Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

"Πενήντα- Πενήντα" στην αρχή, ομάδα στο δεύτερο!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την Εθνική ομάδα που έκανε πλάκα στο πρώτο ημίχρονο θυμίζοντας... χωρατά από το σήριαλ 50-50 και τη σοβαρή μεταμόρφωσή της στο δεύτερο 45λεπτο.
Τέλος καλό όλα καλά θα μπορούσε να πει κανείς για το διπλό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Όχι φυσικά καθώς αυτό που συνέβη για περίπου 72 λεπτά κόντρα στο Λιχτενστάιν θα πρέπει να γίνει μάθημα πριν γίνει πάθημα! Στο πρώτο ημίχρονο βλέποντας την Εθνική θα νόμιζε κανείς ότι η παρέα των "Πενήντα- Πενήντα" που παίζεται στο ίδιο κανάλι κοντινή ώρα,είχε μεγαλώσει! Η ομάδα του Σάντος έμοιαζε να έχει πάει στο γήπεδο για να πει... χωρατά, να κάνει πλάκα με τους γηπεδούχους, μία μίνι χώρα που δεν έχει καν πρωτάθλημα!
Δεν είναι όμως τόσο αστείο να βλέπεις το Λιχτενστάιν να μάχεται ηρωικά και τους Έλληνες, την Εθνική, μία ομάδα πού το πάθος και η αυταπάρνηση είναι σήμα κατατεθέν της εδώ και χρόνια, να έχει τη μύτη ψηλά θαρρείς και είναι ποδοσφαιρικά η Βραζιλία. Όσο και να ήθελε να δει γεμάτο το ποτήρι ο Σωτηρακόπουλος προσθέτοντας μάλιστα συνεχώς γκολ από κεκτημένη ταχύτητα προς την επίσημη αγαπημένη, υπήρξαν σημεία μαύρα που πρέπει να αποβάλλει ο Σάντος.
Απαράδεκτο να αφήνει την ομάδα με 10 ο Xολέβας με χαζή δεύτερη κίτρινη, θαρρείς και είναι πρωτάρης. Νεύρα και λάθος αντίδραση για δεύτερη φορά κάτι που σημαίνει ότι το μυαλό του ήταν αλλού. Ο Τοροσίδης το ίδιο πήρε μία κίτρινη όταν είχαμε να κτυπήσουμε φάουλ. Το πήρε χαμπάρι όμως ηρέμησε και έκανε την διαφορά από αριστερά με τη χρυσή ασίστ. Τα τακουνάκια τι τα θέλει ο Μήτρογλου που σε αντιδράσεις μετά τις χαμένες ευκαιρίες, θύμισε ξεσπάσματα Καραγκούνη; Πρέπει να παραμένει ήρεμος και να κτυπάει σαν την κόμπρα!
Το είχα επισημάνει και στον Μίτσελ μετά την Καλλονή ότι δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν έχει στράικερ και δεν βάζει τον Μήτρογλου! Ξέρει καντάρια μπάλα αλλά θα πρέπει να γίνει ακόμη πιο απλός.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ξύπνησε για μεγάλο διάστημα και την βοήθησε το ανέβασμα των Κατσούρ και Τόρο, αλλά και η είσοδος του φρέσκου Νίνη πού παρά λίγο να πετύχει τη γκολάρα της χρονιάς. Στοχ βρήκες... αντίπαλο στην προπόνηση των σουτ! Ορεξάτος και ο Καραγκούνης κέρδισε πολλά φάουλ. Και πάλι όμως οι αυτοματισμοί ήταν λίγοι.
Το δώρο της ήττας της Βοσνίας δεν πρέπει να το γυρίσουμε πίσω. Η Εθνική μας αξίζει πολλά, μία θέση στο Μουντιάλ και πολλά χαμόγελα. Και μην ξεχνιόμαστε: ο κακός μας εαυτός είναι η υπεροψία, αλλιώς η καρικατούρα που είπε ο Σάντος, θα παραμείνει στο χορτάρι...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: