)ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος, «αφήσαμε την πρωτοβουλία στον κ. Βασιλακόπουλο, που είναι η μάνα του λόχου, ο θεός για το μπάσκετ, και επειδή έχει φοβερή πείρα, να επιληφθεί του θέματος και να βρει την καλύτερη λύση για το άθλημα» . Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος υπογράμμισε: «Η απεργία είναι ενάντια στο μπάσκετ. Δεν κάνει καλό ούτε στους χορηγούςούτε σε όσους έχουν απομείνει να ασχολούνται με αυτό».

Χθες ο ΠΣΑΚ δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο η πλευρά των παικτών διατύπωνε μια σειρά από απορίες ως προς τις αποφάσεις της ΕΟΚ:

1. Για ποιον «ειλικρινή διάλογο με την πολιτεία» μιλάμε, όταν στο πρόσφατο ραντεβού με τον υφυπουργό κ. Γιώργο Νικητιάδη «πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει διαφοροποίηση από την άλλη πλευρά ως προς την ασφάλιση στην Α2»;

2. Πόσα από τα αιτήματά μας έχουν γίνει αποδεκτά και από ποιους; Από την ΕΟΚ, από τα σωματεία της Α2 ή από την κυβέρνηση, που δεν έχει καταθέσει την τροπολογία από τον περασμένο Δεκέμβριο;

3. Μήπως είναι κάπως αυθαίρετο να λένε ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει οπωσδήποτε το προσεχές Σάββατο; Η πρόσφατη γενική συνέλευση του ΠΣΑΚ έδειξε 151 ψήφους υπέρ και 24 κατά της απεργίας...

Εν τω μεταξύ, μετά τον σύνδεσμο των ισπανών μπασκετμπολιστών τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις του ΠΣΑΚ εξέφρασε ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Καλαθοσφαιριστών (UΒΕ). Αντιθέτως, θέση κατά της απεργίας πήρε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας κ. Τζόρντι Μπερτομέου δηλώνοντας ότι η απόφαση του ΠΣΑΚ δεν ωφελεί κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: