Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Αλαφούζος μπερδεψούρoς!!

Σαν πρόεδρος ομάδας, του ΠΑΟ, με πλατιά λαϊκή βάση, γράφει ο Αποδυτηριάκιας, είναι ικανός να κάνει ανά κατά διά όλο το πρωτάθλημα…
Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δικαιολογημένα έχουν υψηλώτερες οικονομικές απαιτήσεις στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Έχουν περισσότερο κόσμο. Μπούγιο οι πελάτες.

Διαφορετική η αγοραστική αξία στο brand name π.χ. Λίβερπουλ και Νόργουϊτς. Γιουβέντους και Αταλάντα. Μπάγερν και Βόλφσμπουργκ.

Το κανάλι που αγοράζει το παιχνίδι, τα παιχνίδια π.χ. του ΠΑΟΚ έχει τη σιγουριά μεγαλύτερης τηλεθέασης από το αντίστοιχο προϊόν του Πλατανιά και του Λεβαδειακού.

Ο Αλαφούζος είναι Παναθηναϊκός, δηλαδή η Νο2 ομάδα με τον περισσότερο κόσμο και συμμετέχει σε πρωτάθλημα του οποίου τα κέντρα αποφάσεων δεν έχουν καμμία επικοινωνία μαζύ του. Και ολημερίς και ολoνυχτίς, ο Αλαφούζος είναι στο πώς θα τα φέρει βόλτα. Στον οικονομικό τομέα, βέβαια.

Κανονικά, το λέω 30 χρόνια, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, οι δύο κοτζαμπάσηδες του εγχώριου ποδοσφαίρου, θα έπρεπε για το καλό όλων, και των μικρών ομάδων, να τα είχαν βρει, αγωνιστικά. Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.

Ο Αλαφούζος είναι εφοπλιστής αλλά και παιδί της ραδιοτηλεόρασης. Πριν από 25 χρόνια είχε το πρώτο ραδιόφωνο στην Ελλάδα, μετά έφτιαξε και το κανάλι. Από μπάλλα έχει άγρια μεσάνυχτα. Ο άσχετος.

Δεν το χωνεύει ο Αλαφούζος να κουμαντάρει Παναθηναϊκό, να κινδυνεύει να φάει αποδοκιμασίες από τους βάζελους, και ακόμα να είναι στην απ’έξω. Σταθερά στην απέναντι πλευρά, μόνος κόντρα στους άλλους.

Το’πε μια, το’πε δυο, δεν σταμάτησε να το λέει στη σούπερ λίγκα το μαύρο γυαλικό του Παναγόπουλου, του πρώην προέδρου της ΕΡΤ. Εμείς, σαν Παναθηναϊκός, ξεχάστε μας από το 2014. Δεν σας ξέρουμε, δεν μας ξέρετε. Με τη λήξη του συμβολαίου με τη Nova, χαίρετε. Εσείς όλοι για Χίο κι εμείς για Σαντορίνη.

Και σε μουσική υπόκρουση ινδιάνικη παίζει η κόντρα Σκάι και Νόβα. Μήπως μπερδέψει όλο το σύστημα ο Αλαφούζος. Πώς, δηλαδή. Εύκολα.

Πλήγμα για τη Nova, δηλαδή γι’αυτά που παίρνουν οι ΠΑΕ από το συνδρομητικό κανάλι, αν ο Αλαφούζος τακιμιάσει με τους δύο περίεργους του πρωταθλήματος, τον Σαββίδη και τοv Βελή. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Απόλλων για ΟΤΕνετ.

Από ποιο πρωτάθλημα, χωρίς ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, μήπως και κάποια άλλη ομάδα ψήσουνε, θα κονομήσει συνδρομητές η Nova.

Μείωση εσόδων από τον ΟΠΑΠ, μείωση από την τηλεόραση, ποιος θα ταΐζει τις ομάδες, για να παίρνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός.

Ποια είναι “η αχίλλειος πτέρνα” του Γιάννη Αλαφούζου, γράφει ο apodytiriakias.gr

Είναι ολοφάνερο ότι από τον Αλαφούζο διαφεύγει μία λεπτομέρεια. Σίγουρα η πιο καθοριστική για εν γένει παρουσία του στον Παναθηναϊκό.

Ό,τι και να κάνει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, οι βάζελοι ποτέ των ποτών δεν θα το ξεχάσουν. Ποιο; Ποτέ των ποτών δεν θα συμβιβαστούν. Με τι;

Ότι ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Ότι η ομάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Ότι πρέπει να κατακτά το πρωτάθλημα, αν όχι κάθε χρόνο, τουλάχιστοv στη χειρώτερη, ένα πρωτάθλημα κάθε τρία χρόνια.

Μετά τον Κόκκαλη προέκυψε Μαρινάκης. Αυτό λέγεται κατάρα. Πού θα πάει το έργο; Κι εντάξει, ο αντίπαλος έχει πιάσει τα πόστα, όμως και ο Παναθηναϊκός τη βγάζει με ψευτομάδα.

Αυτή είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του Αλαφούζου. Επειδή μέχρι πριν λίγους μήνες, πριν αναλάβει, δεν είχε ιδέα από τη ψυχολογία του ποδοσφαιρικού όχλου, είναι κομματάκι δύσκολο να αντιληφθεί το αυτονόητο.
Όσο λέρα να’ναι οι αντίπαλοι, όσα να τους καταλογίζει, αν ο Παναθηναϊκός δεν φτιάξει ομάδα, δεν αρχίσει να παίρνει στο γήπεδο αυτό που του ανήκει, με την αξία του, όχι μόνον σα διαμαρτυρόμενη κυρά-Σουλτάνα, τότε ο Αλαφούζος θα αποτύχει πανηγυρικά. Θα το σκυλομετανοιώσει που έμπλεξε.


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: