Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

“Κάναμε πρόοδο, έχουμε να διορθώσουμε πολλά”

Ικανοποιημένος από την πορεία της προετοιμασίας και τα αποτελέσματα των φιλικών εμφανίστηκε ο Χουμπ Στέφενς σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο, υπογράμμισε πως παρά την πρόοδο που έχει γίνει η ομάδα έχει ακόμα πολύ δουλειά να κάνει κυρίως στον τομέα της τακτικής.
Αναλυτικά όσα είπε:
“Κάναμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Αλλά στα φιλικά δεν παίζουν ρόλο τα αποτελέσματα, αλλά όσα δουλέψαμε και είδαμε σε όλη την προετοιμασίας μας και στους αγώνες”.
Για το αν διαπιστώνει πρόοδο μετά από 3 εβδομάδες προετοιμασίας είπε: ”Έχουμε κάνει αρκετή πρόεδρο. Δουλέψαμε καλά εδώ στην Αυστρία, δίνοντας περισσότερο βάρος στη φυσική κατάσταση. Δουλέψαμε και λίγο την τακτική αλλά τώρα θα βάλουμε στο πρόγραμμα μας περισσότερες εκρηκτικές ασκήσεις και θα ζητήσουμε πιο έντονα το γκολ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχουμε κάνει και θα ανησυχούσα αν δεν υπήρχε κάποια πρόοδος. Έχουμε πάντως πολλά πράγματα ακόμη να διορθώσουμε…”.
Για το 4-4-2 που έπαιξε στο φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ και αν το προτιμάει είπε: ”Δεν είναι καθαρό 4-4-2 ούτε όμως και 4-2-3-1… Είναι κάτι ενδιάμεσο, αλλά δεν έχει σημασία αν το πεις έτσι ή αλλιώς ή 4-3-3…
Σημαντικό είναι πως παίζεις απέναντι στην μπάλα και πως επιτίθεσαι στην μπάλα, αλλά και τι κάνεις στην επίθεση. Και σε αυτούς τους τομείς έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε…”.
Για το αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πιο γρήγορος επιθετικά: ”Οταν κάνουμε επίθεση θέλουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Το ζητάμε από τους παίκτες και νομίζω πως και σήμερα παρά το δύσκολο γήπεδο στο οποίο παίξαμε, προσπαθήσαμε να το κάνουμε αυτό. Εχουμε πράγματα να βελτιώσουμε αλλά νομίζω πως ο δρόμος που βαδίζουμε είναι ο σωστός”.
Για το αν την σημερινή ενδεκάδα προορίζει για βασική: “Αυτή η περίοδος είναι περίοδος δοκιμών. Λάζαρ, Λόπεθ είχαν προβλήματα, ο Πάμπλο είχε κούραση και έτσι δεν μπόρεσαν παίξουν. Εχουμε ρόστερ που μας δίνει πολλές επιλογές, ο κάθε παίκτης ξέρει τι να κάνει. Ακόμη και αν πούμε πως αυτή θα είναι η βασική μας ενδεκάδα, υπάρχουν μέρες να δουέψουμε πάνω σε αυτό”.
Για τον Νέτσιντ: ”Ενας παίκτης που δεν ξέρουμε ακόμη σε τι κατάσταση είναι. Μου είπε πως έκανε προπονήσεις τέσσερις εβδομάδςς. Θα γυρίσει αύριο στη Μόσχα και το Σάββατο ή την Κυρακή θα είναι στη Θεσσαλονίκη. Είμαι χαρούμενος που τον αποκτήσαμε αλλά θα δούμε και σε τι κατάσταση είναι και πότε μπορούμε να τον υπολογίζουμε για τα παιχνίδια. Τον ξέρω, είναι καλός ποδοσφαιριστής. Νομίζω πως θα είναι καλά και ότι έχει παίξει σε δύο παιχνίδια (σ.σ. φιλικά) δείχνει πως είναι καλά, αλλά μέχρι να τον δούμε στις προπονήσεις δεν μπορούμε να πούμε κάτι”.
Για το αν ο ΠΑΟΚ ψάχνει για έναν μεσοεπιθετικό: ”Ολοι μαζί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιλέγουμε παίκτες για ομάδα. Θέλουμε να φέρουμε καλούς παίκτες, όπως κάναμε με τον Νέτσιντ που έχει χαρακτηριστικά που έλειπαν από την ομάδα. Οταν θα είναι έτοιμος και μαζί με έναν ακόμη παίκτη που θα πάρουμε, πιστεύω πως η ομάδα θα είναι ικανή να μας βγάλει ασπροπρόσωπους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: