Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Του έστειλε… συ-στημένα!!

Μήνυμα για διορθώσεις στις στημένες φάσεις έστειλε η Τσβόλε στον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του βορρά, που ήταν καλός στο Α’ημίχρονο, πλήρωσε τα κενά στην άμυνα και ηττήθηκε στο τρίτο φιλικό στην Ολλανδία, 2-1

Του έστειλε… συ-στημένα
Ήττα για τον ΠΑΟΚ στο τρίτο του φιλικό επι ολλανδικού εδάφους. Ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν τα κατάφερε, 2-1, απέναντι στην Τσβόλε και ο Άγγελος Αναστασιάδης έβγαλε σημαντικά συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας.

Οι Θεσσαλονικείς, στο καλό τους πρώτο ημίχρονο, πήραν κεφάλι στο σκορ με το Νίκο Σπυρόπουλο, που έκανε την πρώτη του συμμετοχή σε φιλικό, στο 45’. Στο δεύτερο 45λεπτο η πειραματική ενδεκάδα του τεχνικού της ομάδας έβγαλε πολλά προβλήματα τόσο στην άμυνα, όσο και στην δημιουργία του παιχνιδιού. Οι Ολλανδοί κατάφεραν να φέρουν τούμπα το
ματς με τέρματα στο 50’ και στο 64’, τα οποία προήλθαν από στημένες φάσεις.

To ματς:



Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το ματς στο ξεκίνημά του. Από την μία ο ΠΑΟΚ έδειξε την πρόθεση να κρατήσει την μπάλα και να «φτιάξει» παιχνίδι, ενώ οι Ολλανδοί περίμεναν χωρίς να απειλούνται στο μισό του γηπέδου. Η Τσβόλε πάντως έδειξε πιο επικίνδυνη αφού ήταν αρκετά τα προβλήματα που δημιούργησαν οι μεσοεπιθετικοί της στην άμυνα του «δικέφαλου του Βορρά», ο οποίος γλίτωσε από τις επεμβάσεις του Γιακουμή.

Η σχετικά υψηλή θερμοκρασία αλλά και κάποιες διακοπές λόγω μικροτραυματισμών, δεν επέτρεψαν στους παίκτες των δύο ομάδων να βρουν ρυθμό και δεν υπήρχαν ευκαιρίες. Με το πέρασμα των λεπτών η ομάδα του Αθανασιάδη ισορρόπησε το παιχνίδι, όμως το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια δεν λύθηκε. Τελικά, η λύση ήρθε από την… Τσβόλε, μια λάθος συνεννόηση στην άμυνα έδωσε στο πιάτο το γκολ για τον Σπυρόπουλο, ο οποίος έκανε το 1-0 με την λήξη του ημιχρόνου.

Πριν καλά καλά ξεκινήσει το δεύτερο 45 λεπτο και νέα ενδεκάδα του ΠΑΟΚ καταφέρει να βρει τα πατήματά της στο γήπεδο, οι Ολλανδοί ισοφάρισαν. Ο Περέιρα έπιασε… στον ύπνο την άμυνα του Μελίσσα και με κεφαλιά, από στημένη φάση, έκανε εύκολα το 1-1 στο 50’. Οι παίκτες του Αναστασιάδη αντέδρασαν σωστά μετά το γκολ και με προσπάθειες κυρίως του Πόποβιτς από τα αριστερά δημιουργούσαν προϋποθέσεις αλλά όχι ευκαιρίες.

Τελικά, άλλη μια στημένη φάση έκανε τη ζημιά για στον ΠΑΟΚ. Η Τσβόλε πήρε το προβάδισμα στο 64’ μετά από φάουλ που κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Ντροστ πρόλαβε όλη την αντίπαλη άμυνα. Ο «δικέφαλος του Βορρά» αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην δημιουργία παιχνιδιού απέναντι στην ολλανδική άμυνα, που στο δεύτερο ημίχρονο δεν απειλήθηκε ουσιαστικά.

Οι συνθέσεις:


ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιακουμής (46’ Μελίσσας), Κατσικάς (46’ Κιόσε), Βίτορ (46’ Μαντούρο), Σπυρόπουλος (46’ Ρατς), Κωνσταντινίδης (46’ Ποζατζίδης), Σαββίδης (46’ Τζανδάρης), Κάτσε (46’ Παναγιωτούδης), Γκολάσα (46’ Πολύζος), Μάρτενς (46’ Παπαδόπουλος), Κουλούρης (46’ Πόζογλου), Αθανασιάδης (46’ Πόποβιτς)

Στον πάγκο: Ιτάνζ, Κίτσιου, , Παπαδόπουλος, Σκόνδρας

Τσβόλε (Ρον Γιάνς): Μπουρ, Φαν Πόλεν, Μπρέερσε, Σέινσμπουρι, Φαν Χίντουμ, Μοκότχο, Ριένστρα, Σάιμακ, Ντροστ, Τόμας (18’ Καραγκούνης), ΙωαννίδηςΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: