Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

«Έτσι θα γίνει ο γνωστός Ολυμπιακός»

Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει στη στήλη του στο katimagiko.gr και εξηγεί πως ο Ολυμπιακός της φετινής προετοιμασίας θα γίνει ο… γνωστός περσινός Ολυμπιακός. Τι λέει ο «Αλέ» για Σπόρτινγκ και Κοντρέρας.
«Έτσι θα γίνει ο γνωστός Ολυμπιακός»
Ο Ολυμπιακός από το πρώτο ημίχρονο- όχι μόνο στο β’ ημίχρονο- δεν ήταν Ολυμπιακός. Καταρχήν αυτό δεν είναι 4-4-2 που λένε, δεν μπορείς να παίρνεις τον Τζιμπούρ και να τον βάζεις πίσω από τον Μητρογλου να κάνει το 3ο χαφ όταν αμύνεται η ομάδα. Δεν γίνεται αυτό σε ευρωπαϊκά ματς ή ντέρμπι. Εντάξει στο Καραϊσκάκη με μικρές ομάδες. Και δεν έχεις 2 χαφάρες πίσω, μην το ξεχνάμε.
Αν θες να χώσεις και τους δύο μπροστά, παίξε καθαρό 4-4-2. Δεν έχεις χαφάρες όμως, δεν μπορεί το δίδυμο Φέισα- Μανιάτη να οργανώσει την κυκλοφορία και να δούμε παιχνίδι αντάξιο του ονόματος του Ολυμπιακού. Είχες ανάπτυξη παιχνιδιού; Τίποτα. Αν δεν έχουμε Ιμπαγάσα στα καλά του ή δεν μας βγει μεταγραφάρα ο Μασάδο, θα έχουμε προβλήματα. Και βλέπω κάτι πειράματα περίεργα, όπως το να πάει ο Τάτος αριστερά προς το τέλος. Δεν βγαίνει αυτό.
• Ο Ολυμπιακός για να ξαναγίνει Ολυμπιακός πρέπει να βρεθεί σε πλήρη ετοιμότητα ο Μιραλάς, να είναι υγιής ο Ιμπαγάσα ή να βγει πολύ καλός ο Μασάδο, να γυρίσει ο Φουστέρ, να δούμε τον Γκρέκο πώς είναι.
• Πάντως ο Ολυμπιακός πέρσι ήταν γρήγορος, είχε κίνηση και είχε καλό πρέσινγκ, αυτά φέτος δεν τα βλέπω μέχρι στιγμής. Θα ξαναπώ ότι με το νέο προπονητή δεν βλέπω να πρεσάρουμε μπροστά, δεν πιέζει όλη η ομάδα πάνω με σφικτές τις γραμμές, να ανεβαίνουν  τα χαφ και η άμυνα, να ακολουθούν την μπροστινή γραμμή να πνίγει τους αντίπαλους.
• Ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί και δεν θέλω να το λέω συχνά γιατί θα γίνω κουραστικός, είναι η κατάσταση στην άμυνα. Φιλότιμα παιδιά, ταλαντούχα παιδιά, αλλά δεν είναι Μέλμπεργκ και Αβραάμ. Εγώ ήθελα τον Μέλμπεργκ και το είχα πει απ’ την αρχή. Αργότερα φώναζα ότι η καλύτερη μεταγραφή που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε να πάρουμε πίσω τον… Μέλμπεργκ.
• Ο Κοντρέρας είναι μυαλωμένος παίκτης, καλός παίκτης και έμπειρος, όμως άλλο ΠΑΟΚ και άλλο Ολυμπιακός. Άλλο Κόλο- Κόλο και άλλο Ολυμπιακός. Ο Μέλμπεργκ ήρθε από την Γιουβέντους στον Ολυμπιακό. 
• Πολλά ταξίδια πάντως έχει κάνει η ομάδα, είναι και στην προετοιμασία, πρέπει να είναι κουρασμένοι οι παίκτες, δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα να λύσει τα προβλήματα. Τα επισημαίνω γιατί τώρα είναι η εποχή που πρέπει να βλέπεις τι προβλήματα έχεις και να κάνεις τις κινήσεις να τα διορθώσεις.


πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: