Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ο ..."πατάω γκάζι και τρώτε τη σκόνη μου"!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τη «σαΐτα» από τη Σλοβακία, για τους ψεύτες από το Βορρά που… χαίρονται τον πρώτο χρόνο και για τον κυρ-εισαγγελέα με τη μνήμη την ωραία. Ο Κέβιν ήταν «ο καλύτερος για μας» κι ο Βλάντιμιρ θα είναι «ο… καλυτερότερος». Ο… «πού σε πονά και πού σε σφάζει» για τους αντιπάλους του.
Στον Βάις εστιάζεται το μεγάλο όφελος του Ολυμπιακού, στο ανεπίσημο αγωνιστικό βάπτισμα πυρός του – και επισήμως – τετράστερου. Ο Σλοβάκος ήταν… «πατάω γκάζι και τρώτε τη σκόνη μου»! Οργώνοντας με… ιλιγγιώδεις ταχύτητες τις πτέρυγες (ιδίως την αριστερή όπου έπαιξε κατά κύριο λόγο στο πρώτο μισό του φιλικού με τους Αζέρους, αλλά και με την ίδια ευχέρεια και τη δεξιά), έχοντας την μπάλα κολλημένη στα πόδια και τρυπώντας κατά μέτωπο την άμυνα της Σίμουρκ, άφησε ως παρακαταθήκη την υπογραφή του στη διαδοχή του Κέβιν Μιραλάς στις «ερυθρόλευκες» συνειδήσεις.
Φάνηκε επιπλέον δε, ότι ο Βάις δεν διαθέτει μόνο τον «αέρα» και την τεχνική κατάρτιση του Βέλγου νυν άσου της Έβερτον, αλλά και περισσότερη ποικιλία στη διείσδυση. Παραπάνω επιθετική φαντασία από τον Κέβιν, καθώς δεν περιορίζεται η δράση του μόνο στα άκρα, σε κούρσες κοντά στη γραμμή και σύγκλιση ή σέντρα προς την περιοχή. Ο Σλοβάκος δείχνει, εν ολίγοις, να μην είναι καθόλου προβλέψιμος για την επιλογή του, την επόμενη κίνηση, όταν η μπάλα είναι στην κατοχή του.
Γενικά, επιθετικά, ο Ολυμπιακός στο πρώτο 30άλεπτο, με την 11άδα που άρχισε τον αγώνα ο Μίτσελ - παρόλο το σφίξιμο και την κόπωση από την παγιωμένη σκληρότητα και τον αυξημένο αριθμό και ρυθμό προπονήσεων τέτοιας εποχής – έδειξε ότι θα έχει φέτος ανεβασμένα τα «ντεσιμπέλ» και τα τρεξίματα του. Ότι οι «κρότοι» που θα βγάζει μπροστά θα είναι… εκφοβιστικοί, ειδικά στην πορεία του καλοκαιριού και κατόπιν της διπλής (ή και τριπλής) ενίσχυσης που θα έχει σ’ αυτό τον τομέα, ύστερα από τη δεδομένη πια αποχώρηση αμφότερων των Αλγερινών.
Κι όταν μιλάμε για επίθεση, η αναφορά δεν γίνεται μόνο στους κλασικούς κυνηγούς, αλλά και στους δευτερογενείς της μεσαίας γραμμής, στον άξονα και στα πλάγια.
Το δεύτερο θετικό στοιχείο των νταμπλούχων από το πρώτο τεστ της προετοιμασίας, ήταν ο τρόπος που προήλθαν τα δύο γκολ της νίκης τους, με κοινό παρονομαστή τα σέντερ φορ του. Ειδικά το σκοράρισμα του Κώστα Μήτρογλου, ήταν η… επιτομή της αγαστής δραστηριότητας ενός φορ με όλη τη σημασία της λέξης. «Βίδωμα» του προσωπικού αντιπάλου στο όριο της περιοχής με ντρίμπλα για σεμινάρια και εκτέλεση σε δεύτερο χρόνο. Γκολ-ποίημα από έναν «αρχισκόρερ». Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα γινόταν να μην ξεκινάει βασικός τη νέα χρόνια στη γραμμή κρούσης ο διεθνής Έλληνας γκολτζής!
Το πρώτο τέρμα των «ερυθρολεύκων» είχε επίσης ως σημείο αναφοράς την εκτέλεση από πλευράς Διαμαντάκου. Ο νεαρός φορ έδειξε πολύ πιο ώριμος από τον περασμένο χρόνο, προτού περάσει από Πανιώνιο και Άρη και εφόσον εξακολουθήσει έτσι, έχει βάλει ήδη υποψηφιότητα όχι μόνο παραμονής στο ρόστερ αλλά και υπολογίσιμης άμεσης εναλλακτικής λύσης.
Στο μικροσκόπιο οι καινούργιοι
Ο Ντομίνγκες έπαιξε «δεκάρι». Και ήταν αλτρουιστής, διώχνοντας με τη μία τη μπάλα από τα μαγικά πόδια του και ψάχνοντας τους επιθετικούς. Όταν ξεδιπλώσει και τις τεχνικές αρετές τους στον αγωνιστικό χώρο, συνδυάζοντας το ρόλο του κουμανταδόρου με το θέαμα, θα… λαλήσει κοσμάκης! Γράψτε το, αυτό…
Ο Σαλίνο κέρδισε το πρώτο προσωπικό του στοίχημα χάρη στη σοβαρότητα που τον διέκρινε στο παιχνίδι του. Είχε σιγουριά και αυτοπεποίθηση, με πλήρη αντίληψη της στενής έννοιας της θέσης του, ως δεξιός οπισθοφύλακας. Την οποία δεν εγκατέλειπε για να διεκδικήσει περιττές επιθετικές δάφνες μέσα από ανεξέλεγκτα ανεβάσματα στην πτέρυγα. Ταχύς μπακ και οξυδερκής. Βλέπει γήπεδο, «διαβάζει» την πρόθεση του αντιπάλου.
Ο Σάμαρης έδειξε, εξάλλου, ότι το «χαρτί του», ως κεντρικός μέσος, θα το παίξει γερά και με αξιώσεις. Ευθυτενής παίκτης, παίζει πρόσωπο με πρόσωπο κι αυτό είναι προσόν. Στο ντεμπούτο του, ο πρώην χαφ του Πανιωνίου μου φάνηκε ότι αν μη τι άλλο, από τον Φέισα π.χ., δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.
Κομπλαρισμένος ο Ντε Βινσέντι, με θαυμαστό διασκελισμό ο Ολαϊτάν, αξίζει ευκαιρίες ο Σιώπης.
Υ.Γ.: Αψυχολόγητη, ανεξήγητη η στάση του Αμπντούν! Θα έλεγα ότι αν ο Τζεμπούρ λογίζεται ως «μυστήριο κεφάλι», ο συμπατριώτης του, αίφνης, τον κάνει να… ωχριά μπροστά του! Ο Τζαμέλ ανάμεσα στην ανεργία από την Καβάλα και στα μπάνια στις παραλίες θα ήταν ακόμα, αν δεν τον περιμάζευε ο Ολυμπιακός προ διετίας. Και αν δεν με απατά κι η μνήμη μου, ο Ερνέστο εκείνη την εποχή που τον αγόρασε η ΠΑΕ, όχι μόνο τον είχε εξαιρέσει από τις αρχικές εισηγήσεις του, αλλά και κάπου είχε «ξινίσει» κιόλας με την μεταγραφή η οποία ήταν εκτός πλάνων του…
Φέρε την πρόταση παιδάκι μου και άντε στο καλό! Η αγνωμοσύνη δεν διαπραγματεύεται, «εκτελείται»! Με το «φόρτωμά» του, μονομιάς στο αεροπλάνο για την Ελλάδα, η διοίκηση έδειξε ότι δεν «μασάει» από φίρμες και (θεωρητικά) αναντικατάστατους.
Υ.Γ.1: Τι είναι τούτο εδω τώρα με τη δήθεν «πόρτα» στον Ολυμπιακό για λογαριασμό του ΠΑΟΚ; Μόδα, ε; Η λαϊκή, ευρεία κατανάλωση από το βορρά εξελίσσεται σε παραμύθι για μικρά παιδιά, για να μην πω για… ηλιθίους! Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό και… πέφτουν κεφάλια. Δύο είναι έτσι κι αλλιώς. Δικέφαλος είναι, όχι… Λερναία Ύδρα. Μόλις τελειώσουν τα ψέματα και ξεμπροστιαστούν οι φαντασιόπληκτοι να δω…
Υ.Γ.2: Αχ, κύριε εισαγγελέα με… τη μνήμη την ωραία… Γιατί δεν περίμενες να περάσει κανένας… χρόνος, καμιά δεκαετία και ύστερα να καλέσεις σε απολογία πρόεδρο και αντιπρόεδρο; Και που όπως διαβάζω κιόλας, βάσει του νόμου 3479/06, Κεφάλαιο 13, Τελικές μεταβατικές διατάξεις, Άρθρο 29, Παράγραφος 12, η ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, στερείται βάσης και υπόστασης! Είναι να μην παραξενεύεται κανείς; Να πάνε τώρα μάρτυρες και οι 6 διαιτητές να επαναλάβουν για την εθιμοτυπική επίσκεψη στα αποδυτήρια. Οπότε μετά: Κατάρρευση χάρτινου πύργου. Αρχίσαμε από νωρίς την πρόκληση εντυπώσεων…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: