Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί, ρε αγόρι μου;

Ο Κώστας Βασιλόπουλος μέσα από το blog του στο gazzetta εκφράζει τους προβληματισμούς του για το θέμα του Έργκους Κάτσε! 
Βασανίζω δυο μέρες τώρα το μυαλό μου προσπαθώντας να ξηγήσω την συμπεριφορά του Κάτσε. Που να αποδώσω την πράξη του; στην  αφέλεια της ηλικίας; στην άγνοια; αν επιτρέπεται σε έναν καλά αμειβόμενο ποδοσφαιριστή να αγνοεί τέτοια θέματα, τον παρέσυραν; του έστησαν παγίδα; ή μήπως τελικά ήξερε τι έκανε; Ήταν δηλαδή μια εσκεμμένη πράξη για λόγους που μόνο ο Κάτσε γνωρίζει; Έχουν γραφτεί πολλά για το ατυχές –και προσβλητικό για τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα περιστατικό- και έχουν ακουστεί ακόμα περισσότερα.
Όσα γράφονται, ακούγονται και κυκλοφορούν στο διαδικτύο είναι εικασίες. Εκτός από μια επίσημη τοποθέτηση του παίκτη δεν υπάρχει άλλη πληροφόρηση. Ο Κάτσε αποφεύγει να μιλήσει σε οποιονδήποτε για ότι έγινε ενώ αποφεύγουν να έρθουν σε επαφή με δημοσιογράφους τα μέλη της οικογένειας και στενά συγγενικά πρόσωπα.
Κάθε συμπέρασμα που προκύπτει είναι αυθαίρετο κατά την προσωπική μου άποψη καθώς δεν στηρίζεται σε πληροφόρηση αλλά σε σενάρια που πλέκονται στο μυαλό δημοσιογράφων και φιλάθλων. Ακόμα και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχουν σαφή εικόνα του τι έχει συμβεί καθώς ο παίκτης απουσιάζει για τις υποχρεώσεις της εθνικής Αλβανίας.
Θεωρώ ότι το χειρότερο την υπόθεση Κάτσε δεν είναι η εικόνα του με το συγκεκριμένο t-shirt αλλά το περιεχόμενο της ανάρτησης που συνοδεύει τη φωτογραφία και δεν θέλω να αναπαράγω σ΄ αυτή τη γωνιά του διαδικτύου διότι μου προκαλεί εμετό (συγχωρέστε μου την έκφραση).
Γιατί τα γράφω ολ΄ αυτά; Γιατί προσωπικά θεωρώ δεν έχει σημασία με ποιο τρόπο θα αποφασίσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να χειριστεί το θέμα. Η απόφαση που θα λάβει ο Ιβάν Σαββίδη (που θα κριθεί από τον κόσμο για τον τρόπο που θα χειριστεί το ζήτημα)  δεν θα λύσει το πρόβλημα. Δεν θα απαντήσει στα ερωτήματα όχι μόνο τα δικά μου αλλά και των φιλάθλων του Δικεφάλου που αναστατώθηκαν χωρίς λόγο τις τελευταίες ημέρες.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ στην Τούμπα για τον Κάτσε. Όχι μόνο σε επίπεδο διοίκησης αλλά και στα αποδυτήρια.
Ωστόσο για μένα προσωπικά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το να απομακρυνθεί από τον ΠΑΟΚ ή να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο περιθώριο δεν θα απαντήσει στις απορίες που έχω για ότι συνέβη. Το θέμα μου είναι να ακούσω τον ίδιο τον Κάτσε να τοποθετείται για το περιστατικό.
Μόνο τότε θα μπορούσα να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα για το τι πραγματικά συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης. Ακούγοντας τον ποδοσφαιριστή να μιλά, ενδεχομένως σε μια συνέντευξη τύπου. Να του τεθούν δηλαδή ερωτήσεις και να δώσει απαντήσεις. Ξέρω πως η κατάσταση δεν μπορεί εύκολα να διορθωθεί. Ο Κάτσε με την συμπεριφορά του προσέβαλε συνειδήσεις.
Επιμένω όμως ότι οι απαντήσεις του θα μας δώσουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε μια σαφή εικόνα για τα κίνητρα του. Και τι θα κερδίσουμε; Θα αποκτήσουμε γνώση για τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας νεαρών ποδοσφαιριστών-αθλητών (ανεξαρτήτως αν είναι Έλληνες ή ξένοι) προκειμένου να τους καθοδηγήσουν σωστά οι ομάδες –σε ότι αφορά τη συμπεριφορά τους- τα επόμενα χρόνια.
Το θέμα Κάτσε δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ. Αφορά το σύνολο του Ελληνικού αθλητισμού. Υπάρχουν δεκάδες αθλητές στην ηλικία του Κάτσε που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας σε όλα τα αθλήματα. Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν πως σκέπτονται αυτά τα παιδιά για να έχουν τη δυνατότητα να τα βοηθήσουν.
Υ. Γ. 1 Το θέμα αφορά επίσης τους εκπροσώπους του (τους μάνατζερ του δηλαδή) που «ζέσταναν» την τσέπη τους με τα χρήματα που εισέπραξαν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του και εξαφανίστηκαν. Ένα επίσης σοβαρό ζήτημα που αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη. Ήρθε η ώρα, οι μάνατζερ με τους οποίους συνεργάζεται ο Δικέφαλος να είναι επαγγελματίες με όλη τη σημασία της λέξης και όχι τυχοδιώκτες που θα εξαφανίζονται μόλις κάνουν την δουλειά τους, αφήνοντας τους παίκτες στην τύχη τους.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: