Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Αρβανίτης: «Η ομάδα αυτή τη στιγμή κινείται τίμια»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, στο περιθώριο της παρουσίασης του Βαγγέλη Αγγέλου, τόνισε πως η ομάδα κινείται με σταθερά βήματα προς την οικονομική εξυγίανση, έβαλε θετικό πρόσημο στην σεζόν που πέρασε, ενώ σημείωσε πως το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί διευκολύνει την δουλειά όλων.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ είπε:
«Ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο. Περάσαμε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Έγιναν μεγάλες προσπάθειες απ΄ όλα τα μέλη του συμβουλίου για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς με το κεφάλι ψηλά και να κάνουμε τους Αρειανούς να είναι περήφανοι για την προσπάθεια που έγινε», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του προέδρου της ΚΑΕ Άρης.

«Θα μπορούσαμε να πάμε ψηλότερα. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην τετράδα. Για μία βολή ίσως και για κάποια διαιτητικά λάθη δεν τα καταφέραμε.

Δείξαμε ότι ήμασταν ομάδα. Ήμασταν οικογένεια. Όλοι κάναμε το πάν για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Θεωρώ πως ήταν θετική χρονιά με βάση τα δεδομένα που ξεκινήσαμε».

«Στο διοικητικό κομμάτι πετύχαμε πολλά πράγματα. Είχαμε πάρα πολύ ενέργεια. Στόχος μας να μειώσουμε τα υπέρογκα χρέη που έπνιγαν τον σύλλογο. Πήραμε γρήγορα το πιστοποιητικό αδειδοδότηση γρήγορα και γενικά ήμασταν μια ομάδα που ήταν συνεπείς στης φετινές υποχρεώσεις της.

Στο εξάμηνο από τα 5.6 εκ. πέσαμε στα 4.9 εκ. ενώ τον Μάϊο του 2013 πήγαμε στο δικαστήριο για το άρθρο 99 στα 4.7 εκ. Ο Στόχος είναι να μειωθούν και άλλο τα χρέη με την υπαγωγή μας στο άρθρο 99. Είναι δύσκολο αλλά αν το καταφέρουμε τα χρέη θα πέσουν περίπου στα 3.2 εκ. Αυτό σημαίνει πως για τα επόμενα 4+1 χρόνο θα χρειάζονται τον χρόνο οπωσδήποτε 600.000 ευρώ».

«Η φετινή χρονιά είναι κερδοφόρα αλλά δυστυχώς όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα μας δημιούργησε πρόβλημα στην ρευστότητα. Παρόλα αυτά το λύσαμε στους τελευταίους μήνες του καλοκαιριού. Αυτό αποδεικνύεται από τον ότι ανανεώσαμε με τον βασικό κορμό της ομάδας.

Φέτος το πρόσημο είναι θετικό. Υπήρχε ένα πρόβλημα με τα διαρκείας καθώς περιμέναμε περισσότερα ενώ και με το κλείσιμο της ΕΡΤ είμαστε στα μείον 90.000 ευρώ. Οργανώνοντας το τμήμα μάρκετινγκ καλύτερα φέτος σαφώς θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά.

Η ομάδα αυτή τη στιγμή κινείται τίμια, ειλικρινά και με καθαρά χέρια και καθαρά πρόσωπα και προσπαθεί να συστρατευτεί και να μπορέσει το τμήμα αυτό να βγει από την κρίση και σιγά σιγά να δημιουργήσει τις συνθήκες για κάτι καλύτερο και πιο όμορφο.

Πρέπει όμως να συμμετέχουν και αυτοί που έχουν ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Είτε διοικούσαν είτε στήριζαν αυτούς που διοικούσαν. Τόσα χρόνια είχαμε την γνωστή ωραιοποίηση. Την παραπλάνηση του Αρειανού λαού μέσα από τον γνωστό σύστημα που επικρατούσε στον Άρη οπότε πλέον πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Κάναμε προσπάθεια μεγάλη αλλά αν δούμε πως αυτοί που έχουν τις ευθύνες συνεχίσουν να παίζουν κρυφτό ή να αναλαμβάνουν δήθεν ευθύνες δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα ενημερώσουμε αμέσως τον λαό του ΑΡΗ για το τι συμβαίνει. Και από εκεί και μετά δεν νομίζω να μπορούμε να διοικήσουμε με αυτό τον τρόπο».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος του αγωνιστικού Χρήστος Γαλιλαίας:

«Πριν βγει κανείς να ταξιδέψει στην θάλασσα πρέπει να δει το δελτίου καιρού. Το δελτίου καιρού έβγαλε απαγορευτικό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν βγαίνει.

Επειδή όμως η ιστορία και το μέγεθος του Συλλόγου δεν επιτρέπει να μείνει το καράβι δεμένο η πλοιοκτήτρια εταιρία, η διοίκηση έπρεπε να βγάλει μια απόφαση. Πρέπει να βγει το καράβι και πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος καπετάνιος.

Έχουμε λοιπόν την τύχη να έχουμε τον καλύτερο καπετάνιο στην Ευρώπη τον Βαγγέλη τον Αγγέλου. Ο οποίος δέχθηκε να πάρει αυτό το ρίσκο και να μοιραστεί το όραμα της διοίκησης και του λαού του Άρη και συναισθανόμενος το βάρος και της φανέλας.

Έχουμε την χαρά και την τιμή να παρουσιάζουμε σήμερα τον κόουτς παρότι ήταν γνωστό εδώ και ένα μήνα περίπου πως θα συνεργαστούμε εκ νέου. Πριν λίγο είχα πάει πάνω στα γραφεία και έκανα μία εκτύπωση του γνωστού ποιήματος του μεγάλου ποιητή Κώστα Καβάφη την Ιθάκη. Διαβάζοντάς το ο καθένας μπορεί να βγάλει πολλά συμπεράσματα και από την φιλοσοφία την δική μας για τον Σύλλογο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: