Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Κατέθεσε προσφυγή ο Κοβαλέφσκι- Πουρσανίδης: "Είμαι με τον Κωφίδη..."


O Κοβαλέφσκι του Ηρακλή Μπορεί να εισέπραξε 45.000 ευρώ, ωστόσο, κατέθεσε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος. Ο λόγος για τον Κοβαλέφσκι που επιμένει και επιθυμεί να αποχωρήσει από τον Ηρακλή. Ο Πολωνός τερματοφύλακας, ενώ φάνηκε ότι τελικά δέχεται να παραμείνει παίρνοντας τα χρήματα που του χρωστούσε ο Ηρακλής, τελικά κετέθεσε προσφυγή και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι θα προκύψουν οριστικές εξελίξεις και θα αποχωρήσει. Μαζί του αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή ο Φούφουλας, ο Ντάλα Μπόνα και ίσως ορισμένοι ακόμη από τους ξένους της ομάδας.

Πουρσανίδης: "Είμαι με τον Κωφίδη..."
Επί παντός τοποθετήθηκε σήμερα ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, ο Ηλίας Πουρσανίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Libero". Αρχικά τοποθετήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες του Σάββα Κωφίδη:

"Πληροφορήθηκα για το συμβάν λίγο αργότερα αλλά έχω άψογη συνεργασία και εμπιστοσύνη στον κ. Κωφίδη και τους συνεργάτες του. Αν ήμουν μάλιστα εκεί ίσως να είχα αντιδράσει πολύ έντονα, είμαι φυσικά κι εγώ αντίθετος σε τέτοιες πρακτικές και φιλοσοφίες. Είμαι σύμφωνος λοιπόν με τον Σάββα, δεν μου ταιριάζουν και εμένα αυτά και το θέμα δεν πρέπει να μείνει έτσι".

Ερωτηθείς αν το "εγώ ή αυτοί" που ουσιαστικά είπε ο Κωφίδης ισχύει και για τον ίδιο, τόνισε:
"Ο κάθε ένας αντιδρά ανάλογα με τον χαρακτήρα του, ο Σάββας επέλεξε αυτό τον τρόπο, η δική μου απόφαση πάντως θα ειπωθεί δημόσια αφού πρώτα μιλήσω με τον κ. Ρέμο. Είμαι φυσικά, επαναλαμβάνω, κάθετα αντίθετος σε τέτοιες ενέργειες αλλά ακόμη δεν λέω τίποτε άλλο ακόμη. Η ομάδα έχει μπροστά της ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι τώρα με τον ’ρη και είναι θετικό ότι και ο Σάββας είπε πως θα είναι κοντά στην ομάδα και στους παίκτες. Έτσι από Δευτέρα θα έχουμε τις τελικές αποφάσεις όλων μας, όπως είπα θέλω να το συζητήσω πρώτα με τον πρόεδρο αλλά νομίζω ότι είναι προφανες ποια είναι η απόφαση μου".

Μιλώντας για τον πρόεδρο της ομάδας, είπε:
"Ο κ. Ρέμος είναι πολύ προβληματισμένος, είναι πιεσμένος και επίσης αγχωμένος για την ομάδα, αυτό έχω αντιληφθεί εγώ από την επαφή που είχαμε ως τώρα. Ο πρόεδρος έχει τεράστια αγωνία αλλά και αγάπη για τον Ηρακλή και προσπαθεί να βρει λύσεις για όλα τα θέματα της ομάδας".

Αναφερόμενος στην επαφήξ που είχε με τον κόσμο της ομάδας μετά τον αγώνα με τον Πανθρακικό, όπου τόνισε πως η διοίκηση είναι αρμόδια για την απομάκρυνση του ή όχι και ο ίδιος θα υποβάλλει την παραίτηση του όπως του ζητούσε ο κόσμος, ο Πουρσανίδης ανέφερε:
"Εγώ θέλω να μιλώ πάντα για όσα αφορούν σε μένα μόνο, δεν έχω πάντως μεγάλη ανησυχία καθώς έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες και στον προπονητή της ομάδας και με τις προσθήκες που θα γίνουν θα έχουμε μια καλύτερη συνέχεια. Σίγουρα λάθη έγιναν αλλά θέλω να μιλήσω μόνο για τα δικά μου. Ως χαρακτήρας δεν τα παρατάω ποτέ, γενικά στην ζωή μου ισχύει αυτό, το εύκολο λοιπόν είναι να πεις φεύγω. Στην επαφή που είχα με τον κόσμο του Ηρακλή μετά το παιχνίδι της Κυριακής, ένοιωσα την ανάγκη να πω ότι έχω σαφώς ευθύνες και εγώ και τις αναλαμβάνω αλλά είναι στο χέρι της διοίκησης να με απομακρύνει και όχι να φύγω μόνος. Η διοίκηση είναι αυτή που θα αποφασίσει τελικά αν φύγω ή όχι, άλλωστε η σχέση μου με τον Ηρακλή δεν είναι αμιγώς επαγγελσματική όπως γνωρίζετε. Με την κίνηση μου αυτή ήθελα να λύσω τα χέρια της διοίκησης στις αποφάσεις που ενδεχομένως πρέπει να πάρει. Έπαιξα 5 χρόνια στον Ηρακλή, δεν ξέρω πόσα χρόνια πρέπει να παίξεις σε μια ομάδα για να σε θεωρούν δικό τους ενώ αμέσως μετά την αποχώρηση μου ανέλαβα το πόστο, χωρίς καν να ζητήσω χρόνο προσαρμογής. Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως είμαι εντάξει με την συνείδηση μου, νοιώθω καθαρός απέναντι στην ομάδα και αισθάνομαι πως είμαι δίπλα σε ανθρώπους που θέλουν το καλό της ομάδας. Δεν με ενοχλούν τα λάθη λοιπόν όταν γίνονται από ανθρώπους με καλά κίνητρα".

Μιλώντας για την κακή εικόνα της ομάδας ενώ η σεζόν είχε αρχίσει με πολύ καλές προοπτικές, είπε:
"Δικαιολογίες για την πορεία της ομάδας θα μπορούσαμε να βρούμε πολλές, ειδικά πάντως φέτος φέραμε στην ομάδα παίκτες με εμπειρία και πλούσιο βιογραφικό, κάτι που μας έλειπε πέρυσι. Βέβαια, οι περισσότεροι δεν είχαν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους πέρυσι αλλά αν είχαν παιχνίδια, δεν θα μπορούσε ο Ηρακλής να φτάσει τελικά στην απόκτηση τους. Κατά συνέπεια, τέθηκαν κάπως υψηλότεροι στόχοι καθώς οι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα ήταν μαθημένοι να δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο. Θεωρώ πάντως ότι είναι νωρίς να λέμε πως απέτυχαν οι παίκτες, σίγουρα κάποιοι δεν είχαν ως τώρα καλή απόδοση αλλά ας περιμένουμε πρώτα να κλείσει ο κύκλος της σεζόν και μετά να κάνουμε τις κρίσεις μας. Αυτούς τους παίκτες έχουμε τώρα, με αυτούς θα συνεχίσουμε και θα κάνουμε σύντομα μερικές προσθήκες ακόμη. Οι αποφάσεις πάντως για τις μεταγραφές ήταν συλλογικές, δεν το λέω για να αποποιηθώ ή να μεταφέρω ευθύνες αλλά για τις μεταγραφές αποφάσιζαν ο προπονητής, ο πρόεδρος και εγώ φυσικά. Δεν θεωρώ αποτυχία τις μεταγραφές, όταν βλέπεις ότι μπορείς να πάρεις έναν παίκτη όπως ο Ντίκα, απλά τον παίρνεις, δεν υπάρχει άλλη εκδοχή. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω πως δεν φέραμε κάποιον τραυματία στην ομάδα αλλά ήμασταν άτυχοι και σε αυτό, έναν παίκτη φέραμε με πλήρη σεζόν και είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και δεν έχει παίξει ακόμη".

Για το θέμα Κοβαλέφσκι:
"Τον Κοβαλέφσκι από το καλοκαίρι ακόμη θέλαμε να τον κρατήσουμε στην ομάδα και του κάναμε κάποιες προτάσεις για ανέωση, αυτά για να μην λένε κάποιοι ότι θέλουμε να τον διώξουμε. Τώρα για το θέμα της προσφυγής του, νομίζω έχει βρεθεί η χρυσή τομή και δεν θα κάνει τελικά προσφυγή, από ότι ξέρω".

Για το θέμα Ντιέ:
"Στον Ντιέ το περασμένο καλοκαίρι κάναμε μια αναπροσαρμογή στις αποδοχές καθώς όλοι θέλαμε να τον ανταμείψουμε για την προσπάθεια του την περασμένη σεζόν. Αυτός όμως στην συνέχεια δεν συμπεριφέρθηκε ανάλογα στην ομάδα και αυτό μας στενοχωρεσε πολύ, έκανε και 2 σοβαρά παραπτώματα και ο προπονητής μας είπε ότι δεν τον υπολογίζει για την ομάδα. Έτσι αρχίσαμε συζητήσεις με τον ίδιο και τον μάνατζερ του ενώ έκανε και προσφυγή, αυτή την στιγμή λοιπόν ψάχνουμε για την χρυσή τομή ώστε να λυθεί το συμβόλαιο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι πλέον θέμα της διοίκησης".

Για το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας τόνισε:
"Σίγουρα όσα συμβαίνουν δεν βοηθούν στην διατήρηση ενός καλού κλίματος στην ομάδα Οι καθυστερήσεις στα πριμ και στους μισθούς, η αβεβαιότητα στο διοικητικό και η κόντρα του κόσμου με την διοίκηση δεν παιρνούν απαρατήρητα από τους παίκτες και είναι λογικό να επηρεάζονται. Πιστεύω πάντως, ειδικότερα στο θέμα των πληρωμών, ότι κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο παρουσιάζεται, δεν είναι η κατάσταση στον Ηρακλή η χειρότερη της Ελλάδας, όπως λέγεται. Σίγουρα οι παίκτες πρέπει να πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους αλλά η κατάσταση δεν είναι σαφώς τόσο τραγική όσο περνάει προς τα έξω".

Για την αποχώρηση του Προτάσοφ:
"Είναι τεράστια η πίεση στον Ηρακλή τα τελευταία χρόνια και ο κ. Προτάσοφ, που είναι άψογος επαγγελματίας και τεράστια προσωπικότητα, αποφάσισε να θέσει ευατόν στην διάθεση της διοίκησης μετά τις συνεχής αποτυχίες και τον αποκλεισμό από το κύπελλο Ελλάδας. Προσωπικά θεωρώ πως ήταν γενναίο αυτό που έκανε ο κ. Προτάσοφ ενώ πάντα πίστευα και πιστεύω ότι δεν πρέπει να αλλάζουν συχνά οι προπονητές, για μένα μάλιστα το καλύτερο όλων δεν θα ήταν να μην φύγει ο κ. Προτάσοφ αλλά να μην είχε φύγει ούτε νωρίτερα ο κ Πεντράθα".

Για τους Ντάλα Μπόνα και Λέκι:
"Είμαι της φιλοσοφίας ότι αν δεν έχει τελειώσει κάτι, είτε αφορά μεταγραφή είτε αποδέσμευση, δεν θα πρέπει να λέμε τίποτε προς τα έξω. Είναι σαφές πάντως ότι ο Ντάλα Μπόνα δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, δεν τον υπολογίζει ο προπονητής και έτσι έχουν αρχίσει συζητήσεις για να αποχωρήσει. Για τον Λέκι δεν υπάρχει κανένα θέμα, δεν ξέρω πως προέκυψε κάτι τέτοιο, είναι παίκτης της ομάδας και πλέον είναι στην τελική ευθεία για επανέλθει στους αγώνες".

Ανέφερε επίσης ότι η ομάδα θα ενισχυθεί σύντομα:
"Για τις μεταγραφές, έχει γίνει προγραμματισμός στην ομάδα, υπάρχουν στόχοι και έχουμε αρχίσει ήδη τις συζητήσεις, πιστεύω πως από την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε μερικές ανακοινώσεις. Το πιο σημαντικό όμως τώρα δεν είναι οι μεταγραφές αλλά ο αγώνας με τον ’ρη, πρέπει να φροντίσουμε όλοι ώστε να παραμείνει συγκεντρωμένη η ομάδα στο παιχνίδι καθώς είναι κρίσιμο για μας".

Για το πρόσφατο ταξίδι του στην Πορτογαλία:
"Στο ταξίδι που είχα κάνει στην Πορτογαλία και ο Ηρακλής έχει πλέον μια συνεργασία με την Μπενφίκα, η οποία θα βοηθήσει πιστεύω και τις 2 πλευρές με πολλούς τρόπους. Το ότι έκανα κάποιο ταξίδι δεν σημαίνει ότι κάθε φορά θα φέρνω κι έναν παίκτη. Ένας από τους λόγους είναι να βλέπουμε και παίκτες που μας ενδιαφέρουν ώστε να σταματήσουν να γίνονται μεταγραφές με dvd ή βάσει μόνο του βιογραφικού".

Για τον Γιάντση:
"Στον Γιάντση θα κάνουμε μια προσφορά για νέο συμβόλαιο με καλύτερες αποδοχές φυσικά καθώς θέλουμε να τον κρατήσουμε στην ομάδα".

Τέλος, στην ερώτηση αν θεωρεί ότι ο Ηρακλής κινδυνεύει με υποβιβασμό, απάντησε ως εξής:
"Διαφωνώ ότι κινδυνεύει να πέσει ο Ηρακλής, δεν το δέχομαι αυτό, δεν το είχα δεχτεί ούτε πριν μερικά χρόνια που ήταν σε χειρότερη κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανησυχία ή ότι ήμαστε ήρεμοι, η ομάδα έχει τα προβλήματα της αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι κινδυνεύει να πέσει από την Superleague".

Δεν υπάρχουν σχόλια: