Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ο Οουεν Κόιλ νέος προπονητής της Μπόλτον


Ο Οουεν Κόιλ Ο άνθρωπος που οδήγησε την Μπέρνλι στην Πρέμιερ Λιγκ αναλαμβάνει να διασώσει την Μπόλτον. Ο Οουεν Κόιλ θα είναι ο νέος προπονητής των "Τρότερς", καθώς την Παρασκευή ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, έως το καλοκαίρι του 2012.

Ο 43χρονος τεχνικός γεννήθηκε στη Σκοτία και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής καριέρας του στα Χάιλαντς, παρότι ήταν Ιρλανδός και μάλιστα αγωνίστηκε μία φορά με την εθνική ομάδα της χώρας του. Πέρασε ως ποδοσφαιριστής και από την Μπόλτον τη διετία 1993-95, ενώ στα 38 (2004) άρχισε την προπονητική θητεία του από μικρές ομάδες της Σκοτίας (Ερντρι, Νταντί Γιουν., Σεντ Τζόνστον).

Το Νοέμβριο του 2007 ανέλαβε την Μπέρνλι και δημιούργησε μία πολύ δυνατή ομάδα, η οποία την επόμενη σεζόν (2008-2009) εξασφάλισε την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Παρότι το συμβόλαιό του ολοκληρωνόταν στο τέλος του 2010, η Μπέρνλι τού έδωσε την άδεια να διαπραγματευθεί με τη Μπόλτον και τελικά επήλθε συμφωνία.

«Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Μπόλτον και ανυπομονώ να ξαναζήσουμε όλοι τις καλές στιγμές του παρελθόντος» δήλωσε ο Κόιλ, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου, Φιλ Γκάρτσαϊντν τόνισε: «Ο Οουεν ήταν ο υπ΄ αριθμόν ένα στόχος μας και φυσικά είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφει στην ομάδα μας ως προπονητής. Ηταν παίκτης που έδινε κίνητρο και ενέπνεε τους υπόλοιπους. Εκ μέρους όλης της οικογένειας της Μπόλτον, τον καλωσορίζω στο σπίτι του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: