Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Παπανικολάου: «Να σταματήσουμε τον ενθουσιασμό της Ιταλίας»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, συνεργάτης του Αντρέα Τρινκιέρι, ανέλυσε την… επόμενη αντίπαλο της Εθνικής, Ιταλία.

Παπανικολάου: «Να σταματήσουμε τον ενθουσιασμό της Ιταλίας»
Το σκάουτινγκ της Εθνικής βλέπει μπροστά. Ενώ, λοιπόν, υπάρχει μπροστά μας το αποψινό ματς με την Τουρκία, το τεχνικό τιμ είναι ήδη διαβασμένο για τους αντιπάλους που ακολουθούν, ξεκινώντας από την Ιταλία και την αυριανή αναμέτρηση μαζί της για τον τέταρτο όμιλο.

«Είναι ένας ιδιαίτερος αντίπαλος για αρκετούς λόγους η Ιταλία. Ο σημαντικότερος είναι ότι πρόκειται για την ομάδα που παίζει με τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό αυτή τη στιγμή στο Ευρωμπάσκετ», δήλωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου, εκ των συνεργατών του Αντρέα Τρινκιέρι.

«Είναι σαν να παίζει εντός έδρας, με πάρα πολύ κόσμο δίπλα της στο γήπεδο, αφού η Ιταλία απέχει ελάχιστα από το Κόπερ. Εκτός από την περίπτωση που ο Κουζίν βρίσκεται στην πεντάδα, χρησιμοποιεί χαμηλά σχήματα. Δεν έχουν post up παιχνίδι και ψηλά κορμιά κι αυτό προσπαθούν να το αντισταθμίσουν με τον ενθουσιασμό, με πάρα πολλά τρίποντα, ελεύθερο παιχνίδι. Έχουμε πολύ καλή ψυχολογία και αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να σταματήσουμε. Δεν είναι ομάδα που θα επικεντρωθείς σε έναν παίκτη ή σε δύο. Παίζουν ως ομάδα, αποπνέουν υγεία, έρχονται χωρίς άγχος και με τεράστια αυτοπεποίθηση. Από την πλευρά μας απαιτείται να έχουμε το μυαλό μας 40 λεπτά στο γήπεδο, για να φτάσουμε στη νίκη που είναι πάντα ο στόχος μας», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: