Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

«Θέλουμε 5-6 μεταγραφές»

Στον arenafm.gr μίλησε ο προπονητής του Άρη Γιάννης Χατζηνικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην οικογένεια των «κίτρινων», για τον τρόπο που θέλει να παίξει η ομάδα του, ενώ τόνισε πως χρειάζονται ακόμα 5-6 μεταγραφές.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε
Πόσο ευτυχισμένος νιώθετε που είστε ξανά μέλος της οικογένειας του Άρη;
«Πολύ. Όπως είπα και την πρώτη μέρα, για όλους τους Έλληνες είναι τιμή τους και ευλογία Θεού να καθίσουν στον πάγκο του Άρη. Είναι μέσα στις 5-6 μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος».
Νιώθετε αμφισβήτηση;
«Όχι, σε καμία περίπτωση, Από τη στιγμή που έρχεται στην ομάδα ένα νέο δημόσιο πρόσωπο θα δεχτεί και κριτική, είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι σε βάθος χρόνου ποιος έχει δίκαιο. Δεν αισθάνομαι ότι κάθομαι σε ηλεκτρική καρέκλα».
Έχετε καταλήξει στον σχηματισμό, δηλαδή στο 4-3-3;
«Οι ανάγκες του παιχνιδιού και του αντιπάλου, αντί να είναι με δύο αμυντικά χαφ μπορεί να γίνεται με δύο δεκάρια, για παράδειγμα, με τους ίδιους παίκτες. Οι κινήσεις των παικτών είναι αυτές που διαμορφώνουν κάθε στιγμή τον σχηματισμό μέσα στο παιχνίδι. Όλα είναι στρατηγική. Πρέπει να είμαστε κάτοχοι της μπάλας, αυτό θα γίνει με κίνηση στο γήπεδο για να έχουμε επιλογές. Πάντα το παιχνίδι να ξεκινάει από πίσω, να μη διώχνουν στα τυφλά την μπάλα για να είμαστε σε θέση άμυνας πάντα».
Είναι όπλο σας η απλή γλώσσα που χρησιμοποιείτε στους παίκτες σας;
«Έτσι μου βγαίνει, γιατί δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα δογματικό στο ποδόσφαιρο και πρέπει όλα να γίνονται απλά. Το θέμα είναι τι στόχο δίνεις στον παίκτη, αν του πεις 1-2-3 πράγματα και οι εντολές είναι ξεκάθαρες αυτό το βγάζει στο γήπεδο μέσα. Αν του αναλύεις τα πάντα θα βλέπει στο γήπεδο μία θολούρα και θα βγάζει μία θολούρα».
Οι Παπαστεριανός και Παπαζαχαρίας ήταν στα πλάνα σας;
«Δύο φορές μίλησε μαζί τους ο Μούτας και ήρθαν με τον ατζέντη τους. Αυτό δείχνει ότι θέλαμε, άλλες δύο πήρα εγώ τον Καζναφέρη και μου απάντησε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο με τον Άρη. Από τη στιγμή που δεν θέλανε να έρθουν, λογικό είναι να αρχίσουμε να γεμίζουμε το ρόστερ μας. Τώρα θέλουν να μείνουν; Πριν από 15 μέρες πού ήταν; Εμείς κάναμε τις κινήσεις μας».
Η ποδοσφαιρική πιάτσα νιώθει ακόμη δέος για τον Άρη; Τι εισπράττετε τα τελευταία χρόνια;
«Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά δεν πείθει και την περίοδο των μεταγραφών, δυσκολευτήκαμε πολύ. Οι καλύτεροι πρεσβευτές είναι οι παίκτες. Ζοριζόμασταν για να πείσουμε τον παίκτη να έρθει ακόμη και για να μιλήσει. Τον ρόλο της για να αλλάξει η εικόνα το έπαιξε και η διοίκηση. Ο παίκτης θέλει να αισθάνεται ασφαλής. Όσο συμβαίνει αυτό, θα μπορεί να δώσει και το κάτι παραπάνω, να διεκδικήσει με μεγαλύτερη διάθεση τη θέση του στην ενδεκάδα. Μια ομάδα πρέπει να λειτουργεί βάσει προγράμματος, να έχει ένα οργανόγραμμα και να το τηρεί, δεν είναι το θέμα μόνο να έρθω να κάνω τη δουλειά μου και να φύγω και όλα τα άλλα να μη με απασχολούν. Είναι οι ακαδημίες, τα τμήματα υποδομής, είναι κάποιοι στόχοι που πρέπει να μπουν. Ο ρόλος του προπονητή δεν είναι μόνο ποιος θα έρθει, αν θα παίξει, αν βγάλει μια σέντρα ή αν κάνει το γκολ. Είναι υποχρέωση του καθενός να αφήσει κάτι φεύγοντας».
Πόσα κομμάτια λείπουν ακόμη;
«Σίγουρα 5 με 6. Δεξί αριστερό μπακ γιατί με έναν τραυματισμό ή μια κάρτα πρέπει να κάνουμε αλχημείες, των δύο παικτών στα χαφ και έναν επιτελικό μέσο που θα μπορεί να παίξει και σαν δεύτερος φορ. Ψάχνω να βρω παίκτες που θα με βοηθήσουν στη διάρκεια του παιχνιδιού να κάνω εσωτερικές αλλαγές, να αλλάζω τον σχηματισμό και να φτάνουν κοντά στις απαιτήσεις μας. Στόπερ θα πάρουμε με προϋποθέσεις. Αν πληροί τις προϋποθέσεις και μπορεί να παίξει κατευθείαν αλλιώς θα αρκεστούμε σε δικούς μας. Χρειαζόμαστε όμως γιατί στόπερ είναι μια θέση που μπορεί να φορτωθεί γρήγορα με κάρτες».
Τι ποδόσφαιρο να περιμένουμε από τον Χατζηνικολάου;
«Αυτή τη στιγμή για εκείνο που θα προσπαθήσω είναι στο Χαριλάου μέσα να υπάρχει μεγάλη πίεση στον αντίπαλο και ψηλά. Με τρεξίματα και πάθος και ψυχή για να ξεσηκώνεται και ο κόσμος. Εκεί μπορείς να τους καταπιείς, με την παρότρυνση του κόσμου του Άρη».
Η ομάδα θα τρέχει για να αντιπαρέλθει την έλλειψη εμπειρίας και ποιότητας;
«Παίζει σημαντικό ρόλο αυτό. Για παράδειγμα, παίζεις με τον Ολυμπιακό που έχει να πιο πλούσιο σίγουρα ρόστερ από εμάς. Τι μπορείς λοιπόν να αντιπαραθέσεις απέναντι σε αυτή την ομάδα; Πίεση, πάθος, δύναμη, τον νεανικό ενθουσιασμό που μπορεί να φέρει η ομάδα του Άρη, την παρότρυνση από τον κόσμο. Στα μεγάλα παιχνίδια από μόνα τους είναι ντόπα. Στα άλλα ματς που πρέπει να επιβάλλεις εσύ τον ρυθμό σου, πρέπει να είσαι καλά γυμνασμένος να έχεις πίστη στις δυνάμεις σου και αν μπορείς να έχεις και κάποιους παίκτες που βγάζουν και ποιότητα να είστε σίγουροι ότι θα είναι πολύ καλύτερα».
Πηγή:arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: