Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Προκαλεί την τύχη της...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την εμφάνιση και τη νίκη της Εθνικής στο Λιχτενστάιν για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Προκαλεί την τύχη της...
Η 200η νίκη στην ιστορία της εθνικής ομάδας άλλαξε σχεδόν τα πάντα στη βαθμολογία. Η Βραζιλία ήρθε πιο κοντά, αλλά ακόμη δεν είναι στο χέρι μας. Πρέπει να πάρουμε και τα τρία τελευταία ματς, αλλά και η Βοσνία να μην κερδίσει την Τρίτη στη Μπρατισλάβα τη Σλοβακία. Θέλουμε ένα ακόμη δώρο από τους Σλοβάκους με την ισοπαλία να είναι το καλύτερο δυνατό αφού έτσι και πρώτοι θα περάσουμε και αυτοί δεν θα έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Για να αξιοποιήσουμε τέτοιο πιθανό δώρο θα πρέπει πρώτα να παίξουμε επιτέλους σοβαρά. Η νίκη στο πριγκιπάτο του Λιχτενσταϊν μετράει μόνο ως αποτέλεσμα. Η εμφάνιση ήταν τραγική. Με μια τέτοια δεν θα κερδίσουμε τους Λετονούς στο Φάληρο. Γενικά όμως η εθνική προκαλεί την τύχη της. Δεν παίζει καθόλου καλά. Σε ένα όμιλο μάλλον εύκολο δεν ανταποκρίνεται ποιοτικά και δεν εξαρτάται ακόμη και τώρα από τα δικά της αποτελέσματα.

Δεν είναι καλές οι εμφανίσεις κι για αυτό κινδυνεύουμε. Ναι, στο τέλος το αποτέλεσμα μετράει. Αν περάσουμε δεν θα θυμάται κανένας τα χάλια που είχαμε. Αυτό είναι γνωστό. Οσο όμως δεν δείχνεις ότι είσαι καλύτερος και σώζεσαι πάντα in extremis τόσο θα είναι όλα στον αέρα. Νίκες στο ένα γκολ με Λιθουανία, Λετονία, Σλοβακία, Λιχτενσταϊν, ισοπαλία μέσα με Βοσνία και ήττα με κάτω τα χέρια στη Ζένιτσα.

Κάτι συμβαίνει. Δεν είναι τυχαίο. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, ως γνωστόν, παύει να είναι σύμπτωση. Να πούμε ότι δεν πειράζει και πάμε παρακάτω; Το μόνο εύκολο. Αν περάσουμε μάλιστα όλα μέλι γάλα είναι. Το ζήτημα είναι πως ακόμη δεν έχουμε τελειώσει. Στα παιχνίδια με Λετονία και Σλοβακία η τύχη μπορεί να μας πάρει πίσω ότι ως τώρα απλόχερα μας έχει χαρίσει. Ειδικά, αν την προκαλείς με τέτοια χάλια που έχεις...
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: