Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

«Ο ΠΑΟΚ αλλάζει…»

Σειρά του Άλβες Λινο να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στο Λέομπεν.
Ο έμπειρος παίκτης του «Δικεφάλου» μίλησε για την νέα σεζόν που έρχεται, για το κίνιτρο του ώστε να συνεχίσει και φέτος να παίζει μπάλα, για τον Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και για το αν τον αγχώνει η απόκτηση Σπυρόπουλου.
Για το αν θα αποθέωνε τον Λίνο εφόσον ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ:
“Καταρχήν θα αποθέωνα όποιον φορούσε τη φανέλα της ομάδας μου. Δύσκολη ερώτηση, αλλά ναι… Θα αποθέωνα έναν παίκτη που αντιλαμβάνομαι ότι δίνει όλες τις δυνάμεις του στο γήπεδο, που ήρθε ξένος, αλλά έμεινε πέντε χρόνια στην ομάδα και που δέθηκε με αυτήν, με τον κόσμο και που προσπάθησε να μην τον κοροϊδέψει ποτέ. Χαίρομαι όταν ο κόσμος φωνάζει το όνομά μου, το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο επάγγελμα, είναι και συναίσθημα κι εμένα με γεμίζει όμορφα συναισθήματα αυτό”.
Για το κίνητρο που έχει ώστε να συνεχίσει και φέτος να παίζει ποδόσφαιρο;
“Νιώθω καλά προσωπικά, ξέρω ότι η ηλικία μου όταν την ακούει κάποιος του φαίνεται μεγάλη κι εγώ ο ίδιος όταν βλέπω το διαβατήριό μου ξαφνιάζομαι, αλλά σωματικά, αθλητικά, νιώθω πολύ καλά και δυνατός. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ αλλάζει, μεγαλώνει, οργανώνεται και νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Ξέρω ότι κάθε χρόνο ξεκινάει η χρονιά και μιλάμε για τίτλο, φέτος όμως η ομάδα έτσι όπως οργανώνεται μοιάζει πιο ικανή από ποτέ να καταφέρει κάτι τέτοιο. Ο κ. Σαββίδης έχει προσθέσει ότι έλειπε και δείχνει παθιασμένος με την ομάδα. Αισθάνομαι ότι θα την φτάσει εκεί που πρέπει. Όλα αυτά, συν του ότι λατρεύω την πόλη, την Ελλάδα και νιώθω σαν το σπίτι μου εδώ, με έκαναν να θέλω να συνεχίσω”.
Για το αν θα παίξει και του χρόνου στον ΠΑΟΚ ή κάπου αλλού:
“Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, θέλω να είμαι υγιής και νομίζω ότι μπορώ να παίξω φέτος και άλλον έναν χρόνο. Θα δούμε όμως, δε με αγχώνει αυτό τώρα”.
Για το αν προτιμά να παίζεις και πάλι 40-45 ματς ή σε 25-30 πολύ ποιοτικά παιχνίδια:
“Όταν ήμουν μικρότερος τρελαινόμουν όταν καθόμουν στον πάγκο. Μεγαλώνοντας βλέπεις τα πράγματα πιο ώριμα. Για μένα έχει πια σημασία κάθε μέρα να είμαι καλός στην προπόνηση, όποτε με εμπιστεύεται ο προπονητής να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να μην τον απογοητεύω και να είμαι σε θέση να είμαι καλός, όποτε μου ζητηθεί. Αν πρέπει να παίξω όλα τα παιχνίδια, θέλω να είμαι σε κατάσταση να το κάνω. Δεν έχω πρόβλημα πια”.
Για το τι είναι ο Πάμπλο Γκαρσία γι’ αυτόν:
“Έχω πει πολλές φορές ότι ο Πάμπλο είναι ένας μεγάλος φίλος. Και εκείνος και η οικογένειά του είμαστε πολύ κοντά, συνέχεια είμαστε ο ένας στο σπίτι του άλλου. Για την ομάδα είναι πολύ σημαντικός, εύχομαι να είναι καλά και να μας βοηθάει όσο περισσότερο μπορεί”.
Για το ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής που είχες στην καριέρα του:
“Ο Φερνάντο Σάντος, με έφερε εδώ, με πίστεψε, με εξέλιξε. Νομίζω εκείνος, αν και συνεργάστηκα με πολύ καλούς προπονητές. Και ο κ. Στέφενς, αν και δεν έχουμε συνεργαστεί ακόμη πολύ, φαίνεται εξαιρετικός προπονητής. Είναι επικοινωνιακός με όλους τους παίκτες, απαιτητικός, είτε είσαι μεγάλος, είτε νέος και δείχνει να ξέρει να παίρνει απ΄ τον καθένα τον καλύτερό του εαυτό”.
Για τον αν τον αγχώνει η απόκτηση του Σπυρόπουλου:
“Καθόλου! Μακάρι να αποδειχθεί ότι ο ΠΑΟΚ έχει τα καλύτερα αριστερά μπακ στη χώρα. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και τα παιχνίδια μέσα στη σεζόν πολλά. Και άλλες χρονιές είχαμε καλούς παίκτες στη θέση μου και χρειάστηκαν όλοι. Θα τον βοηθήσω όσο μπορώ για να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους μας”.
Για το σε ποια σειρά βάζει την τύχη, την πίστη, την ικανότητα και την  θέληση ώστε να πετύχει ένας ποδοσφαιριστής:
“Όλα μαζί, κάθε περίοδος θέλει και κάτι άλλο. Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί μόνο να δουλεύει όσο πιο σκληρά μπορεί. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται πίστη και θέληση και υπομονή να ξεπερνάει τις άσχημες στιγμές και τύχη για να του έρθουν όσο το δυνατόν λιγότερες γίνεται στην καριέρα του. Φυσικά και για να παίξεις ποδόσφαιρο, απαραίτητες είναι οι ικανότητες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: