Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Θες να πουλήσεις Μανωλά; Αυτόν κράτησε!!

Απολαυστικός Νίκος Αλέφαντος στον sportdog για το χθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού. Ποιος είναι o σκύλος, ποιος δεν φτουράει και τo απαράδεκτο για Σαβιόλα! "Θα χαλάσει κόσμο ο Καπίνο"! Από το φιλικό με τη Ντιναμό, άλλα λένε οι δημοσιογράφοι και άλλα είδα εγώ. Δεν βλέπω να λένε για τον παίκτη που μου άρεσε. Ο μοναδικός από όλους τους νέους που εμένα μου άρεσε ήταν ο Αυλωνίτης. Πιστεύω ότι πρέπει να τον κρατήσει αυτόν ο Μίτσελ. Πολύ ψηλό παιδί, στεγνός, όχι αργός για το ύψος του, φοβερά τάκλιν, δεν τον περνάς, και μπαλίτσα μπορεί να μάθει, να βελτιώσει την τεχνική του. Θέλει δουλειά εκεί. Είναι όμως σκύλος, τον αισθάνεται ο αντίπαλος. Τον χρειάζεσαι αυτόν στο ρόστερ γιατί μπορεί να πουλήσεις τον Μανωλά.
Είναι τραβηγμένο να κρίνουμε τον Ολυμπιακό από τα δύο φιλικά που έδωσε, ακόμα δεν έχει τους διεθνείς Έλληνες, ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι μεταγραφές. Από αυτά που είδα πάντως, αλλά και από αυτά που ξέρω για τον Ολυμπιακό πριν δω τα φιλικά, ένα είναι σίγουρο: Χρειάζονται 3 παικταράδες.
Καταρχήν ένας σέντερ φορ γκολτζής να βάλει 17 γκολ, αλλά όχι στατικός. Να είναι γρήγορος, διεισδυτικός, να παίρνει προσωπικές ενέργειες. Φωνάζει η ομάδα αυτή ότι χρειάζεται τέτοιο σέντερ φορ. Κάτι παίκτες εκεί μπροστά, νεαροί και μη νεαροί, ονόματα να μην λέω, δεν φτάνουν…
Χρειάζεται επίσης χάφαρος κουμανταδόρος με στοιχεία πληθωρικά στο παιχνίδι του, μικρογραφία σε αξία, δηλαδή όχι τόσο ακριβός όπως ο Ροντρίγκες της Κολομβίας. Ένας χάφαρος που δεν θα φτιάχνει μόνο αλλά και θα πατάει περιοχή. Ο Σαβιόλα που γυρίζει πίσω να κάνει το δεκάρι, είναι απαράδεκτη εικόνα.
Χρειάζεται και ένας εξτρέμ στη θέση του Κάμπελ. Ένας εξτρέμ γρήγορος.
Ο Κασάμι φαίνεται καλός παίκτης αλλά τον βλέπω βαρύ. Χτυπάει ωραία τα στημένα αλλά θέλω να τον ξαναδώ.

Ο Κολοβός έχει ταλέντο αλλά μην το σπαταλάει, μην πηγαίνει όλο από μέσα, ο εξτρέμ πρέπει να βγαίνει και από έξω, να πλευροκοπεί. Ειδικά όταν είσαι δεξιοπόδαρος και σε βάζει ο προπονητής σου δεξιά, πού πας από μέσα να μπεις, πώς θα σκοράρεις, με τι πόδι από εκεί. Ο Κολοβός πάντως μπορεί να έχει εξέλιξη γιατί έχει ικανότητα στο ένας εναντίον ενός.
Κάτι Βούροι και Μπουχαλάκηδες δεν πείθουν ότι μπορεί να έχουν εξέλιξη. Κοντός και στόπερ δεν φτουράς, χαφ και αργός επίσης δεν φτουράς.
Ο Αρμένης δεν έδειξε κάτι, ο Ντοσεβί το ίδιο, από τον Ελαμπντελαουί περίμενα περισσότερα διότι άκουγα πολλά.
Ο Λυκογιάννης δεν έχει προοδεύσει, δεν τον έχουν δουλέψει καλά, μπορεί να φταίει και ο ίδιος, πάντως δεν έχει βελτιώσει τα σπριντ του και τις αντοχές του. Όταν θες να γίνεις αριστερός μπακ, πρέπει να μπορείς να ανεβοκατεβαίνεις με ταχύτητα και με αντοχή όπως ο Χολέμπας. Για Ολυμπιακό μιλάμε.
Για το 5-3-2 που είπε ο Μίτσελ, να δούμε αν ξέρει να το δουλέψει και αν θα πάρει την απόφαση. Εγώ το είχα πει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει αυτό το σύστημα, πολύ καιρό πριν το πει ο Μίτσελ. Όταν δεν το έλεγε κανένας.
Με ρωτάει ο Σινάνογλου για την πώληση του Καπίνο. Τον θεωρώ μεγάλη ταλεντάρα και δεν το λέω τώρα που πουλήθηκε, το έχω πει δημόσια επανειλημμένως. Σε αντίθεση με τον Μαυρία που έλεγα «πουλήστε τον γρήγορα και πάρτε τα λεφτά, δεν πρόκειται να παίξει αυτός στην Σάντερλαντ, πουλήστε τον, είναι ευκαιρία».
Ο Καπίνο αν δουλέψει σωστά στη Γερμανία πιστεύω ότι θα χαλάσει κόσμο. Μπορεί να αφήσει εποχή. Δεν έχει σχέση ως ταλέντο με τον Τζόρβα, τον Καρνέζη και αυτούς που έχει βγάλει ο Παναθηναϊκός. Έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης. Αρκεί να δουλέψει όπως πρέπει.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: