Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Τα… έχωσε στη Ρεάλ ο Κλοπ!!

Απολαυστικός αποδείχτηκε ο Γιούργκεν Κλοπ, μιλώντας για τις μεταγραφικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής. Ο προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ ειρωνεύτηκε τη Ρεάλ για τις επιλογές της.

Τα… έχωσε στη Ρεάλ ο Κλοπ
Ως είθισται τα τελευταία χρόνια, η ύστατη ημέρα των μεταγραφών χαρακτηρίστηκε από σημαντικές κινήσεις, για την πραγματοποίηση των οποίων δαπανήθηκαν τεράστια ποσά. Ο προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, κλήθηκε από την ιταλική «Corriere dello sport» να σχολιάσει τις μεταγραφικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής και δεν… μάσησε τα λόγια του.

«Αυτό που συνέβη την τελευταία ημέρα – ειδικά στην Αγγλία – είναι τρελό. Η Άρσεναλ δαπάνησε 50 εκατ. για να αποκτήσει τον Εζίλ, η Τότεναμ εισέπραξε τα διπλά για να παραχωρήσει τον Μπέιλ. Τα ποσά αυτά είναι εξωπραγματικά. Προκλητικά, θα έλεγα. Αλλά αυτός είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου», είπε ο Κλοπ.

Όταν ρωτήθηκε για το αν αυτά τα ποσά ανταποκρίνονται στην αξία των παικτών, ο προπονητής της Ντόρτμουντ απάντησε με ρεαλισμό. «Σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν τόσα χρήματα οι παίκτες. Αλλά η τιμή δεν προκύπτει μόνο από την ποδοσφαιρική αξία. Παίζει ρόλο ποια ομάδα ενδιαφέρεται για κάποιον και πόσο πολύ τον θέλει. Αν είναι διατεθειμένος ένας σύλλογος να ξοδέψει ένα τρελό ποσό, τότε η τιμή του παίκτη εκτοξεύεται».

Δηλαδή ο Εζίλ και ο Μπέιλ δεν αξίζουν τόσα χρήματα. «Κανείς δεν λέει πως οι δύο παίκτες είναι κακοί. Ειδικά για τον Εζίλ, δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί η Ρεάλ τον έδωσε. Αλλά όταν δαπανώνται αυτά τα ποσά, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως κάποιοι έχουν λεφτά για… πέταμα», ήταν η οξύτατη απάντηση του Κλοπ.

Κλείνοντας, ο Γιούργκεν Κλοπ έριξε ένα ακόμα… βέλος προς την κατεύθυνση της Ρεάλ Μαδρίτης. «Η Ρεάλ μου δίνει την εντύπωση πως έχει τόσα χρήματα το πρωί, που αγχώνεται για το πώς θα τα ξοδέψει μέχρι το βράδυ. Κάνει κινήσεις που δεν έχουν κάποια λογική. Σαν να λείπει ο σχεδιασμός. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Εξάλλου, τι ξέρω εγώ από τόσο μεγάλα ποσά;» Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: