Τον ΠΑΟΚ έχρισε ως φαβορί στις αναμετρήσεις με την Ραπίντ ο Ανδρέας Λαγωνικάκης, που στο παρελθόν είχε φορέσει την φανέλα του συλλόγου της Βιέννης.

Μπορεί να έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που ο παλαίμαχος άσος αγωνιζόταν στην Ραπίντ Βιέννης (1999-2002), ωστόσο εξακολουθεί να έχει εικόνα για το αυστριακό ποδόσφαιρο. Σχετικά με την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ, υποστήριξε στην «Metrosport» ότι αν οι Θεσσαλονικείς παρουσιαστούν σοβαροί, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και θα είναι εκείνοι που θα περάσουν στους ομίλους.
Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Λαγωνικάκης:
Παρότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από την περίοδο όπου αγωνιζόσουν στην Ραπίντ Βιέννης, σαφώς και έχεις μία ξεκάθαρη άποψη για τον προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Θεωρείς ότι υπάρχει φαβορί στο ζευγάρι αυτό;
«Προσωπικά πιστεύω πως τον πρώτο λόγο για την πρόκριση τον έχει ο ΠΑΟΚ. Δεν παρακολουθώ βέβαια πολύ στενά τα τελευταία χρόνια την πορεία της Ραπίντ και γενικότερα το αυστριακό ποδόσφαιρο, αλλά δεν θεωρώ πως η Ραπίντ πρέπει να φοβίζει τον ΠΑΟΚ. Εφόσον ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί σοβαρός, τότε θα είναι αυτός που θα βρεθεί στους ομίλους του Europa League. Χρειάζεται βέβαια προσοχή και στα δύο παιχνίδια, καθώς είναι πολύ δύσκολο η πρόκριση να κριθεί στο πρώτο παιχνίδι».
Υπάρχει κάποιος τομέας στον οποίο η Ραπίντ Βιέννης υπερτερεί του ΠΑΟΚ;
«Το μόνο πλεονέκτημα της Ραπίντ έναντι του ΠΑΟΚ νομίζω πως είναι η ετοιμότητα της. Το πρωτάθλημα της Αυστρίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ενώ ο ΠΑΟΚ διανύει ακόμα ουσιαστικά το διάστημα της προετοιμασίας του.Ίσως αυτό να είναι το αβαντάζ της Ραπίντ αλλά και πάλι πιστεύω πως η πρόκριση εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από τον ΠΑΟΚ».
Αναμφισβήτητα πάντως το αυστριακό ποδόσφαιρο δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες του...
«Οντως ισχύει αυτό. Την εποχή που αγωνιζόμουν στην Ραπίντ Βιέννης, ήταν σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο από ότι βρίσκεται τώρα. Εντάξει, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλες τις χώρες και ανάμεσα σε αυτές νομίζω πως βρίσκεται και η Αυστρία. Το ποδόσφαιρο της δεν είναι βέβαια ιδιαίτερα ανταγωνιστικό λόγω και άλλων παραγόντων. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τα "στραπάτσα" των ελληνικών ομάδων από Αυστριακούς. Όπως είπα και πριν, ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και σίγουρα οι παίκτες του να μην εμφανιστούν υπερόπτες. Αλλωστε η Ραπίντ, όπως όλες οι ομάδες της Αυστρίας, αγωνίζεται με το γερμανικό στυλ παιχνιδιού. Είναι δηλαδή μια ομάδα σοβαρή και πειθαρχημένη, που δεν σταματάει να μάχεται μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει τη λήξη».
Η ατμόσφαιρα στο «Χάναπι» μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς;
«Δεν το νομίζω. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι της Ραπίντ. Αν μια ομάδα έχει να φοβηθεί κάτι, αυτή είναι η Ραπίντ.Ίσως οι ποδοσφαιριστές της να έχουν πρόβλημα από την ατμόσφαιρα της Τούμπας, λόγω του τρομερού παλμού του κόσμου του ΠΑΟΚ. Μπορεί οι φίλαθλοι της Ραπίντ να δημιουργούν πραγματικά μία όμορφη ατμόσφαιρα στο "Χάναπι" για τα δεδομένα της Αυστρίας, αλλά αυτή απέχει πάρα πολύ από την ατμόσφαιρα που υπάρχει στα γήπεδα των Μεσογειακών χωρών και ειδικά σε αυτό της Τούμπας. Πιστεύω μάλιστα πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψουν στην Αυστρία, μπορούν να κάνουν περισσότερη... φασαρία από τους Αυστριακούς και να μετατρέψουν το "Χάναπι" σε Τούμπα».
Τελικά είναι πιο δύσκολο να είναι κάποιος ποδοσφαιριστής ή επιχειρηματίας;
«Νομίζω επιχειρηματίας (γέλια). Και το να είσαι βέβαια ποδοσφαιριστής χρειάζεται γερό στομάχι, αλλά η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο ήταν πολύ μεγάλη από μικρό παιδί».
Το τελευταίο διάστημα έχεις αποτραβηχτεί πάντως από το ποδόσφαιρο...
«Οι συνθήκες που επικρατούν τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Ήταν συνειδητή απόφαση να αποσυρθώ από το ποδόσφαιρο, παρά την αγάπη μου γι' αυτό. Τώρα, το αν επιστρέψω κάποια στιγμή αυτό δεν μπορώ να το ξέρω..».