Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Να σπάσει το «ρόδι»

Την πρώτη της νίκη σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης αναζητά σήμερα (21:15) η Skoda Ξάνθη απέναντι στην Λινφιλντ για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Να σπάσει το «ρόδι»
Την πρώτη της νίκη σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης αναζητά σήμερα η Skoda Ξάνθη απέναντι στη Λίνφιλντ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρησης για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Η ομάδα της Ξάνθης σε περίπτωση που πάρει τη νίκη απόψε τότε θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αλλά και θα βάλει τέλος στο αρνητικό ρεκόρ που έχει σε όσα παιχνίδια έχει παίξει στην Ευρώπη.

Το αρνητικό σερί…
Ο πρώτος αγώνας της ήταν πριν από 11 χρόνια με τον Νίκο Καραγεωργίου και πάλι στον πάγκο. Είχε γνωρίσει την ήττα 4-0 από τη Λάτσιο στη Ρώμη και στα Πηγάδια είχε έρθει ισόπαλη 0-0.

Τρία χρόνια αργότερα αντιμετώπισε την Μίντλεσμπρο. Στην Αγγλία είχε χάσει 2-0 και στην έδρα της είχε έρθει και πάλι ισόπαλη 0-0.

Τελευταία φορά που είχε παίξει στην Ευρώπη η Skoda Ξάνθη ήταν στην αγωνιστική σεζόν 2006-7… Αντίπαλός της η Ντιναμό Βουκουρεστίου από την οποία είχε γνωρίσει δύο ήττες 4-3 εντός έδρας και 4-1 εκτός.

Τρεις οι απώλειες
Με είκοσι παίκτες έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα η Λίνφιλντ και ανάμεσά τους δεν είναι τρεις βασικοί. Οι Μπλέινι (τερματοφύλακας), Χόγκεϊ (αμυντικός) και Γουότεργουορθ (επιθετικός) που έχουν τεθεί νοκ άουτ με προβλήματα τραυματισμών. Αντιθέτως, ο Νίκος Καραγεωργίου τους έχει όλους στη διάθεσή του και θα ανακοινώσει τους 18 λίγο πριν από τη σέντρα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: