Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Στάχτη, το χρυσάφι του 2004; Χρυσάφι, η στάχτη του 2012...!!

Ο κόσμος τόχει τούμπανο. Κι αυτοί κρυφό καμάρι …Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 στο Λονδίνο γράφει ιστορία. Ως μία από τις περισσότερο … ανοργάνωτες στην ιστορία. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Στάχτη, το χρυσάφι του 2004; Χρυσάφι, η στάχτη του 2012...
Βοά – και … βογγά, που λέει ο λόγος - η υφήλιος για τις ελλείψεις και τις εκκρεμότητες. Πέφτει κράξιμο από άκρο σε άκρο του κόσμου για τα προβλήματα εξ αιτίας της αδυναμίας πρόνοιας ή ευελιξίας των διοργανωτών!
«Χάος με τον Τύπο στον τελικό του ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων», ξεφωνίζει από χθες, επίσημα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητικών Συντακτών. Οι ανεύθυνοι υπεύθυνοι Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής στο επιβλητικό Γουέμπλεϊ δεν εκτίμησαν ως «High demand» (υψηλών απαιτήσεων) τον τελικό Μεξικό – Βραζιλία. Δεν όρισαν συντεταγμένη είσοδο.
Με Νεϊμάρ, Μερσέλο, Χουλκ και τα άλλα παιδιά οι «καριόκας» ήταν – μετά την τελευταία … έκδοση της Dream Team – η ατραξιόν των Ολυμπιακών Αγώνων. Κι οι ανεύθυνοι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν, να εξυπηρετήσουν τους αρμόδιους διαπιστευμένους για την κάλυψη του τελικού. Κι ακολ0υθώντας το χαβαλέ σύστημα «first comes, first serves seating» (δηλαδή, όποιος πρόλαβε τον Κύριο …), προκάλεσαν κομφούζιο. Άφησαν έξω πλήθος εντεταλμένων δημοσιογράφων. Και τούτο επειδή πρόλαβαν και μπήκαν … τουρίστες. Δημοσιογράφοι θεατές. Πρωτοφανής γκάφα για τα δεδομένα των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά …
Παρά το χοντρό ξεφωνητό ακόμη κι από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητικών Συντακτών (AIPS), παρά την ένταση στην τακτική ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων από τους εκπροσώπους της ΔΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής … Το θέμα «θάβεται»!
Κι ενώ όλος ο κόσμος τόχει τούμπανο για την προβληματική λειτουργία τουλάχιστον, των Υπηρεσιών Τύπου οι διοργανωτές τόχουν κρυφό καμάρι πως έγραψαν ιστορία ως οι καλύτεροι! «Κιχ» δεν ακούγεται στην Οργανωτική Επιτροπή, στον βρετανικό Τύπο (γραπτό κι ηλεκτρονικό) ενώ παράλληλα πολιτικοί κι αθλητικοί παράγοντας θριαμβολογούν. Ακούγονται και γράφονται διθύραμβοι για την κορυφαία διοργάνωση στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Και μην εκπλαγείτε εάν κι ο κουρασμένος αλλά και σαφώς γερασμένος Ζακ Ρογκ (ουκ γαρ έρχεται μόνον …) διαπράξει κάτι ανάλογο με την αμίμητη ανοησία του περί «επιστροφής των Αγώνων στον τόπο τους» και στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του περί «υψηλής διοργάνωσης»!
Ελάχιστα από αυτά, να συνέβαιναν στην Αθήνα το 2004 (για να πούμε και το παράπονο μας), θα μας είχαν κάψει και θα είχαν σκορπίσει την στάχτη μας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Κι ημεδαποί (ίδιον της φυλής μας …) κι αλλοδαποί παρατηρητές!
Τουλάχιστον όμως, βγήκαν και κάποιοι σοβαροί από media κύρους. Ζήτησαν συγνώμη μετά τους Αγώνες στην Ελλάδα. Για όσα μας έσουρναν πριν τους Αγώνες αλλά κι εμείς … Άξιοι της μοίρας μας είμαστε. Είχαμε το χρυσάφι της αξιοποίησης εκείνου του θαύματος του έθνους μας, στα χέρια μας. Στάχτη το κάναμε! Κι αυτοί κάνουν την στάχτη – που λέει ο λόγος, δηλαδή – χρυσάφι.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: