Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Αγγέλου: «Είμαστε έτοιμοι, αισιόδοξοι, δυνατοί»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΚΑΕ Άρης, αποκάλυψε τους λόγους που τον οδήγησαν να παραμείνει στην ομάδα, ενώ τόνισε πως άπαντες στον σύλλογο θα δουλέψουν για να μπορέσει αυτός να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χαλκιδιώτη τεχνικού:

«Έχω πει πολλές φορές τη χαρά και την τιμή που νιώθω ερχόμενος στην οικογένεια του Άρη. Νομίζω ότι μου έχουν καταλογιστεί και πράγματα που δεν είμαι υπεύθυνος, από την αγάπη και την παρότρυνση, ίσως είναι παραπάνω απ΄ αυτό που αξίζει κάποιος. Όποιος έρθει στην οικογένεια του Άρη το μόνο που έχει να πάθει είναι συναισθηματικό σοκ. Στον Άρη δεν μπορείς να πεθάνεις από το κακό αλλά μόνο από την αγάπη.

Το άθλημα που κουβαλάει την ιστορία του Άρη είναι το μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι πολύ αυστηρό άθλημα, πειθαρχημένο, που παίζεται σε συγκεκριμένο χώρο με συγκεκριμένους κανόνες και χρόνο. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι ένα άθλημα τόσο ξεκάθαρο και αληθινό πώς έχει διοικηθεί με τόσο ελεεινό, αδιαφανή και ντροπιαστικό τρόπο. Ένα άθλημα που έχει προσελκύσει και έχει φτιάξει πρότυπα, πώς μπορεί να διοικείται από ανευθυνότητα.

Ένα άθλημα που δίνει τόση χαρά και αποτελεί πρότυπο συνεργασίας και ομαδικότητας, πώς μπορεί να απομονώνει ανθρώπους και να αναιρεί τη λέξη συνεργασία. Έχετε συμμετάσχει κι εσείς οι δημοσιογράφοι σ` αυτά τα πράγματα.

Είπα πολύ απλά ότι έτσι όπως μιλάμε για την ιστορία του Άρη, γνώρισα πολύ δυνατούς ηθικά ανθρώπους. Ήρθα στον Άρη για την παρέα, τη φιλία, τη συναδελφικότητα, τη συνεργασία. Βλέπω ότι στις πράξεις που πρέπει να κάνει ο Άρης, πρόσθεση ή αφαίρεση, κυριαρχεί η διαίρεση. Πρέπει να υπάρχει ανάληψη ευθύνης, οπότε στο κομμάτι που αναλογεί σε μένα, λέω ότι θα έχουμε πολλές και μεγάλες εκρήξεις στην προσπάθεια αυτή και ελπίζουμε ότι από την αποτυχία θα βγει κάτι καλό.

Στη Θεσσαλονίκη δεν θέλει κανείς να ακούει για τον Άρη. Σας ρωτάω: ποιος ευθύνεται; Σε ένα σύλλογο με τόσο μεγάλη ιστορία, στον οποίο η γιορτή για τον Νίκο Γκάλη είναι πρότυπο, ποιος ευθύνεται για το ότι όποια πόρτα χτυπάει ο Άρης είναι κλειστή; Τα λάθη που γίνονται και θα γίνουν είναι προς μία κατεύθυνση. Όμως δε μιλάμε επώνυμα για τα λάθη που έχουν γίνει. Αν ένας κόουτς κάνει λάθη, τον σταυρώνει το σύστημα μέσα από την ιδιότητα των μάνατζερ.

Προσπαθούμε να συνεργαστούμε με κανόνες και όποιος τους παραβεί, υπάρχει σύγκρουση. Ο Άρης προσπαθεί να φτιάξει ένα ρόστερ και έχει βαρίδια από το παρελθόν. Γιατί δε συζητάμε πώς μπορούν αυτά τα βαρίδια να γίνουν ελαφρύτερα; Μέρος της επιτυχίας αυτού του εγχειρήματος εξαρτάται από την ανάληψη ευθυνών περασμένων χρόνων. Όσοι έχουν κάνει τα προηγούμενα λάθη, αγαπάνε τον Άρη. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει πρόσθεση και αφαίρεση. Αφαίρεση του χρέους, πρόσθεση νεαρών παικτών, παραγωγή, για να παράγει ο σύλλογος πρότυπα ώστε να μπορέσει μετά από 4-5 χρόνια να βγει απ` αυτό το τρίγωνο, όχι των Βερμούδων, αλλά αυτό που τραβάει το καράβι προς τα έξω.

Γιατί δέχτηκα; Με συνεπήρε η προσπάθεια, η αύρα, η παρέα. Δεύτερον γιατί άνθρωποι θυσίασαν το χρόνο τους και τα πάντα για τον Άρη. Ο πρόεδρος, Λευτέρης Αρβανίτης ασχολείται 48 ώρες τη μέρα με την ομάδα. Ο Χρήστος Γαλιλαίας έχει αφαιρέσει 9 ώρες τη μέρα από τη ζωή του για την ομάδα. Πώς θα μπορούσα να μην ακολουθήσω; Πρέπει να θυσιάσουμε όλοι κάτι από το εγώ μας.

Ο Παρασκευάς Μουρατίδης είναι προσθήκη που θα βοηθήσει πάρα πολύ. Σε μία Ελλάδα που έχει τόση ανεργία, πώς θα μπορέσει ο ταλαιπωρημένος κόσμος να βοηθήσει τον Άρη; Ο Χρήστος Γαλιλαίας είπε ότι αυτό το ταξίδι έχει και τρέλα. Υπάρχει ρίσκο. Είμαστε έτοιμοι, αισιόδοξοι, δυνατοί και με την αλήθεια και τη φερεγγυότητα θα καταφέρουμε στις συμφωνίες μας να πείσουμε τους ανθρώπους ότι είμαστε φερέγγυοι. Πιστεύουμε με τη βοήθεια του Θεού ότι θα τα καταφέρουμε. Θα σηκώσουμε με το γάντι του πολέμου σε οποιονδήποτε ακολουθήσει τακτικές κατά του Άρη.

Με πρωτοβουλία ενός φίλου γνώρισαν τον κ. Παπαϊωάννου και τους κ. Χριστόδουλο Αντωνιάδη, τον κ. Πλιάκη, το Golden Club, τους Παλαιμάχους. Στην εκδήλωση του Νίκου Γκάλη παραμιλούσε όλη η Ελλάδα. Αν δεν ήταν αυτή η εκδήλωση δε θα ερχόταν ο Αθηναίου και ο Γκίκας που είχαν μεγαλύτερες προτάσεις. Αυτός ο μεγάλος παίκτης κατάφερε να εμπνεύσει και τους παίκτες. Αυτή η αύρα και αυτή η ιστορία, όσο υπάρχει αλήθεια, θα μπορέσει να κάνει την ομάδα να ολοκληρώσει το ταξίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: