Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τοπαλίδης: «Δεν υπήρξε επαφή Ρεχάγκελ-ΠΑΟΚ»

Ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης που συνέδεσε φυσικά το όνομα του με τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2004, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί σε Άρη και ΠΑΟΚ, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρξε κάποια επίσημη «κρούση» από πλευράς ΠΑΟΚ στον πρώην προπονητή της Εθνικής ομάδας.
Αρχικά σχολίασε τη φημολογούμενη «κρούση» στον Ότο Ρεχάγκελ από πλευράς ΠΑΟΚ: «Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάτι, όλα ήταν μόνο φιλολογικά. Μιλάμε πολύ συχνά με τον Ρεχάγκελ και πιστεύω πως αν υπήρχε κάτι, θα ήμουν από τους πρώτους που θα το μάθαιναν».
Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει την προσεχή αντίπαλο του Άρη, τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ αναφέρθηκε με τα πλέον κολακευτικά λόγια στους «κίτρινους»: «Παρακολούθησα πριν από λίγες εβδομάδες την αναμέτρηση Στουτγάρδη-Λεβερκούζεν και θεωρώ πως η Λεβερκούζεν είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Γερμανίας. Παίζει πάντα επιθετικά, οπότε έτσι θεωρώ πως θα αγωνιστεί και στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτει ποδοσφαιριστές με εμπειρία όπως οι Χίπια, Μπαρνέτα, Χέλμες, αλλά δεν υπάρχει κάποιος παίκτης-κλειδί, παρά ένα γενικά πολύ καλό σύνολο. Ο Άρης πιστεύω πως θα έχει τις πιθανότητες του για θετικό αποτέλεσμα, είναι μια πολύ καλή ομάδα. Όσα χρόνια παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντα με εντυπωσίαζε ο Άρης, παίζει πάντα ελκυστικό ποδόσφαιρο και πάντα ζητούσα από τον Ρεχάγκελ να πάμε να παρακολουθήσουμε αγώνες του. Δεν λαμβάνω υπόψη το 4-0 από την ΑΕΚ, θεωρώ πως το παιχνίδι της Πέμπτης θα είναι 100% αμφίρροπο».
Κληθείς να αναφερθεί και στον ΠΑΟΚ τόνισε: «Έχω ξαναπεί πως πρέπει να παίρνεις παραδείγματα από άλλες χώρες και άλλες ομάδες, κάτι ανάλογο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα θετικό αποτέλεσμα που θα της δώσει φτερά, παραδείγματος χάρη ένα καλό αποτέλεσμα στη Βιγιαρεάλ. Βέβαια το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ομάδας είναι κάτι διαφορετικό και δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Πλέον ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη πρέπει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, μιας και είναι πρώτος στον όμιλο και αντιμετωπίζει μια καλή ομάδα όπως η Βιγιαρεάλ, η οποία δεν είναι βέβαια κλάσης Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Γνωρίζω τον Ζαγοράκη πάρα πολύ καλά και τον εκτιμώ απεριόριστα. Το γιατί η ομάδα δεν τα πάει καλά τη φετινή σεζόν δεν μπορώ να το γνωρίζω, μπορεί πραγματικά να παίζει σημαντικό ρόλο και η ατυχία σε ορισμένα παιχνίδια».
Κλείνοντας σχολίασε και τα αποτελέσματα της Εθνικής ομάδας με τον Φερνάντο Σάντος στο «τιμόνι» της: «Από την πρώτη στιγμή φαινόταν πως η ομάδα θα παλέψει για την πρώτη ή τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Η Εθνική έδωσε τρία παιχνίδια στην έδρα της και ένα μακριά από αυτήν και τα αποτελέσματα θεωρούνται απόλυτα λογικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: