Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Μπορεί να γίνει και καλύτερος ο ΠΑΟΚ;

«Ντου στα Αποδυτήρια» με ένα πρώτο ταμείο για εικόνα από τα φιλικά που έχει δώσει ως τώρα ο ΠΑΟΚ. Η δημιουργία, το πρόβλημα στην επίθεση και τα περιθώρια βελτίωσης. Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει αρκετά φιλικά το τελευταίο διάστημα. Μαζί και με το αποψινό, βέβαια, κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Έτσι, μπορεί να βγει ένα πρώτο συμπέρασμα για το πώς βαδίζει μέχρι αυτή τη στιγμή.
Βέβαια, είναι αυτονόητο ότι έχει αρκετές μέρες ακόμα μπροστά του μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ, ενώ δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές του κινήσεις.

Αφομοιώνει το παιχνίδι
Αυτό, λοιπόν, που μπορεί να πει κανείς σύμφωνα με όσα έχουμε δει ως τώρα είναι ότι ο ΠΑΟΚ δείχνει να στρώνει. Να αφομοιώνει, δηλαδή, το παιχνίδι που θέλει ο Στέφενς. Ο δικέφαλος μπορεί να κυκλοφορεί ευκολότερα την μπάλα και να έχει λειτουργικότητα στο παιχνίδι του.
Περιθώρια
Φυσικά, δεν συζητιέται ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Τόσο δημιουργικά, όσο και, κυρίως, ανασταλτικά. Ενώ τα περισσότερα νέα πρόσωπα στο ρόστερ προσθέτουν σιγά – σιγά αρκετά στοιχεία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.
Φτιάχνει φάσεις, αλλά…
Εκεί που αυτή τη στιγμή εντοπίζεται ένα πρόβλημα είναι στο γκολ. Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή, φτιάχνει αρκετές ευκαιρίες για τα δεδομένα της εποχής, όμως αναλογικά σκοράρει ελάχιστα. Όποιος κι αν αγωνίζεται στο κεφάλι της επίθεσης, όποιοι μεσοεπιθετικοί κι αν τον πλαισιώνουν.
Στην αντίπαλη περιοχή
Στα φιλικά, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ άλλοτε δεν σκοράρει καθόλου, άλλοτε βάζει ένα γκολ και μια φορά έκανε στο τέλος και το 2-0 (στο ματς με την Κοπεγχάγη). Κι όλα αυτά ενώ, όπως είπαμε, δημιουργεί φάσεις, κάτι που σίγουρα είναι θετικό. Δεν είναι, δηλαδή, ότι δεν προσπαθεί να βρεθεί στην αντίπαλη περιοχή. Το αντίθετο. Ωστόσο, δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα από τους περισσότερους επιθετικογενείς παίκτες.
Θα φανεί…
Μπορεί αυτό να είναι κάτι παροδικό. Θα δείξει. Το είδαμε, όμως, σε αρκετά από τα τέσσερα, πέντε φιλικά ως τώρα, αν όχι σε όλα. Αν συνεχιστεί και για το επόμενο διάστημα η δυστοκία, τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να χρειαστεί κι άλλη λύση για την επίθεση. Αν ξεπεραστεί το πρόβλημα, τότε μπορεί να προχωρήσει κι όπως είναι.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: