Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Όποιος την περάσει παίρνει και τον τίτλο!!

Στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Αγγλία. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Όποιος την περάσει παίρνει και τον τίτλο
Η πρωταθλήτρια απέναντι στην Κυπελλούχο και από πέρυσι τον Μάιο κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, σε μια αναμέτρηση το αποτέλεσμα της οποίας δεν θα αποτελέσει καθρέπτη της σεζόν που θα ξεκινήσει.

Τα τελευταία 20 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ υπήρχε ένα αφεντικό. Κάθε χρόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινούσε τη σεζόν με τον τίτλο του φαβορί στην πλάτη της. Μοναδική ίσως εξαίρεση, οι δυνατές χρονιές της Τσέλσι στα μισά της προηγούμενης δεκαετίας. Ομως τα πράγματα πλέον δείχνουν διαφορετικά.

Τα τελευταία χρόνια όλοι έπρεπε να ξεπεράσουν τη Γιουνάιτεντ για να κατακτήσουν τον τίτλο. Ο πρωταγωνιστής παραμένει στην πόλη, αλλά στην άλλη μεριά. Πλέον όποιος θέλει τίτλο οφείλει να ξεπεράσει τη Μάντσεστερ Σίτι.

Σίγουρα η χρονιά θα είναι διαφορετική για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί καλύτερα τις καταστάσεις. Το βάρος που θα πέσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και οι υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις θα καθορίσουν πολλά μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αν μέχρι τα μισά της σεζόν η Σίτι δεν χάσει την επαφή της με την κορυφή, τότε το πλεονέκτημά της θα αυξηθεί απέναντι στους άλλους. Αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα της Σίτι στο ξεκίνημα της χρονιάς. Εχει το ρόστερ και τις ποιοτικές λύσεις για να είναι αυτή την οποία θα πρέπει να ξεπεράσουν για τον τίτλο. Η διαχείριση όμως παραμένει ο γρίφος, τον οποίο πρέπει να λύσουν ο Μαντσίνι και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο.

Απo την άλλη πλευρά, η Τσέλσι κράτησε τον Ντι Ματέο στον πάγκο της μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενός στόχου που αποτελούσε τον διακαή πόθο του Ρομάν Αμπράμοβιτς όλα αυτά τα χρόνια. Κι αν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έπιασε κορυφή, στο πρωτάθλημα απέτυχε παταγωδώς. Στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι κινήθηκε δυναμικά, όχι για να επαναλάβει την επιτυχία της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Άλλωστε καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να σηκώσει την «κούπα» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μάλιστα και η Μπαρτσελόνα. Ο λόγος για τον οποίο προσπάθησε να ενισχυθεί ήταν για να μη βρεθεί πάλι προ εκπλήξεως και μείνει πίσω στο πρωτάθλημα. Εκ των πραγμάτων αυτό θα είναι ένα μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στις δύο χρονιές.
Οσον αφορά το αποτέλεσμα του σημερινού παιχνιδιού, δεν θα παίξει σημασία. Πέρυσι η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να προηγηθεί 2-0 της Γιουνάιτεντ, η οποία όμως στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι σε 3-2, δείχνοντας ότι θα έχει τελικά το πάνω χέρι σε μια ακόμη σεζόν. Οταν όμως έφτασε ο Οκτώβριος, η Σίτι διέσυρε την αντίπαλό της μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» με σκορ 6-1, αποκτώντας το πάνω χέρι στην ψυχολογία ενώ έκλεισε τη σεζόν ιδανικά με τη νίκη 1-0 από το γκολ του Κομπανί, στο ντέρμπι που τελικά έκρινε τον τίτλο προς  το τέλος της σεζόν. Το ματς σήμερα κρίνει έναν τίτλο, άτυπο όμως αφού δεν πρόκειται να παίξει καμία σημασία και να επηρεάσει τις δύο ομάδες για τη σεζόν 2012-2013.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: