Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ξόδευε, Παρί, ξόδευε…!

Όταν «μπήκε» στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Νασέρ Αλ-Κχελεφί, τα πάντα άλλαξαν! Μέσα σε μια διετία ο ιδιοκτήτης των Γάλλων έχει ξοδέψει 332 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές, με τον Καβάνι να είναι η πιο δαπανηρή.

Ξόδευε, Παρί, ξόδευε…
Το 2011 ανέλαβε την Παρί Σεν Ζερμέν, με σκοπό να δαπανήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές και να δώσει νέο.. όραμα στους πρωτευουσιάνους. Ο Νασέρ Αλ-Κχελεφί ούτε λίγο ούτε πολύ, έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα 332 εκατ. ευρώ και ειδικά στην απόκτηση του Έντισον Καβάνι, τίναξε την μπάνκα στον... αέρα!

Στην πρώτη του σεζόν ως ιδιοκτήτης έβγαλε από τον προσωπικό του λογαριασμό συνολικά 106 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 42 για να πάρει τον Χαβιέρ Παστόρε από την Παλέρμο, ενώ «έφυγαν» από 11 εκατ. για τους Γκαμεϊρό (Λοριάν) και Τιάγκο Μότα (Ίντερ). Ο ζάμπλουτος Άραβας έδωσε από 8 σε Ρόμα και Σεντ Ετιέν για τους Μενέζ και Ματουϊντί αντίστοιχα, με την Γιουβέντους να κερδίζει 7 από την παραχώρηση του Σισοκό. Τα υπόλοιπα 19 ξοδεύτηκαν για τους Άλεξ (Τσέλσι), Σιρίγκου (Παλέρμο), Μάξουελ (Μπαρτσελόνα), Μπίσεβατς (Βαλενσιέν) και Λουγκάνο (Φενέρμπαχτσε).

Κι αν τα 106 της πρώτης χρονιάς δεν ήταν αρκετά, ο Νασέρ Αλ-Κχελεφί είπε να… σπρώξει περισσότερα το 2012, όταν το κόστος για μεταγραφές εκτινάχθηκε στα 147 εκατ. ευρώ! Και πώς να μην εκτιναχθεί, όταν προσέφερε 63 εκατ. στην Μίλαν για να αγοράσει τους Τιάγκο Σίλβα και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς; Επιπλέον, έβαλε ξανά το χέρι στην τσέπη, φέρνοντας στο Παρίσι τον Λούκας Μόουρα από την Σάο Πάολο έναντι 40 εκατ. ευρώ. Τα… ψώνια συνεχίστηκαν. Δεν είναι και λίγα άλλωστε τα 26 εκατ. που δόθηκαν στην Νάπολι για την απόκτηση του Εζεκιέλ Λαβέτσι, ούτε τα 12 για τον «μικρό», Μάρκο Βεράτι που μέχρι τότε αγωνιζόταν στην Πεσκάρα. Αν προσθέσουμε και τα 6 εκατ. για τον Φαν Ντερ Βιλ από τον Άγιαξ, τότε η... σούμα βγάζει 147.

Φέτος είναι ακόμη νωρίς. Όμως ο «ισχυρός άνδρας» της Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη δαπανήσει 79 εκατομμύρια για δύο μεταγραφές. Φυσικά, η πρώτη είναι αυτή του Έντισον Καβάνι, όπου μετά από πολλά «παζάρια», οι πρωτεουσιάνοι δαπάνησαν 64 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για τον σύλλογο. Η δεύτερη ολοκληρώθηκε μόλις μια ημέρα μετά και αφορά τον Λούκας Ντιν, για τον οποίο η Λιλ έβαλε στα ταμεία της 15 εκατ.

Κάτι μας λέει πώς έχουμε να δούμε... πράγματα ακόμη. Γιατί και πολλά ονόματα κυκλοφορούν στην… πιάτσα και λεφτά υπάρχουν (στην κυριολεξία). Ίσως ετοιμάζει νέα... κόλπα ο κύριος Αλ-Κχελεφί, που, όπως είπε, θέλει να οδηγήσει τους Γάλλους στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: