Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

H «καυτή» αλήθεια για τον Παπανικολάου!!

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει όλες τις κρυφές λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση του 23χρονου διεθνή φόργουορντ, για τα «μάτια» του οποίου γίνεται «χοντρό» παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα.
Το ενδιαφέρον της Κυπελλούχου Ισπανίας για τον Κώστα Παπανικολάου, άρχισε να “θερμαίνεται” από τον Μάιο του 2012, όταν μετά τις ουκ ολίγες εντυπωσιακές εμφανίσεις που είχε κάνει σε κανονική περίοδο, Top-16 και πλέϊ-οφ, ο Τρικαλινός μπασκετμπολίστας, “έκλεψε την παράσταση” στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης και κατά πολλούς, ήταν ο καλύτερος παίκτης των πρωταθλητών Ευρώπης στους δύο αγώνες (μ.ο. 13,5π., 4ρ., 1,0κλ. με 100% σε δίπ. & τριπ.) που έγιναν στο “Σινάν Ερντέμ”. Την ίδια περίπου περίοδο, ο “μικρός” που αποδεδειγμένα είχε... μεγαλώσει για τα καλά, μπήκε στο στόχαστρο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι άνθρωποι της οποίας, έκτοτε, δεν έχουν σταματήσει να “ενοχλούν” τους διοικούντες τον Ολυμπιακό και σχεδόν σε κάθε μεταξύ τους παιχνίδι ή επίσημη συνάντηση των ομάδων της Ευρωλίγκα, προσπαθούν να αποσπάσουν το “ναι” των “ερυθρολεύκων” για την παραχώρησή του. Κάτι επίσημο, πάντως, δεν έφτασε ποτέ στα γραφεία της Πειραιώτικης ομάδας από τους Ρώσους, που κάποια στιγμή στη διάρκεια της σεζόν που πέρασε, έκαναν το “λάθος” να επικοινωνήσουν απευθείας με την πλευρά του παίκτη και σχεδόν αμέσως επανήλθαν στην τάξη.
Το “ναυάγιο” του ΝΒΑ και η “ερυθρόλευκη” διάθεση για επέκταση
Όλα έδειχναν, λοιπόν, ότι μετά το “ναυάγιο” της μετακόμισης του στο ΝΒΑ (τα δικαιώματά του ανήκουν στους Χιούστον Ρόκετς, που είχαν περιθώριο μέχρι τις 15 Ιουλίου να πληρώσουν το buy-out του παίκτη), ο 23χρονος διεθνής φόργουορντ, που αναδείχτηκε κορυφαίος ανερχόμενος μπασκετμπολίστας στην Ευρωλίγκα, για τη σεζόν που τελείωσε, θα παραμείνει για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη στον Πειραιά, εισπράττοντας τις 500.000 Ευρώ, που προβλέπονταν για τον τελευταίο χρόνο του πενταετούς συμβολαίου που υπέγραψε το 2008. Καθώς περνούσαν οι μέρες, όμως και η πίεση της Μπαρτσελόνα γινόταν ολοένα και πιο έντονη, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας κάλεσε τον manager του Κώστα Παπανικολάου στα γραφεία της Χαλυβουργικής. Παρουσία και του προέδρου της “ερυθρόλευκης” ΚΑΕ, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν για το χρονικό των διαπραγματεύσεων του παίκτη με τις τρεις ομάδες του ΝΒΑ (Πέλικανς, Μπακς και Χόουκς), που ενδιαφέρθηκαν να τον υπογράψουν από φέτος, χωρίς όμως επιτυχία και στη συνέχεια εξέφρασαν στον Γιώργο Σφαιρόπουλο, την επιθυμία τους να επεκτείνουν το συμβόλαιο του πελάτη του για δύο ακόμη χρόνια! Δηλαδή μέχρι το 2016, χωρίς ωστόσο, να καταθέσουν οικονομική προσφορά. Αντίθετα ζήτησαν από τον αδελφό του Γιάννη Σφαιρόπουλου (που πέρασε για αρκετά χρόνια από το προπονητικό επιτελείο της ομάδας), να τους μεταφέρει τις οικονομικές απαιτήσεις του “Παπ”.
Το email και οι απαιτήσεις του Παπανικολάου!
Εύλογα, ο εκπρόσωπός του ζήτησε δύο-τρεις μέρες διορία για να συζητήσει με τον ίδιο τον παίκτη την προοπτική που προέκυψε για το μέλλον του και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr απέστειλε το βράδυ της Τετάρτης, email στον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με το οποίο γνωστοποίησε στους “ερυθρόλευκους” το ύψος των αποδοχών που αξιώνει από την ομάδα του για να υπογράψει νέα διετή συνεργασία και στο ενδεχόμενο νέο συμβόλαιο, ζήτησε να μην υπάρχει “buy-out” για το ΝΒΑ όπως φέτος (1 εκατομμύριο δολάρια)! Πολύ απλά επειδή αυτή η ρήτρα, σε συνδυασμό με τον λίγο χρόνο (5 μόλις ημέρες) που είχε στην διάθεσή του για να διαπραγματευτεί με τους Αμερικανούς (με την έννοια ότι στις 10 Ιουλίου λήγει το moratorium της λίγκας και ουσιαστικά αρχίζει η περίοδος των υπογραφών), του στέρησαν, γι' αυτό το καλοκαίρι, την πραγμάτωση του “αμερικανικού ονείρου”.
Το συμφέρον του Ολυμπιακού και του Παπανικολάου...
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποια ήταν η πρώτη αντίδραση των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού, μετά την “ανάγνωση” των απαιτήσεων του Κώστα Παπανικολάου, αυτό που όμως είμαστε σε θέση να ξέρουμε, είναι ότι παρά τις δύο εξαιρετικές χρονιές από τις οποίες προέρχεται, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν του έκαναν καμία αναπροσαρμογή στις αποδοχές του, παρ' ότι ο ίδιος τους το ζήτησε τουλάχιστον μία φορά. Επομένως, αν υποθέσουμε ότι ο Τρικαλινός μπασκετμπολίστας θα ζητήσει ένα ποσό κοντά στα χρήματα που “λέγεται” ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να του προσφέρει (περίπου 1 εκατομμύριο Ευρώ το χρόνο), με βάση την “σφιχτή” οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο Ολυμπιακός και με δεδομένο ότι ο παίκτης έχει λαμβάνειν 500.000 Ευρώ για τη νέα χρονιά, τα “αφεντικά” της ομάδας, δύσκολα θα δέχονταν να του δώσουν περισσότερα από 650.000-700.000 Ευρώ ετησίως για τα επόμενα δύο χρόνια. Με κυρία αιτία, λοιπόν, το γεγονός ότι δεν επιθυμούν να διαταράξουν τις ισορροπίες στο payroll της ομάδας (ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των πρωταθλητών Ευρώπης είναι ο Γιώργος Πρίντεζης, που φέτος θα εισπράξει κοντά στις 850.000 Ευρώ!) και φυσικά να “εκτινάξουν” το budget, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η προοπτική πώλησης του 23χρονου άσου στην ομάδα της Βαρκελώνης, ειδικότερα αν προσφέρει 1,5 εκατομμύριο Ευρώ, επιχειρηματικά αλλά επικοινωνιακά, δεν δείχνει καθόλου λάθος κίνηση για καμία από τις δύο πλευρές... Μένει να φανεί τι θα γίνει στην πράξη και φυσικά να μάθει και επίσημα η πλευρά του Παπανικολάου το ενδιαφέρον των Καταλανών... Γιατί μπορεί να τα βρει με τους “ερυθρόλευκους” και να τα χαλάσει με τον παίκτη... Όλα είναι πιθανά...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: