Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τιάγκο ή τίποτα!!

Πάει κι αυτό το σήριαλ, που κράτησε περίπου ένα μήνα!!! Η Μπάγερν Μονάχου, πρωταθλήτρια Ευρώπης 2013 ήταν η μεγάλη νικήτρια στη κόντρα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του νεαρού χαφ της Μπαρτσελόνα, Τιάγκο Αλκάνταρα. Ο νεαρός, Αλκάνταρα μόλις πριν ένα μήνα είχε κατακτήσει με την εθνική Ισπανίας -20 το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στο Ισραήλ και είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης. Λογικό ήταν λοιπόν να τον κυνηγούν αρκετές σημαντικές ομάδες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το νέο της προπονητή, Ντέιβιντ Μόγες.
Όμως υπήρχε πάντα ανάμεσα στις διεκδικήτριες και ας μη το έδειχνε πολύ, η Μπάγερν Μονάχου.Μόλις την περασμένη Τετάρτη (10 Ιουλίου) ο νέος της τεχνικός, Ισπανός, Πεπ Γκουαρντιόλα, βγήκε και είπε: «Τιάγκο ή τίποτε». Αυτό ήταν ! Η διοίκηση των Βαυαρών που διοικείται από παλιούς μεγάλους ποδοσφαιριστές δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κινήθηκε αστραπιαία ο εκτελεστικός της διευθυντής, Κάρλ- Χάιντς Ρουμενίγκε μαζί με τον τεχνικό του διευθυντή, Ματίας Σάμερ και έκαναν πραγματικότητα την απόκτηση του νεαρού, Τιάγκο Αλκάνταρα Ντο Νασιμέντο , ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προέρχεται από καθαρά ποδοσφαιρική οικογένεια, αφου πατέρας του είναι ο παλιός διεθνής βραζιλιάνος μέσος, Ιομάρ ντο Νασιμέντο πιο γνωστός ως Μαζίνιο που είχε κατακτήσει με την εθνική Βραζιλίας το Παγκόσμιο κυπέλλου του 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ αργότερα εργάσθηκε στην Ελλάδα ως προπονητής του Άρη Θεσσαλονίκης.
Ο νεαρός χαφ, δεν ξεχνά ότι το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην Λα Λίγα το πραγματοποίησε με προπονητή τον Γκουαρντιόλα, στις 17 Μαίου 2009 όταν ο Πεπ στο παιχνίδι κατά της Μαγιόρκα τον έβαλε στο 63 στην θέση του , Έιντουρ Γκούντγιονσεν, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό γι αυτόν. Ήταν πάντα λοιπόν αυτό το πράγμα τυπωμένο στο μυαλό του. Έκτοτε αγωνίσθηκε συνολικά σε 68 παιχνίδια πρωταθλήματος (7 γκολ), αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρωταθλητής Ισπανίας, δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, μια φορά πήρε το Παγκόσμιο κύπελλο Συλλόγων και φόρεσε και 3 φορές τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας. Βλέποντας τώρα ότι θα είναι ξανά αναπληρωματικός στην Μπαρτσελόνα, όπως και στα πιο πολλά ματς της περυσινής σαιζόν και ξέροντας ότι ο Γκουαρντιόλα τον θέλει κοντά του στο Μόναχο δεν δίστασε να πει το «ναι», ασχέτως αν και στην γερμανική ομάδα κανείς δεν εγγυάται με την πληθώρα ικανών και σπουδαίων παικτών που διαθέτει ότι θα είναι βασικός…
Πιστεύει όμως ότι κοντά στον Γκουαρντιόλα θα έχει την ευκαιρία να αγωνισθεί περισσότερο και αν καταφέρει να πάρει θέση δίπλα στον συμπατριώτη του, διεθνή Χάβι Μαρτίνεθ. Τώρα ο 22χρονος , Τιάγκο ξέρει πολύ καλά πως θα δώσει μεγάλη μάχη ιδιαίτερα με τον Τόνι Κρόος που κι αυτός έχει ένα παρόμοιο αγωνιστικό προφίλ. Φυσικά στην ομάδα της Βαυαρίας υπάρχουν κι άλλοι αξιόλογοι μέσοι όπως ο βραζιλιάνος, Λουίς Γκουστάβο, ο διεθνής , Μπάστιαν Σβαινστάιγκερ , o Ολλανδός, Αριεν Ρόμπεν ή ο γάλλος, Φράνκ Ριμπερί.
Η Μπάγερν θα καταβάλλει συνολικά το ποσό των 25 εκ.ευρώ για την μετακίνηση του Τιάγκο Αλκάνταρα,όπου τα 20 εκ.ευρώ θα είναι άμεσα και τα άλλα 5 εκ.ευρώ θα δοθούν σε διάστημα 4 ετών, σ ένα διεθνές φιλικό ματς που θα καθορισθεί προσεχώς…
Ο νεαρός χαφ θα υπογράψει 4ετές συμβόλαιο και θα έχει ετήσιες απολαβές που θα ανέρχονται στα 2 εκ.ευρώ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Κάρλ- Χάιντς Ρουμενίγκε, εκτελεστικός πρόεδρος των Βαυαρών : «Ο Τιάγκο Αλκάνταρα ήταν η μεγάλη επιθυμία του νέου μας προπονητή, Πεπ Γκουαρντιόλα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που πραγματοποιήσαμε αυτή τη μεγάλη μετεγγραφή. Είναι ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής με μεγάλη προοπτική, και θα ενισχύσει την Μπάγερν».
ΠΗΓΗ: overlap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: