Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

3η αγ.: Τα φαβορί αναζητούν επιβεβαίωση

Οι πρωτοπόροι των ομίλων Ε' έως Η' αναζητούν την εδραίωσή τους στην κορυφή κάνοντας παράλληλα το καθοριστικότερο βήμα για την πρόκρισή τους στη φάση των "16" του Champions League. Η 3η αγωνιστική κρύβει παγίδες για τα φαβορί.
Ε' όμιλος:
H Μπάγερν Μονάχου των χιλίων αγωνιστικών προβλημάτων διανύει βίους παράλληλους σε Ευρώπη και Bundesliga. Το δύο στα δύο στον Ε' όμιλο του Champions League την έχει φέρει στην κορυφή και εάν καταφέρει και νικήσει απόψε στο Μόναχο την Κλουζ τότε θα θέσει τους Ρουμάνους, ουσιαστικά, εκτός μάχης. Η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ προσπαθεί να μάθει να ζει με τις απουσίες σπουδαίων παικτών όπως οι Ρόμπεν, Ριμπερί, Φαν Μπόμελ, Κλόζε, Ολιτς και το Champions League φαντάζει ως... φάρμακο για τις πληγές που έχει αφήσει το κακό ξεκίνημα στη Bundesliga.
Η Κλουζ πηγαίνει στο Μόναχο έχοντας τρεις βαθμούς αλλά και το βάρος της παράδοσης που θέλει τη Μπάγερν αήττητη σε 6 αναμετρήσεις κόντρα σε ρουμανικές ομάδες. Πάντως, εάν υπάρχει μία ευκαιρία για την Κλουζ να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Μόναχο, είναι αυτή.
Φαβορί υπάρχει και στον άλλον αγώνα του πέμπτου ομίλου με την ανεβασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά, Ρόμα να υποδέχεται τη Βασιλεία. Οι Ελβετοί χάνουν σημαντικό μέρος της δύναμής τους όταν απομακρύνονται από το Σεντ Τζέικομπ Παρκ και οι "τζιαλορόσι" θέλουν να κάνουν το δύο στα δύο στο Ολίμπικο και να διατηρηθούν σε τροχιά πρωτιάς του ομίλου. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν δίχως τους τραυματίες Ντε Ρόσι, Σέρτζιο και Βούτσινιτς.
Στ' όμιλος:

Μάιος του 2008. Η Τσέλσι δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ιστορίας της με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Champions League. Το στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας αποδεικνύεται γρουσούζικο καθώς οι Λονδρέζοι χάνουν το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι. Εικοσιενννέα μήνες αργότερα επιστρέφουν στον... τόπο του εγκλήματος, αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσουν τη Σπάρτακ Μόσχας και να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση πρώτη θέση στον Στ' όμιλο.
Η Τσέλσι πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα σε Ευρώπη και Αγγλία και βάσει των έως τώρα επιδόσεών της είναι η σταθερότερη ομάδα στη γηραιά ήπειρο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αντίπαλός της η Σπάρτακ Μόσχας η οποία έχει, επίσης, το απόλυτο των 6 βαθμών στον όμιλο και ήδη οι φίλαθλοί της κάνουν όνειρα για μία μεγάλη πορεία.
Στο άλλο ματς του ομίλου Μαρσέιγ και Ζίλινα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τον πρώτο ή τους πρώτους τους βαθμούς.
Η' όμιλος:
Ο,τι ισχύει στον Στ' όμιλο ισχύει και στον Η' αφού Αρσεναλ και Σαχτάρ μοιράζονται την κορυφή έχοντας από 6 βαθμούς και την ίδια ώρα Μπράγκα και Παρτιζάν θα δώσουν την πρώτη από τις δύο διαδοχικές μονομαχίες για την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League.
Η Αρσεναλ είναι η παραγωγικότερη ομάδα των δύο πρώτων αγωνιστικών με 9 γκολ και αντιμετωπίζει τη Σαχτάρ η οποία διατηρεί ανέπαφη την εστία της. Ο αγώνας στο Λονδίνο και εκείνος στις 3 Νοεμβρίου στην Ουκρανία αναμένεται να κρίνουν την πρωτιά στον όμιλο. Ο Αρσέν Βενγκέρ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει και πάλι στα πλάνα του τους Σεσκ Φάμπρεγας και Νίκλας Μπέντνερ, όχι όμως και τους Φαν Πέρσι, Σανιά, Βερμάλεν και Ράμσεϊ. 
Το πρόγραμμα της Τρίτης (19/10)
19:30 Σπάρτακ Μ. - Τσέλσι
21:45 Ρόμα - Βασιλεία
21:45 Μπάγερν Μ. - Κλουζ
21:45 Μαρσέιγ - Ζίλινα
21:45 Αγιαξ - Οσέρ
21:45 Ρεάλ Μ. - Μίλαν
21:45 Μπράγκα - Παρτιζάν
21:45 Αρσεναλ - Σαχτάρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: