Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Κορυφαίος προπονητής για το 2009 ο Γκουαρντιόλα


Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2009 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου (IFFHS). Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, που κατέκτησε την περασμένη σεζόν και τους συνολικά έξι τίτλους σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο με τους "μπλαουγκράνα", είχε τη μεγαλύτερη διαφορά σε ψήφους -εν συγκρίσει με τον δεύτερο- που έχει καταγραφεί από το 1987, όταν διενεργήθηκε η πρώτη ψηφοφορία για το συγκεκριμένο βραβείο από την IFFHS.

Ο Ισπανός τεχνικός συγκέντρωσε 300 βαθμούς στην ψηφοφορία, ενώ ο περυσινός κάτοχος του τίτλου Αλεξ Φέργκιουσον είχε 137 βαθμούς φέτος και συμβιβάστηκε με τη 2η θέση.

Στην 3η θέση ο Πορτογάλος Ζοζέ Μουρίνιο, που έχει κερδίσει δύο φορές την «πρωτιά», με 66 βαθμούς, ενώ στην 4η θέση είναι ο Αργεντινός Αλεχάντρο Σαμπέγια, τεχνικός της Εστουντιάντες με 54 βαθμούς.

Ο Γκουαρντιόλα είναι ο δεύτερος Ισπανός που αναδεικνύεται κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, μετά τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό της Ισπανίας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, που είχε κατακτήσει το βραβείο το 2002 ως τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης.


ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ/ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1. Πεπ Γκουαρντιόλα (Ισπανία/Μπαρτσελόνα) 300
2. ’λεξ Φέργκιουσον (Σκοτία/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 137
3. Ζοζέ Μουρίνιο (Πορτογαλία/Ίντερ) 66
4. Αλεχάνδρο Σαμπέγια (Αργεντινή/Εστουντιάντες) 54
5. Μιρτσέα Λουτσέσκου (Ρουμανία/Σαχτάρ Ντόνετσκ) 50
6. Αρσέν Βενγκέρ (Γαλλία/’ρσεναλ) 44
7. Γκούους Χίντινκ (Ολλανδία/Τσέλσι) 38
8. Λοράν Μπλαν (Γαλλία/Μπορντό) 34
9. Χόρχε Ντανιέλ Φοσάτι (Ουρουγουάη/Λίγκα ντε Κίτο) 16
10. Φελίξ Μάγκατ (Γερμανία/Βόλφσμπουργκ-Σάλκε) 15

Δεν υπάρχουν σχόλια: